Victor Von Doom 7

Uzman
Yer
Transylvania
20 yaşındayım ve günlük kullanım için araç bakıyorum. Genellikle ev-iş, spor ve kurs arasında kullanacağım. İşe giderken çevre yolunu kullanıyorum, şehir içinde de sık sık kullanacağım. Bulunduğum yerde yokuşlar fazla. Uzun yola ise yılda en fazla 1 kez çıkarım. Biraz birikmiş bütçem var, kalan miktarı babam karşılayacak.

Aradığım özellikler:
  • 2020+
  • Sedan veya SUV.
  • Otomatik.
  • Tercihen 2.0L motor.
  • Benzinli öncelikli.
  • 150-200 HP civarı.
  • 350+ nm tercihen.
  • Mümkünse 4x4.
  • Konforlu ve mümkün olduğunca sorunsuz.
  • Yaklaşık 100.000 km civarı.
  • Servis bakımlı.
  • Ufak lokal boya olabilir ama değişen ve hasar kaydı sıcak bakmıyorum.

VAG grubuna özellikle bakıyorum (Audi, Volkswagen, Skoda, Cupra). Şu an A4 45 TFSI Quattro, Superb 2.0 TSI, Tiguan 2.0 TSI gibi modellere bakıyorum. Bunlar arasından bütçeme uygun bir araç önerebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence saydığın özelliklere en yakın ve mantıklı seçenek, Superb 2.0 gibi gözüküyor.

Temizine denk gelirsen A4 düşünülebilir.

Bence saydığın özelliklere en yakın ve mantıklı seçenek, Superb 2.0 gibi gözüküyor.

Temizine denk gelirsen A4 düşünülebilir.
Makyajsız 2019-2020 245HP A4 45TFSI Quattro.

Şöyle bi ilan buldum. Bu motor çok yağ yakıyor diye duydum. Bu nasıl?

TR'de 2.0 TSI Tiguan var mı ki?

A4'ü pazarlıkla 2.5'a yaklaştırtırsın da babanın bi' 100-200 kağıt daha vermesi gerekir. İlanları taciz etmek lazım. Atacaksın fava birkaç hafta bekleyeceksin. 50-100k filan düşüyorlar bir süre sonra.

SuperB bu isteklerinle bulamazsın ki 2.0'ın özel olanı LK edition. O da gırtlak dolusu olduğu için ve senin isteklerinle 3.5'dan başlatıyorlardır muhtemelen. Zaten en ucuzu 3 milyonmuş.

Attığın Arteon 3 milyon yani Arteon'un tutmaması fiyat tarafında avantaj çünkü ederi LK ile yarışacak durumda. Alırsan ilerde satman için aynı fırsatlı bir fiyat olması lazım. Yoksa TR içinde talebi anca gurmeler olur. Tabii bir de benzinli tercihin. Dizel ne kadar mantıklı bilemedim.