Bütçe
19.000 TL

Krmm

Üstün
Geçtiğimiz gün Vatan Bilgisayar'da 16.000 TL'ye ASUS ROG B850E satılıyordu. Tam alacaktım fakat son dakika vazgeçmek durumunda kaldım. Anakart "B" serisi çipset olduğu için çoğu kişi "alma" dedi ve beni modelden biraz soğuttular. Şu an fiyatı 19.000 TL'ye çıktı ve açıkçası bu fiyattan alasım da gelmiyor.

Alternatif olarak Gigabyte markasından bir model alabilirim, aklımda birkaç anakart var. Fakat tabii gönlümde yatan marka ASUS ROG.

Gigabyte markasını pek sevdiğim söylenemez; en son Gigabyte RTX 3080 Ti ekran kartı kullanıyordum, kart 2 kere servise gitti geldi ve beni aylarca uğraştırdı. MSI markasını da aynı şekilde pek sevmiyorum; önceki MSI anakartımın RAM slotları yanmıştı ve onda da epey uğraşmıştım. Fakat ASUS ROG ürünlerinde bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım.

Kısacası tüm parçalarımı ROG olarak toplayasım var ama insanların söylediği şu argümanı da çok mantıklı buluyorum: "ROG B850E fiyatına Gigabyte X870E satılıyor."

Gerçekten kararsız kaldım. Kötü tecrübelerimi ve güncel fiyatları (B serisi ROG vs. X serisi Gigabyte) göz önüne aldığınızda sizce ne yapmalıyım?

Render alınmayacaksa b serisi yeterli. VRM farkı var. Şahsen ben Gigabyte almazdım. Clear CMOS tuşu yok.

Render alınmayacaksa b serisi yeterli. VRM farkı var. Şahsen ben Gigabyte almazdım. Clear CMOS tuşu yok.
Evet gigabyte anakartta CMOS düğmesi yok Ayrıyeten ROG B850E kağıt üstünde daha donanımlı duruyor gigabyte anakartlara göre. Fakat B serisi olduğu için 19 bin verilmez diyorlar. 16 bine tekrardan düşer mi bilmiyorum. Napayim hocam bekleyimi ?

Evet gigabyte anakartta CMOS düğmesi yok Ayrıyeten ROG B850E kağıt üstünde daha donanımlı duruyor gigabyte anakartlara göre. Fakat B serisi olduğu için 19 bin verilmez diyorlar. 16 bine tekrardan düşer mi bilmiyorum. Napayim hocam bekleyimi ?
B serisine 19 vermek bana da çok cazip gelmedi. Verilir mi verilmez mi daha iyi cevaplarlar.

Geçtiğimiz gün Vatan Bilgisayar'da 16.000 TL'ye ASUS ROG B850e satılıyordu. Tam alacaktım fakat son dakika vazgeçmek durumunda kaldım. Anakart "b" serisi çipset olduğu için çoğu kişi "alma" dedi ve beni modelden biraz soğuttular. Şu an fiyatı 19.000 TL'ye çıktı ve açıkçası bu fiyattan alasım da gelmiyor.

Alternatif olarak Gigabyte markasından bir model alabilirim, aklımda birkaç anakart var. Fakat tabii gönlümde yatan marka ASUS ROG.

Gigabyte markasını pek sevdiğim söylenemez; en son Gigabyte RTX 3080 Ti ekran kartı kullanıyordum, kart 2 kere servise gitti geldi ve beni aylarca uğraştırdı. MSI markasını da aynı şekilde pek sevmiyorum; önceki MSI anakartımın RAM slotları yanmıştı ve onda da epey uğraşmıştım. Fakat ASUS ROG ürünlerinde bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadım.

Kısacası tüm parçalarımı ROG olarak toplayasım var ama insanların söylediği şu argümanı da çok mantıklı buluyorum: "ROG B850e fiyatına Gigabyte X870e satılıyor."

Gerçekten kararsız kaldım. Kötü tecrübelerimi ve güncel fiyatları (b serisi ROG vs. X serisi Gigabyte) göz önüne aldığınızda sizce ne yapmalıyım?

Bu bütçede b serisi anakart almak paranızı odun niyetine kulanmaya benzer onun yerine aşağıya linkini bıraktığım modele bakın isterseniz.

X870E Carbon 22'ye düşüyorken almazdım. MSI'nın adam akıllı yaptığı en iyi anakartlardan biri.

İlla ROG alınacaksa başka seçenek yok zaten. Apex ve Hero'ya çıkamıyorsun, aşağısındaki ürünlerin çoğu da overpriced zaten.

Bu bütçede b serisi anakart almak paranızı odun niyetine kulanmaya benzer onun yerine aşağıya linkini bıraktığım modele bakın isterseniz.

Hocam bu beyaz olduğu için sisteme uymaz. Anakart olarak X870e Aorus Pro falan alınmaz mı mesela? Veya ROG X870E-E de alabilirim.

X870e Carbon 22'ye düşüyorken almazdım. MSI'nın adamakıllı yaptığı en iyi anakartlardan biri.

İlla ROG alınacaksa başka seçenek yok zaten. Apex ve Hero'ya çıkamıyorsun, aşağısındaki ürünlerin çoğu da overpriced zaten.

Carbon 24'e satılıyor şu an. MSI'a para bayılacağıma ROG X870E-E daha mantıklı geliyor 25'e. Bu arada ROG B850E'yi direkt salacağım artık. Herkes bir laf söylüyor cidden buz gibi soğuttular :D 16'ya düştüğünde alabilirdim aslında. Şu an 19'ken zaten alasım gelmiyor da bilmiyorum belki 16'ya tekrardan düşerse alınmaz mı hocam? Çünkü gidip 25 bin lirayı X serisi bir anakarta verdiğim zaman içindeki özelliklerin yüzde 80'ini kullanmayacağım yani. Boşa para vermiş olacağım o yüzden.