erdym

Üstün
Makaleler
2
Yer
İstanbul
Cihaz
Acer Swift 3 SF314-41
Elimde Acer Swift 3 var ve 19v 3.45a yani 65W güç kaynağı kullanıyor. Ben buna Type-C soketi takmak için PD trigger modülü aldım ve trigger 20V'a ayarlı, Xiaomi şarj aletim 20v 3.25a verebiliyor. Nominal olarak 19v olan bu Laptop'da sabit 20v vermem sorun yaratır mı? Yani temelde nominal olduğu için herhalde 20.5-21 civarına kadar tolere eder diye düşündüm ama nasıl sisteme zarar vermeden test ederim bilemiyorum. Ek olarak voltajı düşürmeyi denedim fakat elimdeki buck devrelerinin amper gücü yetersiz ve verimi düşük olduğundan işime yaramaz. Ayrıca düz direnç de kullanmak istemiyorum, çünkü dalgalanmadan mikro kart yakmışlığım oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazi acip smd kondansatorlerin ustunde yazan voltaj degerini incelemek lazim. 25v'sa devam edilebilir ama 20v ise riskli.

Direk anakart açıkta hocam lakin laptop anakartı olduğundan tam olarak hangisine bakmam gerek bilmiyorum :D

1769962882680.webp
1769962907174.webp

19V adaptörler zaten 19,5-20 Volt civarında bir gerilim verir, bu fark çok az, 22-23 Volta kadar herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. 24-25'ten sonra sıkıntı çıkar.

19v adaptörler zaten 19, 5-20 volt civarında bir gerilim verir, bu fark çok az, 22-23 Volta kadar herhangi bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. 24-25'ten sonra sıkıntı çıkar.

Şarj aletini test ettiğimde çok nadiren 21'e voltaj dalgılanması yapıyor.

Elimde Acer Swift 3 var ve 19v 3.45a yani 65W güç kaynağı kullanıyor. Ben buna Type-C soketi takmak için PD trigger modülü aldım ve trigger 20V'a ayarlı, Xiaomi şarj aletim 20v 3.25a verebiliyor. Nominal olarak 19v olan bu Laptop'da sabit 20v vermem sorun yaratır mı? Yani temelde nominal olduğu için herhalde 20.5-21 civarına kadar tolere eder diye düşündüm ama nasıl sisteme zarar vermeden test ederim bilemiyorum. Ek olarak voltajı düşürmeyi denedim fakat elimdeki buck devrelerinin amper gücü yetersiz ve verimi düşük olduğundan işime yaramaz. Ayrıca düz direnç de kullanmak istemiyorum, çünkü dalgalanmadan mikro kart yakmışlığım oldu.
Hocam yalniz 19v nominal deger. Adaptorlerin 20'ye ciktigi oluyor bazen.

Çalışır bir şey olmaz ama sen o laptopu devamlı olarak pd trigger modülü ile 65 watt telefon şarjı kullanarak mı çalıştırmayı planlıyorsun?

Mini PC vari bir şey yapmayı hedefliyorum bu yüzden batarya konusunda bir sorunum yok çünkü direk batarya olmayacak. Kasası da daha iyi hava akışına sahip Custom bir kasa olacak.

Hocam yalniz 19v nominal deger. Adaptorlerin 20'ye ciktigi oluyor bazen.

Evet ama benim adaptörümde 20v nominal yani 21'e çıktığı olabilir diye endişilendim :D