Bütçe
2.000 TL
Arkadaşlar bu tek PCI-e girişi ileride kullanacağım kartlarda sıkıntı çıkaracaksa ve 2K civarında böyle bir PSU yoksa bana yeni ekran kartı alana kadar kullanacağım en az 600W ve 2000 TL altı başka PSU'lar önerebilir misiniz?

Yine en mantıklı seçim o gibi bir daha bakayım sizin için, evet hocam yine en mantıklı seçenek o gibi yoksa A600dn bakabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben tek PCI-e girişine sahip 2x8pin şeklindeki PSU'larla 16pin güç girişine sahip kartları sorunsuz kullanabilirim değil mi? İleride alacağım kartın 16Pin'den fazla olacağını düşünmüyorum açıkçası. Bir SE şöyle bir model buldum 700W üstelik bu nasıldır?

Olay pin ile alakalı değil, watt ile alakalı. PCI-E kablolar maks. 150W iletmek için tasarlanmıştır. 75W'da kartı taktığın soket güç üretebiliyor 225'e kadar C750 ile ekran kartı kullanabilirsin ama 7800XT gibi 250W güç tüketecek kartlarda saatlerce kabloyu ve soketi son güçte kullanmak biraz kumara girer.

Kesinlikle sorun yaşatır demiyorum çünkü sorun yaşamadan kullanan var ama sorun yaşayan da var. Riski göze alacağım diyorsan senin bileceğin iş, ben o riske girmezdim.

Aşağıda da NZXT'nin bu PSU için önerisi var, aynı fikirdeyiz :)

Alabileceğin 700W üstü en mantıklı ve en ucuz PSU aşağıdaki model bana sorarsan. Pazarama da ilk alışverişe 125TL indirim ile alabilirsin veya N11 'de Getirfinans ile peşin fiyatına taksitle de alınabiliyor olması lazım.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241206_104008_Chrome.webp
    Screenshot_20241206_104008_Chrome.webp
    134,5 KB · Görüntüleme: 60
Olay pin ile alakalı değil, watt ile alakalı. PCI-E kablolar maks. 150W iletmek için tasarlanmıştır. 75W'da kartı taktığın soket güç üretebiliyor 225'e kadar C750 ile ekran kartı kullanabilirsin ama 7800XT gibi 250W güç tüketecek kartlarda saatlerce kabloyu ve soketi son güçte kullanmak biraz kumara girer.

Kesinlikle sorun yaşatır demiyorum çünkü sorun yaşamadan kullanan var ama sorun yaşayan da var. Riski göze alacağım diyorsan senin bileceğin iş, ben o riske girmezdim.

Aşağıda da NZXT'nin bu PSU için önerisi var, aynı fikirdeyiz :)

Alabileceğin 700W üstü en mantıklı ve en ucuz PSU aşağıdaki model bana sorarsan. Pazarama da ilk alışverişe 125TL indirim ile alabilirsin veya N11 'de Getirfinans ile peşin fiyatına taksitle de alınabiliyor olması lazım.

Hocam anladım teşekkürler. Benim alacağım kart 225w'dan fazla olmaz zaten tahminimce. Bu sebeple 600 veya 650w kaliteli bir Psu da işimi görür diye düşünüyorum. Nzxt'ye de zam gelmiş... 1700 1800 civarında ne önerebilirsiniz dediğiniz gibi kaliteden ödün vermiyim fakat ne kadar fazla watt olursa o kadar iyi tabi.

@Oreki

Hocam 2000 Tl altına bir şey önerir misiniz ?

@Yener K

Son düzenleme:
Kalitesiz bir ünite. Alınacak bir model değil. 400 daha verip C750 almak daha mantıklı.

Hocam maalesef o kadar çıkamam ya.

Bu modeller içinden önerebileceğiniz var mı? Kaliteli markaları seçtim filtreyi değiştirebilirsiniz isterseniz.

Bu ikisi dikkatimi çekti bir de yorumlarınız nedir?

Fsp için inventus'la iletişime geçtim sistem üreticilerine bulk olarak gönderiliyormuş 0 ürün diyirlar 5 yıl da garantisi var bu paraya en iyisi bu ürün sanırım inşallah fiyatı artmaz.

Son düzenleme: