Exynos düzelteli yıllar oldu. Ama yine de zaten tercihiniz S25 olması daha mantıklı olur. Hem zaten çoğu konuda daha iyi s25.

Hem işlemcisi falan 2 kat güçlü ve yapay zekası daha da iyi çalışıyor.

Açıkçası S24+ pil konusunda iyi ama büyük bir cihaz. S25 küçük ama S24+'a göre bir tek bataryası iyi değil. Onun dışında her şeyi iyi.

Hocam hangi konuda S25 daha iyi? İşlemci dışında S24+ bariz daha iyi bir paket sunuyor. Gerek ekranı gerek bataryası gerekse daha iyi buhar odası.

14 Pro 2022 cihazı. 16 Pro ile karşılaştırılsa doğru olur ama 14 Pro S25 ile karşılaştırılacak bile değil.

S25 düz 16 ve 16 plus modelinin dengidir. 16 Pro S25'in boyunu aşar.

Benim çok kafam karıştı arkadaşlar galiba IPhone'a oy atacağım :D

Hocam şahsen ben o bütçede biraz arttırıp Honor almanız taraftarıyım ama illa Apple ve Samsung arasındaysan önceliklerine bağlı önerim şu şekilde. 14 Pro alabilirsiniz eğer epey zamandır iOS kullanıyorsanız çünkü iOS aşırı kısıtlı ve sade. One UI geçince kafanız karışabilir, özgürlükte boğulabilirsiniz hatta bol bol buradan yardım istersiniz. Bu bir sorun olmaz derseniz ekran kalitesi, batarya, soğutma ve ekran boyutundan dolayı S24+ öneririm. S25'in işlemcisi günümüzde gereksiz güçlü hatta bu güç S25 gibi boyuttaki bir telefonun başedemeyeceği seviyede. S24+ ile farkı en az 2 3 sene anlamazsınız. Ek olarak söyleyeyim 14 Pro alırsanızda kötü olmaz sadece sıfır böyle S25 ve S24+ gibi garantili seçeneklerin varken pil sağlığı düşmüş, 1,5 sene sonra bir de piline masraf yapacağın, garantisiz bir telefonla macera olmasın diye dedim.
Yine son karar sizin.

Hocam şahsen ben o bütçede biraz arttırıp Honor almanız taraftarıyım ama illa Apple ve Samsung arasındaysan önceliklerine bağlı önerim şu şekilde. 14 Pro alabilirsiniz eğer epey zamandır iOS kullanıyorsanız çünkü iOS aşırı kısıtlı ve sade. One UI geçince kafanız karışabilir, özgürlükte boğulabilirsiniz hatta bol bol buradan yardım istersiniz. Bu bir sorun olmaz derseniz ekran kalitesi, batarya, soğutma ve ekran boyutundan dolayı S24+ öneririm. S25'in işlemcisi günümüzde gereksiz güçlü hatta bu güç S25 gibi boyuttaki bir telefonun başedemeyeceği seviyede. S24+ ile farkı en az 2 3 sene anlamazsınız. Ek olarak söyleyeyim 14 Pro alırsanızda kötü olmaz sadece sıfır böyle S25 ve S24+ gibi garantili seçeneklerin varken pil sağlığı düşmüş, 1,5 sene sonra bir de piline masraf yapacağın, garantisiz bir telefonla macera olmasın diye dedim.
Yine son karar sizin.

Aslında benim tam olarak söylemek istediğim şeydi bu iPhone 5S'ten beri iPhone kullanıcısıyım ara dönemde Xiaomi Mi 8 kullanmıştım hiç alışamadım telefona karmaşık geldi. One UI hakkında YouTube içeriklerini izledim o kadar detaylı ve çok esnek ki yine izlerken gerildim açıkçası o yüzden biraz daha aklım IPhone'dan yana o yüzden çekinceliyim yani konfor alanımdan çıkmaya gerek var mı diye sorguluyorum :D fakat sunduğu özellikler özgürlük yapay zeka hepsi gerçekten çok güzel. S24+ ve S25 arasında kalacak olsam ben de pil ve ekrandan dolayı S24+ derdim çünkü ben telefondan oyun oynamıyorum dediğim gibi biraz Reels kaydırırım biraz dizi film o kadar harici oyun oynamam telefonu yoracak şeyler yapmam aslında bana ucuz bir telefon da yeterli olur fakat aldığım zaman iyi bir telefon alıp 4-5 sene kafam rahat kullanmak istediğim için böyle yapıyorum bir de kamera tabii ki en önemli nokta benim için.

