Musait vakitte donus saglayacagim.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 2.000.000 TL
Çok teşekkkür ederim. Desteğiniz için yanlış bir şey alıp para çöp etmek istemiyorum bu aracı alırkende 1.4 motor arıza yapmaz sağlam dedikleri için almıştım.
Chery'den, Jaecoo'dan kaçmak lazım. Syang-Yong'dan, Şahsuvar'dan daha doğrusu bir süre uzak durmak lazım.
Sportage üzerinde konuşulmuş, 1.6 T-GDi'dan mı bahsediyoruz? MHEV mi olacak?
Son düzenleme:
sportage 1.6 var şu an ama 2.099.000 fiya işte kredi sıkıntısı var gibi şu an en alınabilir omoda 5 gibi duruyor sportage bom boş paket biraaz garip geliyor maunel klime ve otomatik silecek yok benim i20de var şu an bu özellikler basit gibi gözüküyor ama konforluChery'den, Jaecoo'dan kaçmak lazım. Syang-Yong'dan, Şahsuvar'dan daha doğrusu bir süre uzak durmak lazım.
Hocam güncel PSA modellerinden ve Çin grubundan uzak durun, onları eleyin. Skoda grubuna da hiç gerek yok. Burada bence Kia grubu tercih edilir. Ama DCT için aracı garantiden çıkartacak işlemlerden uzak durun, kısa vadede baskı seti değişirse daha önce de dediğim gibi garantiden ücretsiz değişim yaptırırsınız. Baktığınız modeller ağırlıklı olarak kuru kavrama çünkü.
XCeed güzel bir tercih, Sportage aynı şekilde, Stonic modeli de olur. Puma da iyidir, alınır. Puma en azından ıslak kavrama ve daha uzun ömürlü. Ben yine de donanıma takılmayıp Sportage tercih ederim. Almayı düşündüğünüz Qashqai de muhtemelen 1.3 TCe motorlu, o da sıkıntılı eğer bu motoru alacaksanız bilginiz olsun.
Donanıma takılmayın, sıfır olsun, ilk sizin olsun. Ek olarak arabayı teslim almadan ve imzalar atılmadan ekspertiz öneriyorum. Ben son dönemlerde aldığım tüm araçları bayiden çıkarmadan kontrol ettirdim. En son Gezen Adam ile çalıştım bu konuda, adamlar ayağınıza gelip ekspertiz yapıyor, öyle çekiciye yükleyip ekspertiz gezmenize de gerek yok. Türkiye'ye gelen sıfır araçlarda son dönemlerde çok hata çıkıyor. Bu arada sadece marka bazlı değil, her grupta var. Belki fabrikada 3 kat boyandı ya da gemide hasar gördü, işlem gördü falan derken liste uzar gider.
XCeed güzel bir tercih, Sportage aynı şekilde, Stonic modeli de olur. Puma da iyidir, alınır. Puma en azından ıslak kavrama ve daha uzun ömürlü. Ben yine de donanıma takılmayıp Sportage tercih ederim. Almayı düşündüğünüz Qashqai de muhtemelen 1.3 TCe motorlu, o da sıkıntılı eğer bu motoru alacaksanız bilginiz olsun.
Donanıma takılmayın, sıfır olsun, ilk sizin olsun. Ek olarak arabayı teslim almadan ve imzalar atılmadan ekspertiz öneriyorum. Ben son dönemlerde aldığım tüm araçları bayiden çıkarmadan kontrol ettirdim. En son Gezen Adam ile çalıştım bu konuda, adamlar ayağınıza gelip ekspertiz yapıyor, öyle çekiciye yükleyip ekspertiz gezmenize de gerek yok. Türkiye'ye gelen sıfır araçlarda son dönemlerde çok hata çıkıyor. Bu arada sadece marka bazlı değil, her grupta var. Belki fabrikada 3 kat boyandı ya da gemide hasar gördü, işlem gördü falan derken liste uzar gider.
Omoda 5 neden önermediniz acaba genel yorumları okudum o fiyat için herkes çok iyi demiş ama tabi bilemiyorum ben birde ek olarak bütçe biraz yükseltip şunu alabilirseinz dediğinz bir model var mı mesal yaris cross yada kona falan belki sene sonun kadar para biriktirip daha sonra kredi çekebilirim bütçe o zaman 2.300.000 - 2.500.000 olabiliyorHocam güncel PSA modellerinden ve Çin grubundan uzak durun, onları eleyin. Skoda grubuna da hiç gerek yok. Burada bence Kia grubu tercih edilir. Ama DCT için aracı garantiden çıkartacak işlemlerden uzak durun, kısa vadede baskı seti değişirse daha önce de dediğim gibi garantiden ücretsiz değişim yaptırırsınız. Baktığınız modeller ağırlıklı olarak kuru kavrama çünkü.
