Merhaba. Evimizde Vodafone fiber 100Mbps kurulu. Vodafone'un vermiş olduğu HG255S modem ve altta fiber kutusu var. Ayrıca son 1.5-2 haftadır odamdaki RE305 Wi-Fi Extender yerli yersiz 2.4GHz-5GHz'den kopuyor ve kendini resetliyor. Evin rastgele bir bölgesinde açılan hotspot vs. algılıyor fakat Wi-Fi'yi algılamıyor. O yüzden sorunun modemde olduğunu düşünüyorum. Belli bir bütçem yok fakat 2.000 TL diyebilirim.
Modem değiştirmeyi düşünüyorum. Önerileriniz nelerdir?
Vodafone'den fiber kullanıcı adı şifresini aldım.
Modem değişikliği için önerilerim aşağıdaki gibidir:
1.
TP-Link Archer AX50 (AX3000)
- Özellikler: Wi-Fi 6 desteği, iki bantlı (2.4GHz ve 5GHz), 3000Mbps’ye kadar hız.
- Neden: Yüksek hızlar ve geniş kapsama alanı ile geleceğe dönük bir seçenektir.
2.
ASUS RT-AX55
- Özellikler: Wi-Fi 6, güvenlik ve yönetim özellikleriyle, güçlü performans.
- Neden: Oyun ve HD içerik akışı için ideal, güvenilir bağlantı sunar.
3.
Xiaomi AX1800
- Özellikler: Wi-Fi 6, iki bantlı, 1800Mbps’ye kadar hız, kullanıcı dostu uygulama ile kolay yönetim.
- Neden: Uygun fiyatlı, yüksek performans sunan bir seçenek.
4.
TP-Link Deco X50 (Mesh Sistemi)
- Özellikler: Mesh yapısı ile evin her köşesine güçlü Wi-Fi sinyali, Wi-Fi 6 desteği.
- Neden: Büyük evler için mükemmel kapsama alanı sunar.
5.
Netgear Nighthawk AX4
- Özellikler: Wi-Fi 6, 4 adet Gigabit Ethernet portu, 2400Mbps’ye kadar hız.
- Neden: Performans ve kapsama alanında güçlü bir seçenek.
Kurulum Önerileri:
- Yeni modemi kurarken, Vodafone'dan aldığınız fiber kullanıcı adı ve şifreyi modemin yönetim paneline girerek konfigürasyonu tamamlayın.
- Tüm cihazların güncel yazılımlara sahip olduğundan emin olun.
- Extender olarak RE305’i kullanmaya devam edebilirsiniz, ancak yeni modem ile birlikte tekrar konfigürasyon yapmayı unutmayın.
Bu önerilerle bütçeniz dahilinde performansınızı artıracak bir modem seçebilir ve sorunlarınızı çözebilirsiniz.