Bütçe
2.000-3.000 TL

erenmx

Üyecik
Benim durumum şöyle,
TurkNet GigaFiber kullanıyoruz, VMG3625-T50B markalı modem mevcut. Wi-Fi özelliği o kadar kötü ki modemin dibinde notebooktan oyun oynarken ping değerleri anlık yükseliyor, bağlantı kopuyor geri geliyor falan. Bunun dışında mobilde en yakın odada maksimum 150Mbps, genelde 80-100Mbps, en uzak odada 10Mbps zor görüyoruz ve haliyle bir YouTube videosu bile zor yükleniyor. GigaFiber deneyimi normal bir VDSL bağlantıyla aynı hatta bazı durumlarda daha kötü.

Bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için,

-Uygun fiyatlı 2000-3.000 TL (esneyebilir)
-Ev büyük olduğundan Wi-Fi gücünü en üst segmentlerde destekleyen minimum Wi-Fi 6E, fakat 7 olan
-Varsa SQM destekli (evde 10 cihaz aynı anda kullanım sağlayabiliyor)
-DPI olayları yaşarsam diye direkt modeme zapret kurabilmem için OpenWrt desteği olabilen
-beIN Sports gibi YouTube kanalları günlük özeti sitesinde, YouTube'da ise yurt dışına açıyor birkaç gün sonra Türkiye'de kullanıma açılıyor. Dolayısıyla o gün izleme sağlanabilmesi için anlık sadece TV'ye VPN açabileceğim

Güzel bir modem arayışım var. Şu teknoloji camiasında tek sevebildiğim marka ASUS ama farklı markaları da değerlendirebiliriz. Sorunlar fazla biliyorum ama bakalım çözebilir miyiz 🤣

Benim durumum şöyle,
TurkNet GigaFiber kullanıyoruz, VMG3625-T50b markalı modem mevcut. Wi-Fi özelliği o kadar kötü ki modemin dibinde notebooktan oyun oynarken ping değerleri anlık yükseliyor, bağlantı kopuyor geri geliyor falan. Bunun dışında mobilde en yakın odada maksimum 150Mbps, genelde 80-100Mbps, en uzak odada 10Mbps zor görüyoruz ve haliyle bir YouTube videosu bile zor yükleniyor. GigaFiber deneyimi normal bir VDSL bağlantıyla aynı hatta bazı durumlarda daha kötü.

Bu sorunu çözüme kavuşturabilmek için,

-Uygun fiyatlı 2000-3.000 TL (esneyebilir)
-Ev büyük olduğundan Wi-Fi gücünü en üst segmentlerde destekleyen minimum Wi-Fi 6e, fakat 7 olan.
-Varsa SQM destekli (evde 10 cihaz aynı anda kullanım sağlayabiliyor)
-DPI olayları yaşarsam diye direkt modeme zapret kurabilmem için OpenWrt desteği olabilen.
-beIN sports gibi YouTube kanalları günlük özeti sitesinde, YouTube'da ise yurt dışına açıyor birkaç gün sonra Türkiye'de kullanıma açılıyor. Dolayısıyla o gün izleme sağlanabilmesi için anlık sadece TV'ye VPN açabileceğim.

Güzel bir modem arayışım var. Şu teknoloji camiasında tek sevebildiğim marka ASUS ama farklı markaları da değerlendirebiliriz. Sorunlar fazla biliyorum ama bakalım çözebilir miyiz 🤣

O bütçeye imou X21 tavsiye edebilirim de, şu an zaten Wi-Fi 7'ye çok gerek yok. Hatta Wi-Fi 6'yı bile sayılı cihaz destekliyor.