Bütçe
2000-3000
Herkese iyi günler,
ASUS ROG STRIX G513RM-HQ163 laptopum için harici bir SSD arayışına girdim (2X PCI-e 4.0 slotuna sahip). Zaten içinde 1TB bir SSD bulunduğu için harici olarak oyun ve dosya depolamak amacıyla kullanacağım. Harici olarak bir kasa/kılıf artık adına ne deniyorsa onun içine koyup aynı zamanda da bir yerlere taşıyacağım. İlerleyen zamanda belki laptopun içine de koyabilirim. Bulduğum modeller ise;

1) Kioxia Exceria Plus G3 LSD10Z001TG8 1TB Gen4 5000/3900MB/sn NVMe PCIe M.2 SSD - incehesap.com

2) Kingston NV3 SNV3S/1000G 1TB 6000/4000MB/s Gen 4x4 NVMe SSD Disk - incehesap.com

3)https://www.hepsiburada.com/wd-1tb-...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.73.6

4)https://www.hepsiburada.com/adata-l...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.34.1

5)Patriot P400 Lite 1TB M.2 PCIe Gen4 x4 SSD

6)Mushkin MKNSSDVT1TB-D8 Vortex 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 2280 SSD

7)Mushkin Vortex LX 1TB PCIe 4.0 Okuma 5200/ Yazma 4370MB NVMe M.2 SSD-MKNSSDVL1TB-D8 Uygun Fiyatları ile Tebilonda

8)Amazon.com.tr

9)https://www.hepsiburada.com/kingsto...utm_term=k&wt_pc=akakce.premium.k.pc&v=1.71.8 (bütçemin üzerinde)

10) https://www.amazon.com.tr/Crucial-Plus-PCIe-Gen4-kadar/dp/B0B25NXWC7?__mk_tr_TR=ÅMÅŽÕÑ&dib=eyJ2IjoiMSJ9.kIfIqDYmYwDu0hBxFEGmkXhtV3wouyGoa8qF--s_ObPdHm7PyPSFpotS1NR1E4peJnvD5uoRYB336ZCswmRkzP8e-rKE5b7e59On9C-zc9cNAdks5JlY1D6qeJrsHo2b1TuqPnOkvxDN0Xr7R5cng_YXoFVPPozYQIfjDYV0jlOsaV6vRQQUx1TiWyfQtsqCPZ7HDwwjdaj-Qwk6qMKc1fkj4AHzOJCfpil5ILw6udELsTr-IelDSi3XeUkfWCYWWCJ4n1RVGA504yE82b71tIAXD40fgmkgUAZ1v4Qbw4c.xCA5cxLu9GSQAPDyrES00tyEK97Fv0Ip6HdDyG9nFqY&dib_tag=se&keywords=1+TB&qid=1731527064&s=computers&sr=1-16&th=1

11)https://www.amazon.com.tr/Kingston-...gsspeicher/dp/B09K7F5VJQ?ref_=ast_sto_dp&th=1 (bütçemin üzerinde)

12)WD 1TB SN770 PCIe NVMe Gen4 Okuma 5150MB-Yazma 4900MB M.2 SSD(WDS100T3X0E) (bütçemin üzerinde)

DRAM olmamasının iyi olmadığını biliyorum fakat o kadar hayati mi bilmiyorum o yüzden bazı modellerde var bazılarında yok. Bütçemi çok aşmak istemiyorum. Varsa başka model önerilerine açığım. (Exceria G2 modelini biliyorum fakat yazma ve okuma hızı Plus G3'ten oldukça düşük o yüzden listeye dahil etmedim.)

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Şu disk WD Black SN770 ile tamamen aynı ve fiyatı 2.400 TL:

Alacaksanız ya bunu alın ya da Kaan'ın attığı Renegade'i alın. Renegade daha üstün bir model.

Teşekkür ederim hocam ikinize de.

@Caner Uncu @Toby Fox

SanDisk'i buradan buldum ama sizce güvenilir midir? Kingston için o sitedeki fiyatlar gerçeği yansıtmıyor mecbur SanDisk'e bakıyorum.

Son düzenleme:
@DrDoofenshmirtz, Kingston Renegade normalde 3.000 TL civarındaydı ancak stok tükenmiş, fiyatı da yükselmiş. Onun yerine bütçene uyarsa Corsair MP600 PRO önerebilirim ancak soğutucusunu sökmek zorunda kalırsın çünkü dizüstüne sığmaz:

Soğutucusu yanlardan vidalı. Vidaları çıkartırsan kolayca sökebilirsin.

SanDisk'i buradan buldum ama sizce güvenilir midir?
Evet, güvenilir.

@DrDoofenshmirtz, Kingston Renegade normalde 3.000 TL civarındaydı ancak stok tükenmiş, fiyatı da yükselmiş. Onun yerine bütçene uyarsa Corsair MP600 PRO önerebilirim. Dahili olarak soğutucu da mevcut, 3.149 TL:

Bu arada SanDisk alacaksan site güvenilir.

İtopyadan buldum:

Sizce diğer SSD’lerden 600 tl fazla verip bunu almak gerçekten o kadar önemli mi? Ona göre planlama yapacağım. Teşekkür ederim tekrardan.

Hocam harici olarak kullanacaksan bu kadar yüksek hızda SSD almanıza gerek yok. Önemli olan bilgisayarın port hızı. Onun da saniyede 7 GB veri aktarabilecek hızda olduğunu sanmıyorum...

Daha uygun fiyatlı SSD al derim. WD Blue SN580 veya Kioxia Exceria G2 düşünebilirsin. @DrDoofenshmirtz

Hocam harici olarak kullanacaksan bu kadar yüksek hızda SSD almanıza gerek yok. Önemli olan bilgisayarın port hızı. Onun da saniyede 7 GB veri aktarabilecek hızda olduğunu sanmıyorum...

Daha uygun fiyatlı SSD al derim. WD blue SN580 veya Kioxia Exceria G2 düşünebilirsin. @DrDoofenshmirtz

Peki listedeki diğerlerini niye önermiyorsun? NV3 için güzel şeyler okudum aynı şekilde Plus G3 için de güzel şeyler yazılmış.

SN770/SanDisk Extreme modellerine göre daha zayıf diskler olduğu için. Özellikle Kingston NV3'te QLC NAND yongalar kullanılıyor. TLC NAND'lara 3 bit veri yazılırken QLC'lere 4 bit veri yazıldığı için NAND ömrü kağıt üstünde daha kısa oluyor. Bunu TBW değerinden de az çok anlayabiliyorsun.

Onun dışında performans açısından SN770, bu saydığın iki diske göre daha iyi. Üçünde de DRAM olmamasına rağmen SN770'in sürdürülebilir performansı diğer ikisine göre daha iyi. Yani dosya aktarımı vs. yaparken daha stabil bir performans sağlar sana. SLC önbellek boyutu da daha yüksek. Kingston NV3'ün SLC önbelleği dolduğunda disk resmen SATA hızlarına düşüyor.

Bu bu 2 TB modeli, 1 TB modelde SLC önbellek daha düşük:

1731695474178.webp

Daha uygun fiyatlı olarak WD Blue SN580'i önerebilirim. Sen de atmışsın zaten. G3 yerine daha mantıklı bir seçim olur. Bu arada Mushkin Vortex Redline da alınabilir, 2.400 TL çok güzel fiyat.

Hocam 3 seçenek o zaman kaldı geriye. Ya:
Ya.
Ya da.

Muhtemelen SanDisk tercih edeceğim gibi. Teşekkür ederim ilginize.