Bütçe
2.200
Yeterli depolama olmadıktan sonra anakartı n'apsın?

"Hızlı" bir SATA SSD linki atabilir misin?

SATA SSD için diyorum gerekli değil diye ileride pişman olacak çünkü biliyorum yarın bir gün o anakart veya güç kaynağı RAM bozulunca anlayacak. Tamamen boşa yatırım aynısını bende yaptım bir monitör parası gitti. O yüzden çok zorunlu değilse alınmamalı.

Bunu ben de biliyorum bana M.2 dönüştürücyle calıscak BIOS dosyası lazım onu da genel de parayla satıyorlar.

SATA SSD alacaksan Kioxia Exceria alınabilir. Zaten bu bütçede alacağın bütün SATA SSD'ler aynı seviyede. Exceria alınabilir.

2450 TL'ye MSI'nin 1 TB SATA SSD'si var onunla bunun arasın da bir fark var mı yoksa bunu mu alayım.

@muhammet48, MSI S270 ile Exceria'nın kayda değer farkı yok. İkisinde de Phison S11 kontrol var. Kioxia zaten kendi ürettiği NAND'ı kullanıyor, BiCS5 112 katmanlı TLC. MSI S270'in güncel revizyonunda da aynı NAND kullanılıyor. MSI'ın bi' kağıt üstünde TBW değeri fazla, o da para vereceğin bir şey değil. Üreticinin sunduğu yazma garantisi. Zaten o kadar veri yazana kadar yıl bazında garantisi dolacak. Ucuz olanı al geç.

@muhammet48, SATA to M.2 olan dönüştürücüler de var. Anakartta UEFI gözüküyor. AMI UEFI sistemlerde bazı anakartlar PCI-e üzerinden boot etmeyebilir. Bunlara eklemek mümkün ama dediğiniz gibi uygun dosya bulmak lazım. Eski bir rehber var. Belki yardımcı olabilir ama bazı linkler çalışmayabilir. Günceli de varsa ve bilen varsa yardımcı olabilir.

Hocam buna baktım depolama olarak kullanmak icin bu Windows kurmak icin EFI driveri başlangıçta çalışcak şekil de ayarlamam lazımmış bir Windows kurmak icin de onu yapmam açıkçası.

@muhammet48, ilerisi için niyetiniz varsa ve kolayca NVMe takayım derseniz linkteki gibi adaptörler işinizi görür.

Var ama buna şu an 550 TL veresim gelmedi.
Exceria olanı aldım arkadaşlar teşekkürler.

Adsız.webp

Son düzenleyen: Moderatör: