Detaylar
Kim cevapladı?alpy
Başarılı
rx 550 gibi düşük bir kart olabilirIdle durumda 120W, tam CPU yukunde 250W kadar harcar. Bunlara ek olarak takacagin her mekanik disk yaklasik 10W, SSD icin 5W eklemelisin. Harici ekran karti takacaksan modeline gore onu da eklemen lazim.
- Makaleler
- 7
Reddit'deki bir arkadastan alintiliyorum.
120W TDP'li bir CPU icin 2x'de normal degerler gibi. PSU gayet yeterli olur. Siz sogutmaya odaklanin derim.
GT 710 gibi bir GPU daha uygun olabilir ozel bir encode/decode ihtiyaci yoksa. 710'un Kepler surumu bosta 8-9W gibi bir deger cekiyor olmasi lazim.
Xeon'lar elinde yoksa bulasma derim. 10 yilin ardindan fark etmesek de yonga teknolojisi iyi yol katetti ve yeni islemciler cok daha verimli bir sekilde onun yapabilecegi isi yapiyor. Kaldi ki artik render icin canavar makineler dizmeye de cok gerek kalmadi; cogu yazilim, ekran kartinin GPGPU cekirdeklerini kullanarak render aliyor. Ayrica belli bir tuketimin uzerinde ekstra fatura gelmesi mevzusu da onaylandigi icin tavsiye edecegim is degil.
Onun yerine guncel bir Ryzen'li makine ve orta seviye bir ekran kartli sistem dizmek (gereken yerlerde CUDA'nin nimetlerinden yararlanmak icin) bana daha dogru geliyor.
Onun yerine guncel bir Ryzen'li makine ve orta seviye bir ekran kartli sistem dizmek (gereken yerlerde CUDA'nin nimetlerinden yararlanmak icin) bana daha dogru geliyor.
alpy
Başarılı
Xeon'lar elinde yoksa bulasma derim. 10 yilin ardindan fark etmesek de yonga teknolojisi iyi yol katetti ve yeni islemciler cok daha verimli bir sekilde onun yapabilecegi isi yapiyor. Kaldi ki artik render icin canavar makineler dizmeye de cok gerek kalmadi; cogu yazilim, ekran kartinin gpgpu cekirdeklerini kullanarak render aliyor. Ayrica belli bir tuketimin uzerinde ekstra fatura gelmesi mevzusu da onaylandigi icin tavsiye edecegim is degil.
Render için değil sunucu kuracağım çoklu görev ve çekirdek sayısı önemli açıkçası.