Makaleler
50
  • Eğer dahili ekran kartı olacaksa aralığın üst sınırı olan 30.000 TL geçerli, dahili ekran kartı olmayacaksa aralığın alt sınırı olan 20.000 TL geçerli.
  • Oyun olarak sadece LoL oynuyorum hatta onu bile şu sıralar oynamıyorum.
  • Panele önem veriyorum, OLED olmayacaksa bile glossy + IPS olmalı. Mat kaplama bir panel istemiyorum.
  • Tercihen 13" veya 14" istiyorum ama daha büyüğüne de yok demem.
  • İşlemci gücü önemli değil, herhangi bir profesyonel kullanımım olmayacak. Ekran kartı olursa oyun oynarım, olmazsa günlük kullanırım.
  • Oyuncu laptopu kesinlikle istemiyorum. Seyahat ederken yanımda tank taşımak istemiyorum. Sırt çantama atıp çıkmak istiyorum.
Kendi çapımda GPU'lu olursa Vivobook Pro falan düşündüm, GPU'lu olmazsa da Huawei Matebook 14/13 veya Zenbook OLED düşündüm ama araştırmaya üşendiğim için konu açıp gelen önerilere göre ilerlemek istedim.

Bu bütçeye en iyisi mi bilmiyorum ama bütçenin 1K yukarısına Acer Swift Go var. 2.8K 90Hz OLED ekran. Yenileme hızı 120Hz ve Depolama 1TB olsaymış tadından yenmezmiş ama sıfır olması biraz avantajlı.

Ayrıca Huawei Matebook 14'de son zamanlarda 30K bandında dolaşmış fakat şimdi geri çıkmış. Geri düşerse Swift Go'nun yerine kesinlikle tercih edilebilir. 2.8K 120Hz dokunmatik OLED ekran. Oldukça güzel duruyor bana kalırsa.

@2KE, 2. el isteme sebebim, ayni fiyattaki sifir urunlerden daha iyi modelleri kacirmamak icindi. 2. el takintim yok.
@DarthGorsoy, model hakkinda fikrim yok, ilk kez duydum.
@4312, soylediginiz modelleri kaydettim.

Ekran kartli modeller de onerebilirseniz sevinirim.

@2KE Istanbul.

@BerkayZ87 tercihinizi hangi cihazdan yana kullandınız acaba? Ben de hemen hemen sizinle aynı bütçeye sahibim ve bu minvalde bir cihaz arıyorum da.
Hala bir sey almadim ama az bucuk kafamda sekillendi. VivoBook ve ZenBook tayfasini eledim, genel olarak pek hosuma gitmediler. MateBook 14 OLED, Acer Swift Go 14" OLED veya MacBook Pro M1 uclusu arasindayim aktif olarak.

Hala bir sey almadim ama az bucuk kafamda sekillendi. VivoBook ve ZenBook tayfasini eledim, genel olarak pek hosuma gitmediler. MateBook 14 OLED, Acer Swift Go 14" OLED veya MacBook Pro M1 uclusu arasindayim aktif olarak.

Ideapad Slim 5 OLED düşünmüyor musunuz? Bir de M1 Pro benim de aklımda olan bir cihaz ama sanırım ekranı LCD IPS ve 60 hz ondan dolayı aklımda biraz soru işareti var. Matebook 14 OLED'i 35 aşağısına göremedim.

Ideapad Slim 5 OLED düşünmüyor musunuz?
Hayir.
Bir de M1 Pro benim de aklımda olan bir cihaz ama sanırım ekranı LCD IPS ve 60 Hz ondan dolayı aklımda biraz soru işareti var.
120 Hz Mini LED IPS. Cok kaliteli bir model. Bu arada 14" icin konusuyorum.

MateBook 14 OLED'i 35 aşağısına göremedim.
Ikinci el bakiyorum, 28-29'a bulunabiliyor.

Hayir.

120 Hz Mini LED IPS. Cok kaliteli bir model. Bu arada 14" icin konusuyorum.

Ikinci el bakiyorum, 28-29'a bulunabiliyor.

Lenovo olan için neden hayır? Bir de zenbook'tan neden vazgeçtiğinizi sorabilir miyim? M1 Pro ile Matebook 14 arasında kaldım şimdi siz böyle söyleyince. Yalnız bu bütçedeki m1'lerin genel olarak ya garantisi bitmiş yada bitmek üzere oluyor ayrıca pil devri de fazla. Matebook'lar ise neredeyse sıfır kondisyon.