Hocam güncel PSA modellerinden ve Çin grubundan uzak durun, onları eleyin. Skoda grubuna da hiç gerek yok. Burada bence Kia grubu tercih edilir. Ama DCT için aracı garantiden çıkartacak işlemlerden uzak durun, kısa vadede baskı seti değişirse daha önce de dediğim gibi garantiden ücretsiz değişim yaptırırsınız. Baktığınız modeller ağırlıklı olarak kuru kavrama çünkü.
XCeed güzel bir tercih, Sportage aynı şekilde, Stonic modeli de olur. Puma da iyidir, alınır. Puma en azından ıslak kavrama ve daha uzun ömürlü. Ben yine de donanıma takılmayıp Sportage tercih ederim. Almayı düşündüğünüz Qashqai de muhtemelen 1.3 TCe motorlu, o da sıkıntılı eğer bu motoru alacaksanız bilginiz olsun.
Donanıma takılmayın, sıfır olsun, ilk sizin olsun. Ek olarak arabayı teslim almadan ve imzalar atılmadan ekspertiz öneriyorum. Ben son dönemlerde aldığım tüm araçları bayiden çıkarmadan kontrol ettirdim. En son Gezen Adam ile çalıştım bu konuda, adamlar ayağınıza gelip ekspertiz yapıyor, öyle çekiciye yükleyip ekspertiz gezmenize de gerek yok. Türkiye'ye gelen sıfır araçlarda son dönemlerde çok hata çıkıyor. Bu arada sadece marka bazlı değil, her grupta var. Belki fabrikada 3 kat boyandı ya da gemide hasar gördü, işlem gördü falan derken liste uzar gider.