Yasal olarak hakkın olur ancak banka sana neye dayanarak kredi kartı verecek bu konuda sorun yaşayabilirsin. Sigortan, garanti gelirin vs. birkaç kriter dolduruyorsun. Hoş artık bankalar bunlara da bakmıyor diye biliyorum. Yine de bu kriterler temel önemli şeyler.

35 yaşındayım, bugüne kadar hiç kredi kartı kullanmadım. Senin yaşlarda aile baskısı ile aldırmadılar bana, şimdi de diyorum iyi ki aldırmamışlar. Bazı bankalar hiç umursamıyor durumunu, veriyorlar. Çıkartırsan da, düşük limitli Acil durumlar harici kullanma. Kullanırsan da hemen kapat, sıfırla borcunu. Çünkü bilinçsiz kullanıma geçersen, sanki hiç ödenmeyecek gibi harcıyorsun borca sürükleniyorsun. Kendi tanıdıklarımdan biliyorum, ev araba parası kadar para kaybettiler kredi kartları borçlarına. Ama artık araba kiralarken bile, kredi kartı isteniyor maalesef. Provizyon şartları var. İş Bankası Maximum bayağı övülüyor bu konuda. Şahsi fikrim hiç almaman yönünde olurdu.

Sigortan, garanti gelirin vs. birkaç kriter dolduruyorsun. Hoş artık bankalar bunlara da bakmıyor diye biliyorum. Yine de bu kriterler temel önemli şeyler.
Her ülkede bankalar müşterinin sigortası gibi şeyleri denetler. Yanlış bilgi vermeyin öyle olsaydı herkes kredi çekerdi bu yoksullukta sefalette.