Parlaklık

Maksimum parlak 237CD ölçülmüş, berbat bir değer. OLED monitör olmadığı sürece bu kadar düşük parlaklık kabul edilemez.

Kontrast

Kontrastı gayet iyi. Ortalama IPS Kontrast'ı 1000:1 iken bu monitör 1236:1 ölçülmüş.

Renk Sıcaklığı

Renk sıcaklığı 7000k ölçülmüş, yani mavimsi tonlamaya sahip.

Desktop Screenshot 2025.03.31 - 17.08.59.28.webp

Renk Doğruluğu

Monitörün renk doğruluğu 1.49 Delta e çıkmış. Gayet iyi ama, bazı renkler hala 2'nin üstünde. Aynı monitörden 10 tane alsanız bile hepsi birbirinden farklı renk doğruluğuna sahip olur. Yine de testte varken eklemek istedim.

Desktop Screenshot 2025.03.31 - 17.23.54.81.webp

Renk gamutu

Renk gamutu gayet iyi. %140sRGB volume, %84 Adobe RGB ve %94 DCI P3 doygunluk bakımından gayet başarılı.

Desktop Screenshot 2025.03.31 - 17.04.15.22.webp

Oyun performansı

Monitörün tepki süresi pek iyi değil. Level 2 ve level 3 bu monitörün en iyi overdrive modları. Level 3'te biraz fazla overshoot var.

Level 2;

Desktop Screenshot 2025.03.31 - 17.11.27.26.webp

Level 3;

Desktop Screenshot 2025.03.31 - 17.11.15.12.webp

UFO testleri;

Desktop Screenshot 2025.03.31 - 17.17.48.38.webp

Desktop Screenshot 2025.03.31 - 18.50.43.31.webp

Monitörün Genel Özellikleri
Pivot özelliği var.
Yükseklik ayarı var.
180Hz
IPS
23.8"
FreeSync
HDMI 2.1
DP 1.4

Sonuç

5399 TL fiyatı var. Parlaklık haricinde büyük bir eksisini görmedim. Fiyatı biraz daha düşerse alınabilir.

Odanız ışık alıyorsa almayın çünkü 237CD yetersiz kalacaktır.

Kaynak

@BerkayZ87

Son düzenleme:
Sizi bilmiyorum ama ben monitorün parlaklığından memnunum hatta fazla bile parlak geliyor(laptop ekranından geçiyorum ondan dolayı bana öyle geliyor olma ihtimali yüksek) genelde OSD ekranından 0-10 arasında bir parlaklıkta kullanıyorum. Sadece FreeSync'i aktifleştiremedim. Bir önceki iade ettiğim ASUS TUF VG249Q3A modelli monitörde hem G-SYNC hem FreeSync hem de ELMB diye bir şey vardı onun OSD ekranında anlık FPS değişimiyle beraber ekran hzsinin de değiştiğini görebiliyordum. Bu Lenovo'nun hem fiyatının düşük olması hem de pivot özelliklerinin bayağı iyi olmasından dolayı buna geçiş yaptım.

Sizi bilmiyorum ama ben monitorün parlaklığından memnunum hatta fazla bile parlak geliyor(laptop ekranından geçiyorum ondan dolayı bana öyle geliyor olma ihtimali yüksek) genelde OSD ekranından 0-10 arasında bir parlaklıkta kullanıyorum. Sadece FreeSync'i aktifleştiremedim. Bir önceki iade ettiğim ASUS TUF VG249Q3A modelli monitörde hem G-Sync hem FreeSync hem de ELMB diye bir şey vardı onun OSD ekranında anlık FPS değişimiyle beraber ekran hzsinin de değiştiğini görebiliyordum. Bu Lenovo'nun hem fiyatının düşük olması hem de pivot özelliklerinin bayağı iyi olmasından dolayı buna geçiş yaptım.

Bir başka incelemede 294CD çıkıyor. Ben bu modelin incelemesini yaparken diğer incelemeyi görmemiştim. O yüzden diğer incelemeye göre yorumladım. Bir de şans unsuruda var. Belki size gelen model 240CD değil de 290CD çıkmıştır. Bu da çoğu senaryoda yeterli anlamına gelir.

Sizi bilmiyorum ama ben monitorün parlaklığından memnunum hatta fazla bile parlak geliyor(laptop ekranından geçiyorum ondan dolayı bana öyle geliyor olma ihtimali yüksek) genelde OSD ekranından 0-10 arasında bir parlaklıkta kullanıyorum. Sadece FreeSync'i aktifleştiremedim. Bir önceki iade ettiğim ASUS TUF VG249Q3A modelli monitörde hem G-Sync hem FreeSync hem de ELMB diye bir şey vardı onun OSD ekranında anlık FPS değişimiyle beraber ekran hzsinin de değiştiğini görebiliyordum. Bu Lenovo'nun hem fiyatının düşük olması hem de pivot özelliklerinin bayağı iyi olmasından dolayı buna geçiş yaptım.

