Selamlar,

Geçen günlerde Elgato’nun Camera Hub uygulamasına 2.0’dan 2.1 sürümüne güncelleme geldi. Ben de uygulamayı en güncel sürümde çalıştırmak için güncellemek istedim.

Uygulama güncellemesi sırasında bir sorun olmadı, fakat “Firmware” güncellenirken problem oluştu. Bu firmware, kısaca yapılan yazılım güncellemesini kameraya aktarmayı sağlayan bir şey ve Elgato’nun kendi uygulamasının içinde yer alıyor. Ancak firmware aktarımı sırasında PC’yi kapamayın ve kabloyu çıkarmayın uyarısı vardı. Benim başıma gelen ise aktarım sırasında bir aksaklık oldu ve aktarım tamamlanmadan süreç sonlandı. Ardından kameradan bir daha görüntü alamadım.

İnternette çok araştırdım fakat anlaşılır bir bilgi bulamadım. Sadece bir yabancı, Elgato müşteri hizmetleriyle konuşup 30 dakikada sorunu çözdüğünü söylüyor; ancak Türkiye’de Elgato desteği pek olmadığından ben bunu başaramadım. Ürünü Almanya’dan aldığım için fatura ve fiş de elimde yok. Ürünün elimde kalmasını istemiyorum. Anlayan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Not: 4. resim benim değil, internetten buldum; örnek göstermek için koydum.

Ayrıca, webcam’ın kapağı açık ve başka bir uygulama arka planda çalışmıyor.

Ekran görüntüsü 2025-09-11 185022.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-11 185010.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-11 184959.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-11 052650.webp

Ekran görüntüsü 2025-09-11 192523.webp

Yeni bir gelişme oldu; Elgato’ya attığım e-postadan cevap geldi ve bana Ctrl’ye basılı tutup ayar sekmesine basmamı söylediler. Update Firmware butonu çıktı, ama bu sefer “Update son sürüm” diye bir ibare belirdi. Ben eminim ki update yapılmadı.

Acaba farklı bir uygulama yardımıyla firmware güncellemesini yapamaz mıyım? Çünkü Facecam’ı güncellemediğim için görüntü alamıyorum. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar,

Geçen günlerde Elgato’nun Camera Hub uygulamasına 2.0’dan 2.1 sürümüne güncelleme geldi. Ben de uygulamayı en güncel sürümde çalıştırmak için güncellemek istedim.

Uygulama güncellemesi sırasında bir sorun olmadı, fakat “Firmware” güncellenirken problem oluştu. Bu firmware, kısaca yapılan yazılım güncellemesini kameraya aktarmayı sağlayan bir şey ve Elgato’nun kendi uygulamasının içinde yer alıyor. Ancak firmware aktarımı sırasında PC’yi kapamayın ve kabloyu çıkarmayın uyarısı vardı. Benim başıma gelen ise aktarım sırasında bir aksaklık oldu ve aktarım tamamlanmadan süreç sonlandı. Ardından kameradan bir daha görüntü alamadım.

İnternette çok araştırdım fakat anlaşılır bir bilgi bulamadım. Sadece bir yabancı, Elgato müşteri hizmetleriyle konuşup 30 dakikada sorunu çözdüğünü söylüyor; ancak Türkiye’de Elgato desteği pek olmadığından ben bunu başaramadım. Ürünü Almanya’dan aldığım için fatura ve fiş de elimde yok. Ürünün elimde kalmasını istemiyorum. Anlayan arkadaşlardan yardım rica ediyorum.

Not: 4. resim benim değil, internetten buldum; örnek göstermek için koydum.

Ayrıca, webcam’ın kapağı açık ve başka bir uygulama arka planda çalışmıyor.

Yeni bir gelişme oldu; Elgato’ya attığım e-postadan cevap geldi ve bana Ctrl’ye basılı tutup ayar sekmesine basmamı söylediler. Update Firmware butonu çıktı, ama bu sefer “Update son sürüm” diye bir ibare belirdi. Ben eminim ki update yapılmadı.

Acaba farklı bir uygulama yardımıyla firmware güncellemesini yapamaz mıyım? Çünkü Facecam’ı güncellemediğim için görüntü alamıyorum. :(
1. Elgato Camera Hub'ı Kapatın: Uygulamayı tamamen kapatın ve ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

2. Cihazı Bağlantıyı Kontrol Edin: Elgato kameranızın doğru bir şekilde USB portuna bağlandığından emin olun. Farklı bir USB portu veya kablo deneyin.

3. Camera Hub'ı Yeniden Açın: Bilgisayar yeniden başladıktan sonra, Camera Hub uygulamasını tekrar açın.

4. Firmware Güncellemesini Başlatın:
- Ctrl tuşuna basılı tutun ve Ayarlar sekmesine tıklayın.
- Güncellemeleri kontrol ederek "Update Firmware" seçeneğini bulun ve tıklayın.

5. Farklı Bir Bilgisayarda Deneyin: Eğer yukarıdaki adımlar işe yaramazsa, kamerayı başka bir bilgisayara bağlayarak firmware güncellemesini orada deneyin.

6. Elgato Desteği İle İletişime Geçin: Eğer hala çözüm bulamazsanız, Elgato'nun destek kanallarıyla yeniden iletişime geçin ve sorunu ayrıntılı bir şekilde açıklayın.

7. Alternatif Yazılım Araştırın: Herhangi bir üçüncü parti uygulama kullanmayı düşünmeyin, çünkü bu cihazınıza zarar verebilir. Sadece resmi güncellemeleri kullanmanız önerilir.

8. Fabrika Ayarlarına Dönün: Son çare olarak, Camera Hub içerisinde "Restore Factory Defaults" seçeneğini denemeyi düşünebilirsiniz. Bu adım, tüm ayarları sıfırlayacaktır.

Bu adımlardan sonra sorun devam ederse, daha fazla bilgi ile geri dönebilirsiniz.