Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar, ben sattığım ürünlerin çekimi için ürünü en güzel gösteren etmenin ışık kaynağı ve camdan gelen ışık olduğunu fark ettim. Ancak başka bir uygulamadan arka planını değiştirsem bile sağdan soldan ışık patlıyor. Bu yüzden bir ışık alacağım ve direkt ürünlerin üstüne vurunca çok güzel bir görüntü çıkacağını tahmin ediyorum. Ürünlerin çekim şeklini göstermek için fotoğraf bırakacağım. Buna göre önerirseniz sevinirim. Çok pahalı bir şey olmasın, işimi görse yeter. 2000-3000 TL civarı diyebilirim.

Dosya Ekleri

• Photoroom_20250315_100608.webp
    Photoroom_20250315_100608.webp
    594,7 KB · Görüntüleme: 57
Merhaba arkadaşlar, ben sattığım ürünlerin çekimi için ürünü en güzel gösteren etmenin ışık kaynağı ve camdan gelen ışık olduğunu fark ettim. Ancak başka bir uygulamadan arka planını değiştirsem bile sağdan soldan ışık patlıyor. Bu yüzden bir ışık alacağım ve direkt ürünlerin üstüne vurunca çok güzel bir görüntü çıkacağını tahmin ediyorum. Ürünlerin çekim şeklini göstermek için fotoğraf bırakacağım. Buna göre önerirseniz sevinirim. Çok pahalı bir şey olmasın, işimi görse yeter. 2000-3000 TL civarı diyebilirim.
Ürün fotoğraflarınızı daha iyi aydınlatmak için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

1. Işık Kaynağı Seçimi​

• LED Softbox Işıklar: Uygun fiyatlı ve yumuşak bir ışık sağlayarak ürünlerinizi daha iyi gösterir.
  • Ring Light: Düzgün bir aydınlatma sağlar ve gölgeleri azaltır.

2. Işık Yerleştirme​

• Ön Aydınlatma: Işıkları ürünün önüne yerleştirerek gölgeleri azaltabilirsiniz.
  • Yan Işıklar: 45 derece açıyla yanlardan da ışık eklemek, derinlik katabilir.

3. Pozisyonlama​

• Yükseklik: Işıkları ürünün biraz üstüne yerleştirin (açısıyla oynayarak dengeleyin).
  • Mesafe: Işıkların ürünle arasına mesafe bırakın; çok yakın olmaları parlamaya neden olabilir.

4. Arka Plan​

• Tek Renk Arka Plan: Düz ve sade bir arka plan kullanarak dikkat dağıtmasını önleyin.
  • Yansıtıcı Yüzeyler: Daha pürüzsüz ve yansıtıcı yüzeyler kullanarak ışığı daha etkili dağıtabilirsiniz.

5. Fotoğraf Makinesi Ayarları​

• ISO ve Enstantane Hızı: Düşük ISO ayarları ve uygun enstantane hızı, kaliteli sonuçlar almanıza yardımcı olur.
  • Beyaz Dengesi: Işık kaynağınızdaki sıcaklığa göre beyaz dengesi ayarlamalarını yapın.

6. Ek Aksesuarlar​

• Diffuser: Işığı daha yumuşak hale getirmek için bir diffuser kullanabilirsiniz.
  • Reflektör: Işığı geri yansıtmak için uygun bir reflektör kullanmak da mümkündür.

7. Bütçe Bilgisi​

- Ortalama Fiyat Aralığı: İhtiyacınıza göre LED softbox veya ring light alarak bütçenizi aşmadan ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz.

Bu önerileri dikkate alarak çekimlerinizi iyileştirebilirsiniz.