Ben de bu iki monitör arasından birini almayı düşünüyorum ASUS sizce nasıldı? Neden iade ettiniz? Lenovo mu daha iyi ASUS mu size göre.

Bir başka incelemede 294CD çıkıyor. Ben bu modelin incelemesini yaparken diğer incelemeyi görmemiştim. O yüzden diğer incelemeye göre yorumladım. Bir de şans unsuruda var. Belki size gelen model 240CD değil de 290CD çıkmıştır. Bu da çoğu senaryoda yeterli anlamına gelir.
hocam peki lenovo legion r24e yerine

ASUS TUF VG249Q3R alınır mı hangisi daha iyidir sizce?​

Ben de bu iki monitör arasından birini almayı düşünüyorum ASUS sizce nasıldı? Neden iade ettiniz? Lenovo mu daha iyi ASUS mu size göre.

Hocam kusra bakmayın yanıt maili gelmemiş görmemişim. Ben ASUS olanı 5000 TL'ye almıştım, baktım bu 4500 üstüne bir de 125 TL indirim de vardı HB'de, bir araştırdım tam istediğim gibi yükseklik ayarı falan vardı o yüzden bunu alıp onu iade ettim. ASUS'un tek eksiği yükseklik ayarı ve swivel ayarı. Hoparlörü G-Sync desteği falan var gayet iyi monitör o da. Şu an alacak olsam, ASUS 4800 TL sanırım, yükseklik ayarı olsa onu alırım( bu arada yükseklik ayarlı modeli de var VG249QL3r kod adlı ama düzgün satan bir yer bulamamıştım ben) çünkü ASUS'ta dahili hoparlör de var o da güzel bir artı aslında. Ama Lenovo'dan gayet memnunum alacak olanlara tavsiye ederim.

Hocam kusra bakmayın yanıt maili gelmemiş görmemişim. Ben ASUS olanı 5000 TL'ye almıştım, baktım bu 4500 üstüne bir de 125 TL indirim de vardı HB'de, bir araştırdım tam istediğim gibi yükseklik ayarı falan vardı o yüzden bunu alıp onu iade ettim. ASUS'un tek eksiği yükseklik ayarı ve swivel ayarı. Hoparlörü G-Sync desteği falan var gayet iyi monitör o da. Şu an alacak olsam, ASUS 4800 TL sanırım, yükseklik ayarı olsa onu alırım( bu arada yükseklik ayarlı modeli de var VG249QL3r kod adlı ama düzgün satan bir yer bulamamıştım ben) çünkü ASUS'ta dahili hoparlör de var o da güzel bir artı aslında. Ama Lenovo'dan gayet memnunum alacak olanlara tavsiye ederim.

Anladım hocam yorumun için teşekkürler.

İncelemeye olumlu verdiğinizi görünce bu monitörü sipariş verdim ama aklıma takıldı Asus VG249QL3R'ye kıyasla nasıldır. Bu monitör HB'de HB satıcılı olarak şu an 4500₺ VG249QL3R ise n11'de sepetist satıcılı olarak 5100₺(ilk satış indirimi ile sanırım)
Bir yerde Asus'un panel kalitesinin daha iyi olduğunu duydum parlaklığı da daha fazla ama hiçbir yerde bu monitörün incelemesini göremedim (benzer modelleri var. ) Monitörü bahse konu yerden alırsam iade ürün gelmesi gibi olaylardan da korkuyorum. İptal edip değişmeye değer midir?

İncelemeye olumlu verdiğinizi görünce bu monitörü sipariş verdim ama aklıma takıldı ASUS VG249QL3R'ye kıyasla nasıldır. Bu monitör HB'de HB satıcılı olarak şu an 4500₺ VG249QL3r ise N11'de sepetist satıcılı olarak 5100₺(ilk satış indirimi ile sanırım)
Bir yerde ASUS'un panel kalitesinin daha iyi olduğunu duydum parlaklığı da daha fazla ama hiçbir yerde bu monitörün incelemesini göremedim (benzer modelleri var. ) Monitörü bahse konu yerden alırsam iade ürün gelmesi gibi olaylardan da korkuyorum. İptal edip değişmeye değer midir?

ASUS'la alakalı inceleme verisi bulunmuyor. Bu yüzden hangisi daha iyi bilmiyorum.