Hocam yanlış anlamayın normalde böyle bir konuda ikili diyaloğa da girmek istemem fakat yurt dışına taşınmanın zorluğunu ne olarak görüyorsunuz?
Hocam Türkiye'de yaşadığınız her şeyi giydiğiniz bir kıyafet parçası gibi düşünün. Konuşulan dil, kültür, arkadaşlık, oturduğunuz ve yıllarca gittiğiniz restoranlar, kahveler, marketler, avmler bunların hepsi tek tek sizin üstünüzdeki kıyafeti oluşturduğu düşünün. Yurt dışına çıkma fikri özelliklede başkasından geliyorsa bu o ülkeye çırılçıplak gitmek gibi bir şey. Keşke o işler düşündüğünüz kadar kolay olsaydı yoksa ilk yurt dışına çıkacak kişi ben olurdum. Yurt dışına giden arkadaşlarınız varsa tabii samimi olacak öyle sosyal medyadaki gibi değil bir sorun derim. Hepsi ama hepsi psikolojik olarak zorluk çekiyor çünkü oraya ait hissedemiyor. Giden nasıl gidiyor derseniz başka bir çaresi olmayan insanlar gidiyor ama mesajımda belirttiğim gibi bu arkadaş kendisini kurtarmış ve böyle büyükçe bir şeye benim fikrimce gerek yok.
@8333 bunu en basitinden hiç bulunmadığınız bir arkadaş ortamına girerek anlayabilirsiniz. Yapabiliyorsanız 1 günlüğüne şehir dışına gidin ve gezin ( tatil gibi değil normal bir günde geziyormuş gibi ) az da olsa bu psikolojik zorluğu anlayabilirsiniz.