Bütçe
$ 2100

suskun01

Becerikli
Merhaba,

Daha önce de burada compact bir kasa toplamıştım. Şimdi bir tane daha toplamam gerekiyor. Sistemi uzun yollarda tırın içerisinde kullanacağım. O yüzden sarsıntıya karşı oldukça dayanıklı olması gerekiyor. Bu nedenle sistemi direkt anakarta oturtmak yerine riser aparatı da kullanabileceğim Thermaltake TR100 siparişimi verdim.

Sistemin fazla enerji çekmesini de istemiyorum. Tırın inverter sistemi çok da güçlü değil. Bu yüzden UPS de alacağım zaten.

Normalde 2K (Rust) performansından emin olsam R5 7600X3D ile devam ederdim ancak malum oyun çok nazlı.

Ayrıca Rust'ta işlemci odaklı olduğu için 9800X3D daha uygun diye düşündüm.

- Elimde Dell marka 2K 165Hz monitörüm zaten var.

Geriye kalan parçalar konusunda desteğinizi rica ederim. Özellikle ilerleyen aşamalarda RAM OC kesin yaparım. O yüzden @Ayhan Dönmez sizden naçizane ricamdır, bir bakmanız.
Anakart açısından fazla bir seçenek yok gibi görünüyor ama bilemedim.

Parçalar Micro Center'dan alınacak.

Ayrıca bu sipariş verdiğim kasa ile PCI-e 4.0 geliyor, çok problem yaşar mıyım? Yaşarsam ne önerirsiniz? Direkt 5.0 da alayım mı gitmişken?

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Baktigim zaman ayni fiyata X870I AORUS satiyorlar. Ama ben sanirim B850I AORUS bununla ilerlerim.

Ne kadar butce kazanirsam oyle iyi RAM alirim. @Ayhan Dönmez

Ram 1: Corsair VENGEANCE-CL30
Ram 2: Corsair Vengeance 32GB CL30
RAM 3:Lexar ARES RGB 32GB CL30
RAM 4: Patriot Viper Venom 32GB -CL32

@Ayhan Dönmez Bunlar arasinda hangisini tercih edeyim?

En ucuz hangisiyse onu. Patriot için EXPO açtıktan sonra 6000 CL30-38-38-96 1.4V ayarlarsan açacaktır. 6400 için Manuel ayarlaman lazım, direkt 6400 EXPO performansı iyi değil. 6000 1:1'den başlanması lazım AM5'te. Bunun üzerini anakart 1:2 moda atıyor. Bellek kontrolcü yarı frekansa düşüyor yani, istenmeyen bir şey.

En ucuz hangisiyse onu. Patriot için EXPO açtıktan sonra 6000 CL30-38-38-96 1.4V ayarlarsan açacaktır. 6400 için Manuel ayarlaman lazım, direkt 6400 EXPO performansı iyi değil. 6000 1:1'den başlanması lazım AM5'te. Bunun üzerini anakart 1:2 moda atıyor. Bellek kontrolcü yarı frekansa düşüyor yani, istenmeyen bir şey.
Daha iyi anlayabilmem icin $450 dolarlara cikayim mi yoksa bunlardan herhangi birini al gec mi dersin?

Kesin OC yaparim ilerde.

@LH44 @Ayhan Dönmez Ayrica RTX 5070 e biraz baktim da acaba RX 9070 XT ye dogru mu yonelsem diye kararsiz kaldim? Performans acisindan bariz bir fark var gibi. RTX 5070 TI lerde $1k olmus coktan.

Son düzenleme:
Daha iyi anlayabilmem icin $450 dolarlara cikayim mi yoksa bunlardan herhangi birini al gec mi dersin?

Kesin OC yaparim ilerde.

RAM'lerin Low Profile olayına da bakın @LH44 ile, ITX sistemde önem arz edebilir. Kule tipi ya da AIO olmasına göre değişir. Patriot olanlar M-die değil, OC için aşırı fark etmez. 8000+ zaten uzmanlık gerektiriyor, AM5'te tek CCD için 6000-6600 aralığı bakılmalı, duvar genelde 6400.

Performans farkı var, 5070 Ti olamıyorsa 9070 XT mantıklı. Oyun dışı şeyler yapacaksan 5070 olabilir.

RAM'lerin Low Profile olayına da bakın @LH44 ile, ITX sistemde önem arz edebilir. Kule tipi ya da AIO olmasına göre değişir. Patriot olanlar M-die değil, OC için aşırı fark etmez. 8000+ zaten uzmanlık gerektiriyor, AM5'te tek CCD için 6000-6600 aralığı bakılmalı, duvar genelde 6400.

Performans farkı var, 5070 Ti olamıyorsa 9070 XT mantıklı. Oyun dışı şeyler yapacaksan 5070 olabilir.
Hocam sizinle daha once ayri bir konu sayfasinda yardiminizla OC yapmistim. Gene vakit ayirir yaparim o yuzden soruyorum. Patriotlari sepete koydum o halde?

Hocam sizinle daha once ayri bir konu sayfasinda yardiminizla OC yapmistim. Gene vakit ayirir yaparim o yuzden soruyorum. Patriotlari sepete koydum o halde?

Patriot 6400 CL32 2x16 sorun çıkartmaz, Manuel ayarlanacak sadece.

M-die olsa da çok sorun değil, Refresh Mode değişti. M-die aşırı kötü değil, dibine kadar Timing sıkmaya da çok gerek yok zaten. Aktif soğutma varsa zorlarsın.

Patriot 6400 CL32 2x16 sorun çıkartmaz, Manuel ayarlanacak sadece.

M-die olsa da çok sorun değil, Refresh Mode değişti. M-die aşırı kötü değil, dibine kadar Timing sıkmaya da çok gerek yok zaten. Aktif soğutma varsa zorlarsın.
Hocam kral adamsiniz. Cok tesekkur ederim. Bugun almaya gidecegim icin bu kadar sık yazıyorum.

Anakart konusunda yukarida bazi arkadaslar MSI onerdi benim aklimda gigabyte vardi ona ne diyorsunuz?
2. olarak Rx 9070 xt onerebileceginiz bir model var mi? Yazilimsal vs sorunlari varsa hic bulasmayayim bu arada