Yelleeror

Becerikli
Merhaba, şu an için kurulum gayet iyi: G29 ama herkes “eski” olduğunu, neden ona o kadar para verdiğimi söylüyor. 10 senelik dişli sistemi falan... İçinden her gün farklı sesler geliyor. Dişli sesi zaten olabilir ama bilmiyorum, acaba benim G29’umdan mı kaynaklı? Ben mi çok takıntılıyım? Farklı sesler duyabiliyorum bazen, acaba bu da bende “bozuk mu” dedirtiyor?

Size sormak istiyorum: 2 aylık G29’umu satıp üstüne 15 k (TL) üstünde ekleyip Moza R3 ve debriyaj-vites seti almalı mıyım? Eklemeyi planladığım fiyatı yaklaşık yazdım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Moza farklı bir direksiyon. Değer mi değer ama G29'u da o kadar yerin dibine sokmaya gerek yok. Sim-race'ten gerçeğe geçenler dahi bu setle başlıyor bu işe. G29'un içinden her türlü sürtme-dişli sesi gelmesi de normal ayrıca. Dediğim gibi G29 belirli bir kitlenin gömdüğü kadar kötü, düzgün feed back veremeyen bir set değil. Moza'ya geçilir mi? Eğer işi daha yukarıya taşıyıp gerçekten sim-race yapacaksanız geçilir. ETS 2 Forza ve "aşırı ciddileşmemiş" sim-race için, yani bütçem var daha iyi ekipman istiyorum demiyorsanız gerek yok.

Merhaba, şu an için kurulum gayet iyi: G29 ama herkes “eski” olduğunu, neden ona o kadar para verdiğimi söylüyor. 10 senelik dişli sistemi falan... İçinden her gün farklı sesler geliyor. Dişli sesi zaten olabilir ama bilmiyorum, acaba benim G29'umdan mı kaynaklı? Ben mi çok takıntılıyım? Farklı sesler duyabiliyorum bazen, acaba bu da bende “bozuk mu” dedirtiyor?

Size sormak istiyorum: 2 aylık G29'umu satıp üstüne 15 k (TL) üstünde ekleyip moza R3 ve debriyaj-vites seti alınır mı? Eklemeyi planladığım fiyatı yaklaşık yazdım.

Sesler gelmesi normal bir arkadaşımda da vardı aynı problemleri vardı bana kalırsa ETS assetto gibi oyunlar oynayacaksanız G29 yeterli ama Assetto Corsa competizone iRacing gibi oyunlar oynayacaksanız moza almanızı tavsiye ederim bence sıfır moza R3 vereceğiniz fiyata ikinci el moza R5 almak daha mantıklı olur sizin kararınız.

Moza farklı bir direksiyon. Değer mi değer ama G29'u da o kadar yerin dibine sokmaya gerek yok. SIM-race'ten gerçeğe geçenler dahi bu setle başlıyor bu işe. G29'un içinden her türlü sürtme-dişli sesi gelmesi de normal ayrıca. Dediğim gibi G29 belirli bir kitlenin gömdüğü kadar kötü, düzgün feed back veremeyen bir set değil. Moza'ya geçilir mi? Eğer işi daha yukarıya taşıyıp gerçekten SIM-race yapacaksanız geçilir. ETS 2 Forza ve "aşırı ciddileşmemiş" SIM-race için, yani bütçem var daha iyi ekipman istiyorum demiyorsanız gerek yok.

Hocam doğrusunu söylemek gerekirse moza da gözüm yok ben zaten çok farklı oyunlar oynamıyorum sadece Assetto Corsa ve Euro Truck Simulator 2 ara sıra beam ng o kadar ama genellikle ağırlıklı ETS 2 oynuyorum daha yeni almışken satmak hiç istemiyorum ama asil takıldığım sesler içimden gelen disli sesimi tam emin değilim ama bana göre farklı bir ses geliyor aslında normal bir ses geliyor ama mesela ETS 2 de düşük surat direksiyon toplama ayarı açıksa ve fazla ıse yani düşük süratte iken direksiyon ağır dönüyorsa parka ederken falan direksiyon ağır iken içerisinden ara sıra nadirde olsa tok bir ses geliyor ama şöyle mesela direksiyon sert iken sağ sol park eder iken direksiyonu sağ sola zor şekilde çevirdiğim de birden ufacık tok diye bir ses geliyor bir anlık o kadar ama çok nadir yaşadım yine de aklıma takıldı.

Sesler gelmesi normal bir arkadaşımda da vardı aynı problemleri vardı bana kalırsa ETS assetto gibi oyunlar oynayacaksanız G29 yeterli ama Assetto Corsa competizone iRacing gibi oyunlar oynayacaksanız moza almanızı tavsiye ederim bence sıfır moza R3 vereceğiniz fiyata ikinci el moza R5 almak daha mantıklı olur sizin kararınız.

Hocam yarış oyunları falan kesinlikle hiç oynamıyorum simülasyon odaklı daha çok.

Hocam vallahi belirtin gibi masraf da yapmak istemiyorum ama aklımda bir problem mi bozuk mu konusunda soru işareti bırakıyor.

Hocam doğrusunu söylemek gerekirse moza da gözüm yok ben zaten çok farklı oyunlar oynamıyorum sadece Assetto Corsa ve Euro Truck Simulator 2 ara sıra beam ng o kadar ama genellikle ağırlıklı ETS 2 oynuyorum daha yeni almışken satmak hiç istemiyorum ama asil takıldığım sesler içimden gelen disli sesimi tam emin değilim ama bana göre farklı bir ses geliyor aslında normal bir ses geliyor ama mesela ETS 2 de düşük surat direksiyon toplama ayarı açıksa ve fazla ıse yani düşük süratte iken direksiyon ağır dönüyorsa parka ederken falan direksiyon ağır iken içerisinden ara sıra nadirde olsa tok bir ses geliyor ama şöyle mesela direksiyon sert iken sağ sol park eder iken direksiyonu sağ sola zor şekilde çevirdiğim de birden ufacık tok diye bir ses geliyor bir anlık o kadar ama çok nadir yaşadım yine de aklıma takıldı.

Hocam yarış oyunları falan kesinlikle hiç oynamıyorum simülasyon odaklı daha çok.

Hocam vallahi belirtin gibi masraf da yapmak istemiyorum ama aklımda bir problem mi bozuk mu konusunda soru işareti bırakıyor.
Hocam şu videoda ki ile aynı mı?

Hocam şu videoda ki ile aynı mı?

Hocam bu normal değil mi? Anlamadim oyunun sesinden setin sesi çok duyulmamış.
Bir de hocam dedigim gibi direksiyon agirken böyle bir tak sesi anlık böyle tok bir tak sesi geliyor çok nadir oluyor yani de gene de bir problem mi bilmiyorum belki de herkeste vardır veya çoğu kişide ama rahatsız edici bir durum olmasa da 16k verdiğim 0 bir set için aklımda? Bırakmadı değil.

Hocam bu normal değil mi? Anlamadim oyunun sesinden setin sesi çok duyulmamış.
Bir de hocam dedigim gibi direksiyon agirken böyle bir tak sesi anlık böyle tok bir tak sesi geliyor çok nadir oluyor yani de gene de bir problem mi bilmiyorum belki de herkeste vardır veya çoğu kişide ama rahatsız edici bir durum olmasa da 16k verdiğim 0 bir set için aklımda? Bırakmadı değil.
G29 yapıyor öyle şeyler, çok takılmayın.