Sadece oyun düşünüyor iseniz AMD tarafı ekran kartları bakın. 2000 serisi hiçbir Nvidia kartı 2. el piyasasında alınmayacak fiyatlarda o bütçeye 5700xt bulunabilir. Çok daha iyi performans alırsınız.

AMD'nin direkt ürettiği tek fanlı model galiba daha sorunsuz diye biliyorum, ondan bulunabilir.
Yok hocam 5700XT genel olarak sorunlu bir kart, wattman hataları, kapanma sorunları gibi az uğraşmadım AMD'cilerle yeşil sitede. Al-Sat'ını yapıyordum bir ara ekran kartlarının. Piyasada genelde hep Nvidia şişik amd ise nispeten ucuz olurdu. Şimdi çpk da bir fark kalmamış. Ama bu fiyatlara halen rx 590 vs düşünülebilir.

Yok hocam 5700XT genel olarak sorunlu bir kart, wattman hataları, kapanma sorunları gibi az uğraşmadım AMD'cilerle yeşil sitede. Al-Sat'ını yapıyordum bir ara ekran kartlarının. Piyasada genelde hep Nvidia şişik amd ise nispeten ucuz olurdu. Şimdi çpk da bir fark kalmamış. Ama bu fiyatlara halen rx 590 vs düşünülebilir.
Hocam bir arkadaşa 5700XT FE aldırdık, 1 aydır hiç bir sorun yaşamamış, birazdan sorup dönüş yapacağım.

12GB modeli mi var hocam.

O fiyata pahalı, 2060 falan bak, belki 1070 Ti.
Editleyip duzeltmisim hocam, zaten siz de o halini alinti yapmissiniz. :D

Eski AMD kartlari basibos birakirsan cok guc harcayip wattman hatalarina sebep oluyorlardi. O yuzden undervolt - underclock yapip cok daha az gucle isinmadan ayni performansta calistirmak mumkun ama bir kac gun sabir ve ugras gerektiriyor kart icin uygun ayarlara optimize edebilmek adina.

RX 570 varsayilan halde 125W harcarken boyle yapinca 90W'ta ayni performansi verebiliyordu hatirladigim.