Arocyn

Çalışkan
Arkadaşımın bir tane hesabını ele geçirmişler, bütün şifreleri aynı olduğu için tüm hesaplarını ele geçirmişler. Bunun durdurulması için mail adresinin olmak üzere bütün hesaplarının şifrelerini değiştirttim. Diğer tüm oturumlardan da çıkış yaptırtım. Ancak hâlâ hesaplarını ele geçiriyorlar. 2FA hesaplarında açık hale getirdi, mail adresine kod ulaşıyor, hesabın açık olduğu cihazlarda tek cihaz var ancak bi şekilde bypass yapıp hâlâ hesaplarına erişim sağlıyorlar. Aynı şekilde babasına da oltalama mailleri geliyormuş. Pwned olayı mı diye mail adresini araştırdım, herhangi bir pwned olayına da dahil olmamış mail. Kullandığı tek cihaz Apple olduğu için trojan gibi bir olaya bulaşabileceğini sanmıyorum. Bende çözüm tükendi kısacası. Hesaplarının giriş yapmak için kullanılan tokenlarının ele geçirildiğini düşünüyorum.

Başka neler yapabiliriz? Yardımcı olursanız çok mutlu olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de o şekilde ele geçirilme oldu. Şüpheli bir exe çalıştırmıştım format atsam da geç kalmıştım. Her şeye ulaştılar hepsinde de şifrelerim farklıydı. Sosyal medya oyun programları. Tek tek oturum çıkışı yaparak hepsine farklı uzun şifreler koydum. Gerekirse SMS gelecek şekilde ayarladım. Neredeyse Steam de gidiyordu. EA hesabım gitmişti Ubisoft da gitti. EA'yı canlı chatten eski mail ile kurtardım. Maalesef Ubisoft gitti bir tek. En önemli hesapları hepsini uzun şifre ve önlem almak gerekiyor.

Tüm şifreleri aynı olduğu için herhangi bir site şifreyi sızdırdığından tüm hesaplara erişmişler.

Bende de o şekilde ele geçirilme oldu. Şüpheli bir exe çalıştırmıştım format atsam da geç kalmıştım. Her şeye ulaştılar hepsinde de şifrelerim farklıydı. Sosyal medya oyun programları. Tek tek oturum çıkışı yaparak hepsine farklı uzun şifreler koydum. Gerekirse SMS gelecek şekilde ayarladım. Neredeyse Steam de gidiyordu. EA hesabım gitmişti Ubisoft da gitti. EA'yı canlı chatten eski mail ile kurtardım. Maalesef Ubisoft gitti bir tek. En önemli hesapları hepsini uzun şifre ve önlem almak gerekiyor.

Eğer hesabın tarayıcıda açık kalıyor ise tokenlerini alarak her şeyi atlıyarak girebilir.

Bana aynısı olmadı bi yerden yedim yer yemez düşünmeden formatı çaktım o gece önemli hesapların şifreleri değiştim 2FA açmıştım. Bi tane troll insta hesabı vardı her gmaile girdiğimde giriş mesajı görüyorum
1760675529307.webp

Virüs tarayıcı çerezlerini ele geçirdiyde 2FA hiç bir işe yaramaz. Bilgisayardan virüs hala silinmedi ise yeni çerezleri tekrar alabilir virüs. Şifre değişmene rağmen hala girebiliyor ise bunun göstergesi zaten. AV bir işe yaramadı ise bilgisayara format atın bu sırada tüm hesapların şifresini telefondan değiştirin.

Bilgisayardan virüs hala silinmedi ise yeni çerezleri tekrar alabilir virüs. Şifre değişmene rağmen hala girebiliyor ise bunun göstergesi zaten. AV bir işe yaramadı ise bilgisayara format atın bu sırada tüm hesapların şifresini telefondan değiştirin.
Arkadaşım sadece telefon kullanıyor ve Apple bu telefon, Icloud ile ilgili bir problemi de yok. Hesaplarında kullandığı mail adresi Microsoft'a ait. Dediğiniz şeyler doğru ama konuda yazdığım gibi uyuşmuyor.