YazılımıSeviyorum

Çalışkan
Üniversiteden yeni mezun olacak biri 2. elden ayağını yerden kesecek ve çok sorunu olmayan hangi arabaları alabilir? Mesela Sahibinden'de 250.000 TL civarına 2005-2010 model arabalar satılıyor. Bu arabaların gideri var mı? Sorun çıkarır mı? Alınır diyorsanız nelere dikkat etmeliyiz? Almadan önce ne testleri yapmalıyız, Bu işlerden anlayan biri yardımcı olursa çok memnun olurum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öğrenci ve genç işi çok araç bulunabilir. Anladığım kadarı ile ilk arabanız olacak. Burada önemli olan dizel mi, benzin mi veya manuel mi düşünüyorsunuz?

Bütçe biraz artma ihtimali var mı?

Öğrenci ve genç işi çok araç bulunabilir. Anladığım kadarı ile ilk arabanız olacak. Burada önemli olan dizel mi, benzin mi veya manuel mi düşünüyorsunuz?

O bütçeyi öylesine söyledim aslında. Manuel otomatik fark etmez ama otomatik tercih ederim. Aslında hangi modeli tercih etmeliyim onu bulmaya çalışıyorum.

Öğrenci işi olacağından fazla seçenek yok gibi tüplü. O paralara otomatik önermem manuel bakmanı tercih ederim.

Net olmasa dahi, bir ortalama vermeniz önemli. Yoksa öneremeyiz araç. Bütçe, birçok şeyi belirler. 250 bin TL ortalama ile beklentileri maalesef düşük tutmak gerekir. Araba piyasası yüksek hala çünkü. O civarda alacağınız otomatik araç, sizi sanayi ile yakın temas haline sokar. 600 bin TL ortalama fiyatların altında araçların, otomatik şanzımanlarına girilmesini tavsiye etmiyorum.

Bütçe, kullanım amacı ( şehir içi-dışı ) sadece tek kişi mi kullanacaksınız? Büyük bir araç mı var kafanızda yoksa?

Birçok detay var.

Kesinlikle katılıyorum. Ve otomatik araçta beyin ve şanzıman arızası insanı hayattan soğutuyor. Sanayide 3 ayımı yedi 2007 model bir Renault otomatik. Düşman başına...

Önerilerde araba almayı düşünen kişilere, olabildiğince sanayi düşmanı araçlar önermeye çalışıyoruz. Özellikle Japon araçlarını. Şu anda sanayiler, korkunç seviyelerde.

Gereksiz yüksek derecede pahalı her şey.

Kesinlikle katılıyorum. Ve otomatik araçta beyin ve şanzıman arızası insanı hayattan soğutuyor. Sanayide 3 ayımı yedi 2007 model bir Renault otomatik. Düşman başına...

Ne önerirsiniz peki?

Önerilerde araba almayı düşünen kişilere, olabildiğince sanayi düşmanı araçlar önermeye çalışıyoruz. Özellikle Japon araçlarını. Şu anda sanayiler, korkunç seviyelerde.

Gereksiz yüksek derecede pahalı her şey.

350.000TL'ye kadar diyeyim o zaman. Dediğim gibi net bütçe belirlemedim. Otomatik, manuel fark etmez ama otomatik tercih ederim. Zaten o fiyatlara otomatik düşünmeyin demişsiniz. büyük araca gerek yok. clio ayarında yeterli.

Eski model arabalara bak, bahsettiğin yeni model araçlarda illaki bir bit yeniği vardır.
Mazda 323, Broadway, benzin ortalaması sorun değilse Passat 1.8 olabilir, Civic vs...