Bütçe
25.000 TL'ye kadar çıkabilir
Bütçen dahilinde Honor 400'e bakmanı öneririm.

Bu bütçelerde küçük cihaz yok A56 veya Honor 400 bakabilirsin. Bütçen arttığı senaryoda S24 FE öneririm.

Ama ne demiş? Minimal tasarımlı telefon yoksa onlarda olur demiş.

Daha ucuz model olması gerektiği için, kamera ve tasarım (ağırlık kalınlık vs)den kısılmış.

Peki arkadaşlar, 15.000 TL ile 20.000 TL arasında, istediğim özelliklere göre alınabilecek en iyi telefonlar hangileri?
Samsung A36, 15.000 TL civarında fiyatıyla fiyat/performans açısından gerçekten iyi bir tercih mi? Kral bir telefon sayılır mı?

Merhaba.

Büyük ekranlı telefonlar artık bana fazla geliyor; hem ağır hem kullanımı zor. Kompakt, hafif ve taşınabilir bir cihaz arıyorum. Eğer o boyutlarda iyi bir model yoksa, maksimum 6.7 inç ekranlı bir telefon da olabilir.

Günlük kullanım için:
  • Stabil ve uzun ömürlü yazılım.
  • Güçlü pil.
  • Güneş altında okunabilir ekran.
  • Sağlam kasa.
  • Uzun süre güncelleme alan bir model.
  • Tasarımı da şık olursa sevinirim.

Bütçem 19.000 TL civarı ama ihtiyaç olursa 5.000 TL kadar esnetebilirim.

Tavsiyelerinizi bekliyorum, teşekkürler!
S24FE bakın.

Peki arkadaşlar, 15.000 TL ile 20.000 TL arasında, istediğim özelliklere göre alınabilecek en iyi telefonlar hangileri?
Samsung A36, 15.000 TL civarında fiyatıyla fiyat/performans açısından gerçekten iyi bir tercih mi? Kral bir telefon sayılır mı?
İyi ama A56’ya çıkmanız daha iyi.

Ama S24FE’ye çıkarsanız sizin için çok daha iyi olur.

15.000 TL'ye kadar.
-A36 4/5
-Honor magic 7 Lite 3/5
-S21 FE 2.nesil 2/5
Alabilirsin. Ama istediklerini en fazla karşılayan, A36 olur. Honor magic 7 Lite eğer uzun süre güncelleme alıyorsa 4/5 yapılır. O ikisi sana kalmış.
20.000 TL'ye kadar.
(S24 FE ye çıkabilirsin, sadece tasarımsal olarak yani ağır kalın bir telefon, onun dışındaki her isteğini karşılıyor)
-A56 5/5
-Honor 400 (8 GB) 3/5
-Honor 200 (12 GB) 3/5
Eğer S24 FE ye çıkarsan 5/5 yani bütün istediklerini karşılayacak (sağlam kasa, uzun süre güncelleme, iyi yazılım, güneş altında okunabilinir ekran, iyi pil)
S24 FE alamazsan A56 alabilirsin ayrıca. O da sağlam kasa güneş altında okunabilinir ekran, uzun süre güncelleme, iyi bir yazılım ve güçlü bir pili bulunuyor. Ama S24 FE alırsan daha iyi donanımla karşılaşırsın. A56 alırsan daha ince ve hafif bir telefon alırsın.

15.000 TL'ye kadar.
-A36 4/5
-Honor magic 7 Lite 3/5
-S21 FE 2.nesil 2/5
Alabilirsin. Ama istediklerini en fazla karşılayan, A36 olur. Honor magic 7 Lite eğer uzun süre güncelleme alıyorsa 4/5 yapılır. O ikisi sana kalmış.
20.000 TL'ye kadar.
(S24 FE ye çıkabilirsin, sadece tasarımsal olarak yani ağır kalın bir telefon, onun dışındaki her isteğini karşılıyor)
-A56 5/5
-Honor 400 (8 GB) 3/5
-Honor 200 (12 GB) 3/5
Eğer S24 FE ye çıkarsan 5/5 yani bütün istediklerini karşılayacak (sağlam kasa, uzun süre güncelleme, iyi yazılım, güneş altında okunabilinir ekran, iyi pil)
S24 FE alamazsan A56 alabilirsin ayrıca. O da sağlam kasa güneş altında okunabilinir ekran, uzun süre güncelleme, iyi bir yazılım ve güçlü bir pili bulunuyor. Ama S24 FE alırsan daha iyi donanımla karşılaşırsın. A56 alırsan daha ince ve hafif bir telefon alırsın.