Aslında benim tam olarak söylemek istediğim şeydi bu iPhone 5S'ten beri iPhone kullanıcısıyım ara dönemde Xiaomi Mi 8 kullanmıştım hiç alışamadım telefona karmaşık geldi. One UI hakkında YouTube içeriklerini izledim o kadar detaylı ve çok esnek ki yine izlerken gerildim açıkçası o yüzden biraz daha aklım IPhone'dan yana o yüzden çekinceliyim yani konfor alanımdan çıkmaya gerek var mı diye sorguluyorum :D fakat sunduğu özellikler özgürlük yapay zeka hepsi gerçekten çok güzel. S24+ ve S25 arasında kalacak olsam ben de pil ve ekrandan dolayı S24+ derdim çünkü ben telefondan oyun oynamıyorum dediğim gibi biraz Reels kaydırırım biraz dizi film o kadar harici oyun oynamam telefonu yoracak şeyler yapmam aslında bana ucuz bir telefon da yeterli olur fakat aldığım zaman iyi bir telefon alıp 4-5 sene kafam rahat kullanmak istediğim için böyle yapıyorum bir de kamera tabii ki en önemli nokta benim için.
Pil ve ekran önemliyse zaten S24+. Ama daha çok performans ve yıllar geçsede kasmasın derseniz S25. Çünkü işlemciler arası fark baya fazla. Yani performans olarak kesinlikle S25. Ama bakın bence 14 Pro almayın. S24+ yada S25 daha uygun. Yani uzun ömürlü olur S25. S24+ ise daha hızlı şarj, batarya ve ekran çözünürlüğü konusunda iyi. Kamera olarak bir şey diyemeyeceğim çünkü S25’in de S24+’ın da kendi iyi özellikleri var. Mesela S25’in yapay zekası kamerasını çok iyi düzeltiyor. Diğerlerinde yapay zeka bu kadar güçlü değil. S24+’ın ise ufak farkları var fiziksel kamera olarak. Açıkcası dizi falan izlenirse büyük ekran olması istenirse S24+. Ama kamera daha iyi olur derseniz S25. Normalde S24+’ın kamerası daha iyi ama S25’in yapay zeka çipi fotoğrafı falan düzeltiyor. Sizin bir şeye tıklamanıza gerek yok. Karar sizin.

Kamera istiyorsanız 14 Pro almayın.

Hocam o zaman S25i direkt eleyin. Kamera olarak da S24+ ile farkı yok oyunda oynamadığınıza göre. Dediğim gibi iş artık sizde bitiyor. Eğer alışabilirim derseniz, yapay zekası, bataryası, işlemcisi, ekranı, güncelleme desteği olarak falan S24+ önde. Ancak alışamayacaksanız zindan olur telefon. Eğer alışamayacaksanız gelecek sene pilini değiştirmek durumunda kalacağınızı bilerek bir 14 Pro alın ama dediğim gibi S24+ daha çok önerdiğim bir cihaz. Kamera olarak da S24+ ile 14 Pro arasında Zoom dışı bariz bir fark yok. Zoom olarak S24+ önde onun dışı çok yakınlar.

Kronik sıkıntısı ne? Bence düz iPhone 14 de alınır. Pro versiyonu ablam kullanıyor evet güzel cihaz. Sıkıntı bence ikinci el.

Kesinlikle sorun 2.el olmasında zaten katılıyorum.
15'in kronik sıkıntısı olarak çoğu cihazında oluşan focus zorlanması, ön kamerada ışık patlaması, yüke binince diğer modeller kıyasla daha verimsiz bir işlemci, yükte daha fazla zorlanması, yükte termal performansının kötü olması olarak sayabilirim.

Şimdi baştan hangisinin iyi olduğunu hangi konusa iyi olduğunu söyleyelim çünkü konu sahibinin kafası karışmış gibi. Gelişmiş yapay zeka (Fotoğraf olarak çok iyi oluyor), kamera, 2025 cihazı ve performans isterseniz S25. Batarya uzun olsun ekranın çözünürlüğü yüksek olsun şarja takayım hemen dolsun (45W şarj adaptörü gerekir) ve normal yapay zekası olsun derseniz burada S24+ daha iyi olur. Kamera olarak zaten aynı sayılırlar. Ama işlemci yapay zeka kullanıyor S25’de. Yani sizin kullanımınız da ikisininde iyi yanı var. Fotoğraf ve performans S25’de daha iyi. Performans isterseniz zaten kesinlikle S25. Fiziksel kamera demiyorum bu arada. Sonradan AI düzenlemesi ile iyi oluyor. Dizi izlemek için ise kesinlikle S24+ daha iyi.

Ama ikisinin de bataryasının size yeteceğini düşünüyorum.

Hocam o zaman S25i direkt eleyin. Kamera olarak da S24+ ile farkı yok oyunda oynamadığınıza göre. Dediğim gibi iş artık sizde bitiyor. Eğer alışabilirim derseniz, yapay zekası, bataryası, işlemcisi, ekranı, güncelleme desteği olarak falan S24+ önde. Ancak alışamayacaksanız zindan olur telefon. Eğer alışamayacaksanız gelecek sene pilini değiştirmek durumunda kalacağınızı bilerek bir 14 Pro alın ama dediğim gibi S24+ daha çok önerdiğim bir cihaz. Kamera olarak da S24+ ile 14 Pro arasında Zoom dışı bariz bir fark yok. Zoom olarak S24+ önde onun dışı çok yakınlar.

