Bütçe
2.000.000- 2.600.000 TL
Hibrit olmayan 1.5'ler daha mantıklı. Çok yakan bir motor değil, üzmez.
Sportage üzerine bir net seçimim yok. Hibrit veya 1.6 TGDI hangisi daha mantıklı, iyi?
Hibrit daha mantıklı gibi geldi. Yani benzin fiyatı umurumda değil. Şu an şehir içinde dizel panelvan yürütüyorum 1 depoyu 5'e yakın tutuyor 😬

Bu arada 1.5 TSI Formentor da var. Ona ne dersin?

Son düzenleme:
Sportage üzerine bir net seçimim yok. Hibrit veya 1.6 TGDI hangisi daha mantıklı, iyi?

Bu arada 1.5 TSI Formentor da var. Ona ne dersin?
Sportage'in MHEV'i mantikli, lakin tüketim yine tatmin etmeyebilir. 8.5'ları görürsün hafif agresifte. 1.6 T-GDi yakıtı fazla, ama çekişi harikadır. Çoğu arabaya şaka yapar.

Formentor'da DQ381 vardı diye hatırlıyorum ıslak kavrama, yanlışım olabilir. Daha mantıklı VAG haleflerinden.

Sportage'in MHEV'i mantikli, lakin tüketim yine tatmin etmeyebilir. 8.5'ları görürsün hafif agresifte. 1.6 T-GDi yakıtı fazla, ama çekişi harikadır. Çoğu arabaya şaka yapar.

Formentor'da DQ381 vardı diye hatırlıyorum ıslak kavrama, yanlışım olabilir. Daha mantıklı VAG haleflerinden.
Yani 1.5 Formentor hoş geldi.

Formentor
Q3
Sportage aklımdalar. Olurlarsa artık.

Tabii bunlar 2.3-2.5 civarındaki araçlar olarak not aldım. 2 ile sınırlı kalırsam ne diyorsun? Neye bakabilirim?

Son düzenleme:
Passat modellerinde biraz daha uzun ömür isteniyorsa 2.0 TSI ya da 2.0 TDI tercih edilmeli. Ancak güncel Passat modelleri hiç güven vermiyor, elektronik sıkıntılarını da duyuyorum. Ben şahsen çok tavsiye etmem. Genelde VAG grubu yüksek hacimlerde ıslak kavrama tercih eder. Aynı zamanda E takısı olmadığı için alternatör dertleri de çok yok. Ama tabii 2.0 TDI 240 beygirlik olanlar çift turbo diye hatırlıyorum, o da bir tık sıkıntı.

508 modellerinde de 1.6 PureTech motorun düşük kilometrelisini tercih etmek gerek, onda da sıkıntılar baş gösteriyor, sandık motor değişimine varana kadar. O da sorunsuz değil.

PSA grubunda eksantrik zinciri 7 mm olan araçlarda, eğer özel bir yazılım veya oynama yok ise yetkili serviste yağ dahil ücretsiz değişim yapılıyor. Herhangi bir ücreti yok, bizzat kendim 8 mm ile ücretsiz şekilde değiştirdim. Ondan sonra sorunsuz oluyor zaten.

Bu bütçeyi hafif zorlayarak ilandaki Tucson modelini tercih edin. 1.6 motor 230 beygir, 4x4, düşük yakıt, iyi performans, sorunsuz tam otomatik şanzıman ve çok dolu donanım sunuyor. İlan örnektir bu arada. Bana göre o bütçelerde en mantıklı araç o. Makyajlı kasası da var ama 4x4 opsiyonunu maalesef kaldırdılar.

İşte bunlar 24 ve sonrasında mı var? Alternatör efsanesi 20-21 tayfanın başını yaktı da inan hiç 24 ve sonrası kullanılan araçta bu sorunu duymadım.

Özellikle elektronik ve yazılım sıkıntıları zaten güncel modellerde var. Yenilerde güncellendi deniliyor ama alternatör, garanti yok ise 150K hoş geldin olur alternatör ücreti. Belki de zamlandı bilemiyoruz. Kuru kavrama da ayrı dert. Yani sıkışık trafiğe girmeyen, eğimli yollara sahip olmayan, genellikle uzun yol tercih eden sakin kullanıcılar için kuru kavrama tercih edilebilir, onun dışında inan ki çekici tarafı yok. Uzun yıllar kuru kavrama kullanmış insanım, gönül rahatlığıyla yorum yapıyorum o yüzden.
@LA Knight

Son düzenleme:
Özellikle elektronik ve yazılım sıkıntıları zaten güncel modellerde var. Yenilerde güncellendi deniliyor ama alternatör, garanti yok ise 150K hoş geldin olur alternatör ücreti. Belki de zamlandı bilemiyoruz. Kuru kavrama da ayrı dert. Yani sıkışık trafiğe girmeyen, eğimli yollara sahip olmayan, sakin kullanıcılar için kuru kavrama tercih edilebilir, onun dışında inan ki çekici tarafı yok. Uzun yıllar kuru kavrama kullanmış insanım, gönül rahatlığıyla yorum yapıyorum o yüzden.
180 küsürdü en son 😃.

Ne diyim paran var şunlarla uğraşıyorsun bir de.

180 küsürdü en son 😃.

Ne diyim paran var şunlarla uğraşıyorsun bir de.

Al işte, kendin görmüşsün. 180 bin TL kolay mı kazanılıyor? Sana önerdiğim Tucson'da eksik bulamazsın çok fazla. Hafızam beni yanıltmıyorsa 1.700 kg gibi ciddi bir ağırlığı var. Ama ona rağmen yakıt ve performansı iyi. 230 beygir ve 350 tork gayet yeterli. Tucson zaten ağır bir araç, 4x4 olmasının da etkisi var tabii.

Al işte, kendin görmüşsün. 180 bin TL kolay mı kazanılıyor? Sana önerdiğim Tucson'da eksik bulamazsın çok fazla. Hafızam beni yanıltmıyorsa 1.700 kg gibi ciddi bir ağırlığı var. Ama ona rağmen yakıt ve performansı iyi. 230 beygir ve 350 tork gayet yeterli. Tucson zaten ağır bir araç, 4x4 olmasının da etkisi var tabii.
Hoca iyi güzel. 2.600 görürsem 2.8 için zorlayacağım da 2 ve 2.2 ile takılı kalırsam neye bakayım? Pesimist hoca Kona önerdi de başka önerin var mı? 1.5 BluHDI 508 23' sonrası olabilir o bütçede onu not ettim.