Bütçe
2500

Tunayx

Uzman
Merhaba, ben klavye alacaktım mekanik klavye alacaktım ama ne alacağımı tam bilmiyorum. Numpadli, multimedialı ve bilek destekli klavye bakıyordum. Ve bunu buldum.

Hem bütçemede yetiyor hem hoşumada gitti ama yine de emin değilim ne alacağım bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim (red veya brown Switch düşünüyorum).

Bir üst modelinde ses ayarlama çarkı var. Ayrıca beyaz farklı bir modeli daha var. Beyaz olanın yine siyah olanı var. Bence bu fiyatlardaki Red Switch'ler benzer performans verecektir. Kısaca tasarım ve multimedia tuşlarına göre tercih yapabilirsin. Fiyat farkı malzeme kalitesini de belli edebilir. Yine de almadan önce bu klavyelerin video incelemeleri, forum vb. yorumlarına göz atmanızı öneririm.

Fason üretim olduğundan bu fiyatlarda benzer tasarımda çok klavye var. Ama Rampage yerine Redragon tercih ederdim. Çünkü Rampage kronik sorunlu ürün satma geçmişi var. Ama fason üretim olduğundan ve ben mekanik klavye tarafında kalite farkından bağımsız çok da sorun yaşayan görmediğimden yine de alınabilir. Yani tamamen Rampage karşı değilim. Ama alacağınız ürünün sorunu olursa Rampage nasıl bir destek sağlar bilemiyorum.

Redragon da yanlış bilmiyorsam sadece çevre birimlerine odaklanmış ve Çin'de kendi üretim yapan bir firma. Yani Rampage gibi firmalara ürün üretip satmıyor. O yüzden açıkcası daha mantıklı. Kronik veya kalitesiz ürün satma ihtimali daha düşük. En azından ülke içine de her ürünü getirmiyor.

Kısaca ben olsam Redragon alırdım. Ayrıca Gaminggen üzerinden alıp İyzico ile ödersen %10 indirimi var. N11'de satış yapa Betaplusteknoloji de Gaminggen olması lazım. N11'de kupon varsa orası da tercih edilebilir.

Şöyle göz atarken bunu da gördüm. Tasarımı Redragon'a benziyor. İncelemeleri ve kullanıcı yorumlarına bakarak bu ürün de alınabilir.

Veya numpad daha uygun bilek desteksiz şu tarz ürünleri alıp, bilek desteğini ayrıca alabilirsin.

Klavye desteği:

Bence biraz konfor alanından çıkıp Numpad içermeyen TKL klavyeler de alabilirsiniz.

Farklı TKL klavyeler de var. Bu fiyat aralığına daha iyisini öneren de çıkabilir.

Son düzenleme:
Son düzenleme:
Aigo A100 şu an kullanıyorum. Açıkcası arkadaşın istediği numpad klavye tarzına çok uyduğunu söylemem.

Tuşlar sıkışık, bu yüzden numpadsiz versiyonunu almak çok daha mantıklı. Tek artısı Red, Blue veya Brown switch yerine Yellow Switch kullanması. Red Switch'e göre daha sessiz. Işığı yok, sürekli kullanılmayacaksa da kablosuz özelliği var. Ama MAh az olduğundan onun yerine sabit bir ışık ekleseler daha iyi olur muş.

Biraz borçlar azalsın farklı bir TKL klavyeye geçeceğim. Yani önersem bile yukarıdaki sebepleri sayarak önerirdim.

Ayrıca Redragon önerdim ama büyük enter sevenler derneği diye bir şey var. O yüzden büyük ihtimalle aynı model olan Monster almak da arkadaş açısından daha iyi olabilir.

Ürünleri almadan önce N11, Pazarama gibi yerlerin sağladığı kuponlara veya İyzico gibi indirimlere de bakın. Fotoğrafta biraz matlaştırmışlar ama Redragon ile aynı klavye. Yani 2000 ₺ vermek yerine 1700 falan verin demek istiyorum. Pazarama, N11 özellikle pek tercih edilmediğinden bol bol kupon dağıtıyor. Belki bu kuponalra dahil olunmasın diye de 1999 ₺ yapmış olabilirler. Yine de yeni üyelere veya 1500 ₺ üstü ürüne 150 ₺ gibi kuponlar oluyor.

