tugy

Üyecik
Merhaba son 1 kaç haftadır epostalarımın (3 adet) çift doğrulaması olduğu halde çalınıp şifrelerimde çalındı. Sanırsam tekrardan şifrelerini değiştirip çift doğrulamayı da açtım, farklı şifreler de oluşturdum. Hâlâ Linked in, Steam, Valorant ve e-Devlet gibi hesaplarım çalınmaya devam ediyor. Bilgisayarlarıma formatta attım, virüs taraması da yaptım fakat bir sonuca ulaşamadım.

Böyle bir durum başına gelen varsa veya çözümünü bilebilen varsa yardım edebilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonda ve bilgisayarda keylogger olabilir. AV 'yi atlatip kendini sistem yazilimi gibi gosterebiliyorlar. Ozellikle bir program kurulum sirasinda administrator haklari talep ettiyse boyle bir sey yapmis olma ihtimali cok fazlla.

Aynısı Ruhi Çenet in de başına gelmişti. Ruhi de hesabı kurtarıyordu sonra hemen geri çalınıyordu. Cookielerden kaynaklı oldugunu söylemişlerdi. Çalan kişinin cihazı güvenilir cihaz olarak göründüğü için 2 adımlı doğrulamaya takılmıyor.

Cookinglerin çalınmıştır tüm hesaplarını tüm yerden kapatman gerekiyor. sonra temiz bir sistemden tekrar şifre yapılandır ve format attıysan HDDleri biçimlendirerek at bazı virüsler Windows'un kurarken kolaylık olsun diye aldığı yedeklere bulaşıyor.

Modeminizi resetlemenizi öneririm 0'dan bir kurulum yapın dediğiniz gibi format dahi atıp kurtulamadıysanız sizinle uğraşan arkadaş modeminiz üzerinden sürekli bilgisayarınızla iletişim halinde olabilir.

Tüm çerezleri , üçüncü taraf uygulama izinlerini ve güvenilir cihazları kaldırdım.Google a kayıtlı şifrelerimi yedekleyip sildim.
Tekrardan farklı şifreler ile e-postaları iki adımlı doğrulama açık olacak şekilde kurdum bakalım sorun devam edecek mi tekrar etmesi halinde tüm hesaplarımı silip İnternette yeniden doğacağım :)

Destekleriniz için teşekkür ederim.

Modeminizi resetlemenizi öneririm 0'dan bir kurulum yapın dediğiniz gibi format dahi atıp kurtulamadıysanız sizinle uğraşan arkadaş modeminiz üzerinden sürekli bilgisayarınızla iletişim halinde olabilir.
Sadece bunu denemedim bilgi için teşekkür ederim.