Bütçe
2.000 TL

Arawn361

Çalışkan
Bütçe maksimum 2 bin TL, üstüne hiçbir şekilde çıkamam. Samsung 970 EVO Plus almayı düşünüyorum. Genellikle oyun oynayacağım için öneriniz var mı? Depolaması 500 GB olmalı.

Alacağım ürün:

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...0bw-m-2-pci-express-3-0-fiyati,424863248.html

Başka önerdiğiniz bir SSD varsa nedir? Uzun ömürlü olsun istiyorum, bundan dolayı bunu tercih ettim. Varsa başka öneriniz, öneriye açığım.

Son düzenleyen: Moderatör:
O paraya 1TB aliniyor, değmez. 970 EVO Plus F/P değil şu anda.

Anakartiniz ne? İşletim sistemi kuracak misiniz alacağınız diske?

• anakart: ASUS Prime B550M-K
  • ekran kartı: Sapphire RX 580 Lite.
  • RAM: Corsair Vengeance LPX 2x8 GB 3200 MHz.
  • kasa + PSU: Rampage carisma mesh 650W (80+ bronz sertifikalı, kasa ile birlikte gelen PSU)
  • M.2 SSD: twinmos nvmeggbm2280 1TB (NVMe)

Bu gördüğün M.2 SSD miladı dolmuş ondan dolayı onu almayı düşünüyorum profilimden bu M.2 SSD'den aldığım hatalara bakabilirsin diğer makalem profilimde duruyor.

₺2.000'ye 500 GB mantıklı değil. Bir de gen3 bir SSD.

₺2.700'ye çıkma şansın varsa Kioxia Exceria Pro çok iyi tercih. Çıkamazsan da WD blue SN5000 veya Exceria G2 modellerine yönelebilirsin.

Bütçemi kesinlikle aşamam bana 500 GB'ta yeterli olur zaten oynadığım çok fazla oyun yok genelde oynadığım oyunlar LoL ve GTA 5 ikisi dışında çok fazla girdiğim oyun yok ona göre SSD önerirseniz sevinirim.

Performans amaçlı bakacaksan WD Blue SN5000 daha iyi bir disk. Exceria G2'ye göre çok daha yüksek okuma yazma hızlarına sahip, daha yeni ve gelişmiş kontrolcüsü mevcut. Onun dışında SLC önbelleği çok daha büyük. ~300 GB üzerinde önbellek mevcut. Eksi olarak DRAM barındırmaması diyebilirim.

Exceria G2'nin avantajı en uygun fiyata DRAM'e sahip disk alıyorsunuz.

Sizin için dosya okuma/yazma hızları önemliyse, daha kısa sürede işlem tamamlansın istiyorsanız WD alın.

Günlük kullanıcıyım, sadece oyun oynar intetnette gezerim derseniz fark etmez ancak DRAM'den ötürü G2 iyi olur.

Performans amaçlı bakacaksan WD blue SN5000 daha iyi bir disk. Exceria g2'ye göre çok daha yüksek okuma yazma hızlarına sahip, daha yeni ve gelişmiş kontrolcüsü mevcut. Onun dışında SLC önbelleği çok daha büyük. ~300 GB üzerinde önbellek mevcut. Eksi olarak DRAM barındırmaması diyebilirim.

Exceria g2'nin avantajı en uygun fiyata DRAM'e sahip disk alıyorsunuz.

Sizin için dosya okuma/yazma hızları önemliyse, daha kısa sürede işlem tamamlansın istiyorsanız WD alın.

Günlük kullanıcıyım, sadece oyun oynar intetnette gezerim derseniz fark etmez ancak DRAM'den ötürü G2 iyi olur.

WD blue SN5000 tercih ettim oradan buradan baktığım kadarıyla daha iyi diyorlardı genelliklede oyun oynuyorum yani umarım beni yarı yolda bırakacak bir M.2 SSD olmaz kendisi.