Bütçe
2.800 TL
NV3'ün QLC NAND modellerinde sağlık hızlı gidebilir de sağlığın önemi yok hocam, sağlık düştükçe SSD bozulmuyor. Önemli olan S.M.A.R.T. Verileri.

Zaten 5 sene garantisi var. WD alabilirsen WD öneririm hocam ama fiyat farkı düşündürdü.

Hangi üründen bahsetmiştiniz hocam? SN5100 olan daha uygun gibi.

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...-express-4-0-500-gb-m-2-fiyati,495203693.html bir de şu ürünü buldum.

Son düzenleme:
@348375, SN5000S, QLC NAND ile geliyor ve genellikle laptoplarda kullanılan bir disk. Satıcı da laptoptan sökülmüş, kutusuz halde disk satıyor olabilir diye düşünüyorum. Sıfır ya da sıfır ayarında oluyorlar genelde. Çok uygun fiyat olursa OK.

Kingston NV3'ün farklı revizyonları var, TLC olanı gelirse gayet iyi bence. QLC olan gelirde de yapacağın işe bağlı iyilik durumu. Oyun/günlük kullanımda QLC diskin herhangi bir eksisini görmedim. Bir şey hissetmiyorsun yani. Hem DRAM'li hem DRAM'siz giriş/orta seviye QLC ve TLC NAND diskleri kullandım ve genel kullanımda öyle ahım şahım fark yok.

TLC'lerin yazma ömrü QLC'lere göre daha iyi genellikle. Ben WD Blue SN5000 öneririm ama NV3 alırsan da herhangi bir olumsuz yanı olmaz sana. QLC/TLC farkını hissedeceğin yer dosya yazma. QLC bu konuda çabuk yavaşlıyor.

Uygun fiyatlı olsun, işimi de görsün dersen NV3 al, paran da cebine kalsın. 4K üstü vereyim dersen WD SN5000 NAND olarak daha garanti.

@348375, SN5000s, QLC NAND ile geliyor ve genellikle laptoplarda kullanılan bir disk. Satıcı da laptoptan sökülmüş, kutusuz halde disk satıyor olabilir diye düşünüyorum. Sıfır ya da sıfır ayarında oluyorlar genelde. Çok uygun fiyat olursa ok.

Kingston NV3'ün farklı revizyonları var, TLC olanı gelirse gayet iyi bence. QLC olan gelirde de yapacağın işe bağlı iyilik durumu. Oyun/günlük kullanımda QLC diskin herhangi bir eksisini görmedim. Bir şey hissetmiyorsun yani. Hem DRAM'li hem DRAM'siz giriş/orta seviye QLC ve TLC NAND diskleri kullandım ve genel kullanımda öyle ahım şahım fark yok.

TLC'lerin yazma ömrü QLC'lere göre daha iyi genellikle. Ben WD Blue SN5000 öneririm ama NV3 alırsan da herhangi bir olumsuz yanı olmaz sana. QLC/TLC farkını hissedeceğin yer dosya yazma. QLC bu konuda çabuk yavaşlıyor.

Uygun fiyatlı olsun, işimi de görsün dersen NV3 al, paran da cebine kalsın. 4K üstü vereyim dersen WD SN5000 NAND olarak daha garanti.

Oyunlarımı büyük ihtimalle elimdeki 240GB SATA SSD'ye atacağım yanına da 1TB HDD alacağım yani alacağım 500GB NVMe SSD'yi sadece Windows ve bölüm yükleme ekranı uzun süren oyunlar için kullanacağım bunlara nazaran 800TL farka değmez derseniz almayayım, ayrıca satıcıya sorsam ögrenemez miyim QLC TLC modelini takması mı gerekli.

@348375, beklettim özür dilerim. 🙏

Ben olsam uygun fiyata NV3 alırdım hocam. Performans farkı yukarıda da yazdığım gibi hissedilmez pek.

Satıcı NAND'ını bilemez bu arada, sökmesi falan lazım.

Sorun değil hocam 🙂, o halde siparişi geçeyim ben teşekkür ederim hocam sağlıcakla kalın.

Hocam 1TB HDD'ye pek oyun kurmanızı önermem hele online oyunlar.

Online olarak sadece CS 2.0 oynuyorum şu anda ama SATA önermek istiyorsanız önerebilirsiniz uygunsa alabilirim.