Omoda 5 neden önermediniz acaba genel yorumları okudum o fiyat için herkes çok iyi demiş ama tabi bilemiyorum ben birde ek olarak bütçe biraz yükseltip şunu alabilirseinz dediğinz bir model var mı mesal yaris cross yada kona falan belki sene sonun kadar para biriktirip daha sonra kredi çekebilirim bütçe o zaman 2.300.000 - 2.500.000 olabiliyor
Hocam, bizim insanımızda her şeyi çok iyi bilme hastalığı var maalesef. Övüp övüp bitiremeyenler genelde 1-2 seneye sarı siteye satışa koyuyor. Biz insanlara dikte etmeyiz ama yanlışa da doğru diyemeyiz. Yaklaşık 22 yıllık otomobil deneyimime dayanarak bunları söylüyorum. Çin markaları fiyatları hariç bana göre tercih edilmez. Alıp 2-3 sene binip satmak lazım, bence fazla elde tutmak iyi değil.
Zam gelmezse o bütçelerde Ioniq 6 bakılabilir. Skoda Elroq mesela hiç fena değildir. Suzuki S-Cross bakılabilir. Alternatifiniz çok.
Elektrikli araçları çok sevmesem de çok mantıklı tarafları da var. Bakım maliyeti, sessizlik, yakıt, sıfırdan itibaren tork, yüksek güçler ve bolca donanım derken listenin kabarık olduğunu söyleyebilirim.
Son düzenleme:
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Togg bakıyordum normalde kredi kampanyasından dolayı ama elektrik menzin konularında tam gelişmediği için biraz süphe ile yaklaşıyorum ek olarak evim apartman şarj olayı biraz problemli evde yapamıyorum o yüzden pek düşünmedim ama genede önerinizi değerlendireceğim. Bütçeye göre galiba normal olarak alabileceğim tek iyi araba kia sportage heralde belki kona falnHocam, bizim insanımızda her şeyi çok iyi bilme hastalığı var maalesef. Övüp övüp bitiremeyenler genelde 1-2 seneye sarı siteye satışa koyuyor. Biz insanlara dikte etmeyiz ama yanlışa da doğru diyemeyiz. Yaklaşık 22 yıllık otomobil deneyimime dayanarak bunları söylüyorum. Çin markaları fiyatları hariç bana göre tercih edilmez. Alıp 2-3 sene binip satmak lazım, bence fazla elde tutmak iyi değil.
Zam gelmezse o bütçelerde Ioniq 6 bakılabilir. Skoda Elroq mesela hiç fena değildir. Suzuki S-Cross bakılabilir. Alternatifiniz çok.
Elektrikli araçları çok sevmesem de çok mantıklı tarafları da var. Bakım maliyeti, sessizlik, yakıt, sıfırdan itibaren tork, yüksek güçler ve bolca donanım derken listenin kabarık olduğunu söyleyebilirim.
Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim. Togg bakıyordum normalde kredi kampanyasından dolayı ama elektrik menzin konularında tam gelişmediği için biraz süphe ile yaklaşıyorum ek olarak evim apartman şarj olayı biraz problemli evde yapamıyorum o yüzden pek düşünmedim ama genede önerinizi değerlendireceğim. Bütçeye göre galiba normal olarak alabileceğim tek iyi araba kia sportage heralde belki kona faln
Suzuki S-Cross modelinin liste fiyatı mesela 2.079.000 TL gözüküyor. Şanzımanı ve motoru sorunsuz, donanımı da çok iyi. İncelemenizi öneririm.
S-Cross 1.4 MHEV 6AT GL Elegance
2 Milyon TL bandındaki son kalelerden birisi. Bu fiyata alınır. Fiyatı yükselir yakında.Suzuki S-Cross modelinin liste fiyatı mesela 2.079.000 TL gözüküyor. Şanzımanı ve motoru sorunsuz, donanımı da çok iyi. İncelemenizi öneririm.
S-Cross 1.4 MHEV 6AT GL Elegance