Bütçe
2.000-2.300 TL

Soğutuculu olanlar pahalı mi?

N11'den ban yemişim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Harici soğutucu alırsınız yeterli olacaktır. Genelde üst seviye ürünlerde soğutucu oluyor. Onlar da 5-10 bin ₺ gibi fiyatlarda olan ürünler oluyor. Çoğu üstüne küçük bir pasif soğutucu ekliyor.

Gerçi anakartınız gen3 destekliyor bu hızlar için soğutucuya da pek ihtiyaç duymayabilirsiniz.

Ban yememisim durduk yere hesabım kapatılmış N11 lanet ya Hepsiburada can enermax nasıl takılıyor peki bir de gerek var mi yok mu tek oyun internetten gezme en fazla yayıncılık.

Yüksek hızlarda genelde ısınıyor. İnceleme konusu ve yorumlarına göz atın. Isınma sorunu yaşayan varsa alınabilir. Takması genelde basit oluyor. İçinden çıkan pedleri yüzeye yerleştiriyor, sonra SSD'yi de yuvaya koyup üstünü kapatıyorsunuz. Bu ürünler SSD kadar küçükler zaten ve sonrasında kasaya takıyorsunuz.

Aynı ürün değil ama kabaca anlamanız için yeterli olacaktır.

Arkadaşın attığında DRAM yok ve o hızları kartın Gen3 kadar desteklemesinden dolayı alamayacaksınız. Ayrıca ne kadar hızlı o kadar sıcak yani Gen4 bir SSD'e gerek yok. DRAM sistem yükleyeceğiniz disk için de önemli bir etmen.

Hızlar konusunda da kullanımınız için yeterli, açıkcası dosya kopyalama hariç üst düzey hızlar oyun, sistem vb. performansında muazzam bir fark yaratmıyor. Kendim Gen4 Renegade SSD kullanıyorum. Ayrıca kullandığım x1 slotundaki M2 ve Sata SSD oyun vb. oynarken aradaki farkı dosya kopyalama hariç hissetmiyorum.

Yüksek hızlarda genelde ısınıyor. İnceleme konusu ve yorumlarına göz atın. Isınma sorunu yaşayan varsa alınabilir. Takması genelde basit oluyor. İçinden çıkan pedleri yüzeye yerleştiriyor, sonra SSD'yi de yuvaya koyup üstünü kapatıyorsunuz. Bu ürünler SSD kadar küçükler zaten ve sonrasında kasaya takıyorsunuz.

Aynı ürün değil ama kabaca anlamanız için yeterli olacaktır.

Arkadaşın attığında DRAM yok ve o hızları kartın gen3 kadar desteklemesinden dolayı alamayacaksınız. Ayrıca ne kadar hızlı o kadar sıcak yani gen4 bir SSD'e gerek yok. DRAM sistem yükleyeceğiniz disk için de önemli bir etmen.

Benim durumum için gerek var mi kasada 6 kasa fani var hava akışı iyi.