Ek olarak üst mesajda klavye desteğine şu ürünü de ekleyebilirim. Belki MSI ürününü alıp, klavye desteği olarak da bunu kullanabilirsiniz.

Yukarıda o yüzden sebeplerini açıklayarak önerdim. Yoksa ben de farkındayım önerilen TKL klavyelerin çoğunun özellik, kalite ve switch olarak bu markalardan iyi olduğunu biliyorum. Ama her kullanıcının da bütçesiyle en iyisini alma takıntısında olduğunu sanmıyorum.

Monster'ı da firma olarak hiç sevmem. Ama bence bu bütçeye numpad, eski veya batılı firma tarzı bir geniş klavye alınacaksa, büyük enter önemliyse şu an Monster dışında bir alternatif bulamadım.

Son düzenleme:
Bu paraya boyle klavye yok. Kacirma derim.

Bir üst modelinde ses ayarlama çarkı var. Ayrıca beyaz farklı bir modeli daha var. Beyaz olanın yine siyah olanı var. Bence bu fiyatlardaki red Switch'ler benzer performans verecektir. Kısaca tasarım ve multimedia tuşlarına göre tercih yapabilirsin. Fiyat farkı malzeme kalitesini de belli edebilir. Yine de almadan önce bu klavyelerin video incelemeleri, forum vb. yorumlarına göz atmanızı öneririm.

Fason üretim olduğundan bu fiyatlarda benzer tasarımda çok klavye var. Ama Rampage yerine Redragon tercih ederdim. Çünkü Rampage kronik sorunlu ürün satma geçmişi var. Ama fason üretim olduğundan ve ben mekanik klavye tarafında kalite farkından bağımsız çok da sorun yaşayan görmediğimden yine de alınabilir. Yani tamamen Rampage karşı değilim. Ama alacağınız ürünün sorunu olursa Rampage nasıl bir destek sağlar bilemiyorum.

Redragon da yanlış bilmiyorsam sadece çevre birimlerine odaklanmış ve Çin'de kendi üretim yapan bir firma. Yani Rampage gibi firmalara ürün üretip satmıyor. O yüzden açıkçası daha mantıklı. Kronik veya kalitesiz ürün satma ihtimali daha düşük. En azından ülke içine de her ürünü getirmiyor.

Kısaca ben olsam Redragon alırdım. Ayrıca Gaming.Gen.TR üzerinden alıp Iyzico ile ödersen %10 indirimi var. N11'de satış yapa betaplusteknoloji de Gaming.Gen.TR olması lazım. N11'de kupon varsa orası da tercih edilebilir.

Şöyle göz atarken bunu da gördüm. Tasarımı Redragon'a benziyor. İncelemeleri ve kullanıcı yorumlarına bakarak bu ürün de alınabilir.

Veya numpad daha uygun bilek desteksiz şu tarz ürünleri alıp, bilek desteğini ayrıca alabilirsin.

Klavye desteği:

Bence biraz konfor alanından çıkıp numpad içermeyen TKL klavyeler de alabilirsiniz.

Farklı TKL klavyeler de var. Bu fiyat aralığına daha iyisini öneren de çıkabilir.

2 yil geride olsaydik dusunulebilirdi ama artik tercih edilmeyecek modeller.

Bu paraya boyle klavye yok. Kacirma derim.

2 yil geride olsaydik dusunulebilirdi ama artik tercih edilmeyecek modeller.
Arkadaş numpad ve multimedya istediğinden önerdim zaten. Konuyu da okusanız keşke.

Numpad yine bir yerde gereksiz kalabiliyor da, numpadden geçen ve belki TKL kabul edecek kişilere F1 içermeyen klavye önermeyin lütfen. Sadece FPS oynamıyorsanız F1 içermeyen bir klavye kullanmak bazen eziyet olabiliyor. Hatta bazı arkadaşlarım iki klavye birden kullanıyorlar. Oyun zaman kablosuz F1 içermeyen klavyeyi, oyun oynamazken ise genel klavyeleri kullanıyorlar. F1 tuşlarını halen aktif kullanan oyun ve uygulamalar mevcut.