Köydeki eve kangal almayı düşünüyoruz, hırsızlara vs. korusun diye hem de yavruyken ailemi alıştırmak istiyorum köpeğe. Şimdi 2 aylık bir yavru akşam evde mi kalmalı yoksa bahçede mi durmalı? Bahçe akşamları soğuk oluyor. Veya evde durması gerekiyorsa ne kadar süre kalmalı?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 29 Aralık 2023
- Makaleler
- 10
Karma aşıları bitmeden evden dışarı çıkmasının ölümcül sonuçları olabilir. Bu sebeple aşıları bitene kadar evde himaye edin. Bahçeye de salmanızı tavsiye etmem, herhangi bir kediden ya da kuştan dahi bakteriyel ya da viral bir hastalık bulaşabilir.
Tamam o zaman eve getiririm yere çiş için bir şeyler sererim artık 3 4 aylık olunca koyarız bahçeye
LA Knight 44
Üstün
Sıvıyı içinde tutacak, kokuyu oraya hapsedecek şeye ihtiyacın var. 30'lu alsan dışarıya salana kadar pedleri yeter.Tamam o zaman eve getiririm yere çiş için bir şeyler sererim artık 3 4 aylık olunca koyarız bahçeye
Şöyle bir şey. Kalitesi hakkında bilgim yok. Uygun fiyatlı diye örnek gösterdim. Köpek istemediğin bir yere işerse bu pedin işenmesi gereken yerini o sıvıyla temas ettir sonra ser köpek artık o kokuya yapmaya yavaş yavaş eğitilecek ama işte daha 2 aylık dönem sancılı geçecektir.
Alırsan her işediğinde değiştirme. Ped değişmesi için bir noktadan sonra anlarsın zaten her yer sarı olmuştur veya kokusunu salmıştır filan, sıçtığında da kakasını birkaç dk beklet kokusu sinsin pede sonra peçeteyle al at.
RamKokusuSeven 11
Başarılı
Kangal kesinlikle dışarıda bakılmalı. Fakat yavruya yuva yapın bakımını yapın.
Birde demeyi unuttum aşısını yaptırmadan ve alışmadan dışarı sokmayın.
Birde demeyi unuttum aşısını yaptırmadan ve alışmadan dışarı sokmayın.
Biz 2 aylıkken evde tutuyorduk. Tam olarak aşıları ne zaman bitti hatırlamıyorum. Sanırım 4.aylarda filan dışarıda tutuyorduk. Emir hocamın dediği gibi aşıları bitene kadar da çıkartılmamalı.
Hocam kangal mıydı sizinki?
Syntax 44
Üstün
Evet, 2 tane vardı. Fakat komşular korktuğu için onları, yaklaşık 1 yaşlarında başkasına sahiplendirdik.
Evet, 2 tane vardı. Fakat komşular korktuğu için onları, yaklaşık 1 yaşlarında başkasına sahiplendirdik.
Hocam verebileceğeiniz tavsiye var mı daha önce hiç köpek beslemedik bakımı aşıları vs. Bir de fiyatları kaç tl oluyor.