Kesinlikle sorun 2.el olmasında zaten katılıyorum.
15'in kronik sıkıntısı olarak çoğu cihazında oluşan focus zorlanması, ön kamerada ışık patlaması, yüke binince diğer modeller kıyasla daha verimsiz bir işlemci, yükte daha fazla zorlanması, yükte termal performansının kötü olması olarak sayabilirim.
Kamera olarak zaten fark yok ama fotoğrafı falan düzeltiyor. Yani çektikten sonra. Diğer serilerde de var fakat S25’de direk işlemcide çalıştığı için kesinlikle daha iyi fotoğraflar.

Şimdi baştan hangisinin iyi olduğunu hangi konusa iyi olduğunu söyleyelim çünkü konu sahibinin kafası karışmış gibi. Gelişmiş yapay zeka (Fotoğraf olarak çok iyi oluyor), kamera, 2025 cihazı ve performans isterseniz S25. Batarya uzun olsun ekranın çözünürlüğü yüksek olsun şarja takayım hemen dolsun (45W şarj adaptörü gerekir) ve normal yapay zekası olsun derseniz burada S24+ daha iyi olur. Kamera olarak zaten aynı sayılırlar. Ama işlemci yapay zeka kullanıyor S25'te. Yani sizin kullanımınız da ikisinin de iyi yanı var. Fotoğraf ve performans S25'te daha iyi. Performans isterseniz zaten kesinlikle S25. Fiziksel kamera demiyorum bu arada. Sonradan AI düzenlemesi ile iyi oluyor. Dizi izlemek için ise kesinlikle S24+ daha iyi.

Kamera olarak zaten fark yok ama fotoğrafı falan düzeltiyor. Yani çektikten sonra. Diğer serilerde de var fakat S25'te direk işlemcide çalıştığı için kesinlikle daha iyi fotoğraflar.

Fotoğraf işlemesi olarak yapay zeka farkı yok hocam. İki işlemcide kamera işlemesinde Samsung'un yönergesini takip ediyor. Yani S25 daha iyi demek çok zor. Sadece Snapdragon fotoğraf işlemesi ile Exynos fotoğraf işlemesi dolaylı farklar oluşabilir o da çok küçük.
S25 işlemci gücü dışında tercih edilmesi doğru değil.

Şimdi baştan hangisinin iyi olduğunu hangi konusa iyi olduğunu söyleyelim çünkü konu sahibinin kafası karışmış gibi. Gelişmiş yapay zeka (fotoğraf olarak çok iyi oluyor), kamera, 2025 cihazı ve performans isterseniz s25. batarya uzun olsun ekranın çözünürlüğü yüksek olsun şarja takayım hemen dolsun (45W şarj adaptörü gerekir) ve normal yapay zekası olsun derseniz burada S24+ daha iyi olur. Kamera olarak zaten aynı sayılırlar. Ama işlemci yapay zeka kullanıyor S25'te. Yani sizin kullanımınız da ikisinin de iyi yanı var. Fotoğraf ve performans S25'te daha iyi. Performans isterseniz zaten kesinlikle s25. fiziksel kamera demiyorum bu arada. Sonradan AI düzenlemesi ile iyi oluyor. Dizi izlemek için ise kesinlikle S24+ daha iyi.

Kamera olarak zaten fark yok ama fotoğrafı falan düzeltiyor. Yani çektikten sonra. Diğer serilerde de var fakat S25'te direk işlemcide çalıştığı için kesinlikle daha iyi fotoğraflar.

Fotoğraf işlemesi olarak yapay zeka farkı yok hocam. İki işlemcide kamera işlemesinde Samsung'un yönergesini takip ediyor. Yani S25 daha iyi demek çok zor. Sadece Snapdragon fotoğraf işlemesi ile Exynos fotoğraf işlemesi dolaylı farklar oluşabilir o da çok küçük.
S25 işlemci gücü dışında tercih edilmesi doğru değil.

Teşekkür ederim samsunglara Teknosa'ya gidip bakacağım gözüme hangisi hoş gelirse artık iki telefonunda birbirinden aşırı derecede farkı yok sanırım bu farklar benim için çok önemli değil o yüzden elde duruşu ve ekran kalitesine göre tercih yapacağım.

Teşekkür ederim samsunglara Teknosa'ya gidip bakacağım gözüme hangisi hoş gelirse artık iki telefonunda birbirinden aşırı derecede farkı yok sanırım bu farklar benim için çok önemli değil o yüzden elde duruşu ve ekran kalitesine göre tercih yapacağım.

Hocam yine de önerim oyun oynamadığınız ve film izlediğiniz için S24+ olur. En basitten QHD+ dediğimiz panel bile S24+ı 16 serisiyle kapıştırıyor ekran açısından.
Şimdiden hayırlı olsun diyeyim. Hangisinde daha rahat hissedecekseniz o telefonu alın.