Gerçekten sorularımı en iyi şekilde yanıtladınız hocam, çok teşekkür ederim.

Rica ederim. Merak ettim, tercihiniz ne oldu :hehehe:

Bana en mantıklı gelen model S24 FE. Ancak biraz kaba bir telefon olduğu için ve ben cihazı sadece günlük işlerim için kullanacağım için A36'yı en iyi seçenek olarak görüyorum. Hafiflik, yazılım, depolama ve şarj konusunda bu fiyat aralığında en iyisi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden tercihim A36 olacak.

Bana en mantıklı gelen model S24 FE. Ancak biraz kaba bir telefon olduğu için ve ben cihazı sadece günlük işlerim için kullanacağım için A36'yı en iyi seçenek olarak görüyorum. Hafiflik, yazılım, depolama ve şarj konusunda bu fiyat aralığında en iyisi olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden tercihim A36 olacak.

A56 da alabilirsiniz. A36 ile aynı kalınlık inceliğe ve ağırlıkları neredeyse aynı (birkaç gram ile A36 daha hafif) A56 alırsanız daha iyi donanım, kameraya sahip olursunuz.

Ama sonuçta A36 sizi üzmez. İnce hafif ve premium kasalı telefon 15k ya 2.el S22 var. Sıfır en ucuzları S24 olabilir, o da 35k seviyelerinde. Bu bütçede çok beklemeyin öyle telefonları :)

Ama ne demiş? Minimal tasarımlı telefon yoksa onlarda olur demiş.
Demek ki varsa önce minimal tasarım telefon önerilmesini istemiş. Honor 400, A56'dan daha minimal ya hani. İlk defa Türkçe'yi Türkçe'ye tercüme ediyorum.

A56 da alabilirsiniz. A36 ile aynı kalınlık inceliğe ve ağırlıkları neredeyse aynı (birkaç gram ile A36 daha hafif) A56 alırsanız daha iyi donanım, kameraya sahip olursunuz.

Ama sonuçta A36 sizi üzmez. İnce hafif ve premium kasalı telefon 15k ya 2.el S22 var. Sıfır en ucuzları S24 olabilir, o da 35k seviyelerinde. Bu bütçede çok beklemeyin öyle telefonları :)
Var zaten işte Honor 400. Ne demek beklemeyin? Telefon anlayışınız Samsung'tan ibaret olmasın. 2. el S22 batarya ve ısınma sorunuyla pişman ettirir. Samsung önermek için yaratılmış gibisiniz. Sanırım Samsung çalışanı olmalısınız. Başka akıl mantık almıyor.

@Subzero buradaki Samsung zorlamasına kanmayın. Başka nice telefonlar var. Samsung ince ve hafif telefon yapamıyor. Ha illa Samsung ve kompakt telefon olsun diyorsan o zaman 40000 TL'yi gözden çıkarman lazım.

Son düzenleme:
Demek ki varsa önce minimal tasarım telefon önerilmesini istemiş. Honor 400, A56'dan daha minimal ya hani. İlk defa Türkçeyi Türkçe'ye tercüme ediyorum.

Konu sahibi sadece minimal bir telefonmu istedi? Uzun ömürlü güncelleme alan bir telefon, sağlam kasa ve diğer özellikleride istedi. Bunlara uyan bir telefon var mı? Var A36, a56.Honor 400 donanımsal olarak iyi ve minimal tasarımlı telefon olmasına rağmen az güncelleme alması ve kalitesiz kasasından önermedim. Eğer o özellikler sorun değilse alabilir.

Var zaten işte Honor 400. ne demek beklemeyin? Telefon anlayışınız Samsung'tan ibaret olmasın. 2. el S22 batarya ve ısınma sorunuyla pişman ettirir. Samsung önermek için yaratılmış gibisiniz. Sanırım Samsung çalışanı olmalısınız. Başka akıl mantık almıyor.

E sende neden 20k bütçelerde sadece Honor 400 öneriyorsun? Burada konu sahibinin isteklerine bakılmalı. Ben karşılaştırmasınıda yaptım, gerekli eksileride söyledim (kalın ve ağır olması gibi).ama sende henüz Honor 400'ün eksiklerini söylediği görmedim, eğer dediysen kusura bakma.