Yelleeror

Becerikli
2. elden tanıdığım telefoncudan temiz 22 ay garantili 67 devir yapmış iPhone 16 aldım. Pil sağlığı 100. Temiz cihaz, sorunsuz ve çizik vs. yok. 51K para verdim ve bütçem de anca yetti diyebilirim. Sizce bir problem çıkar mı? Bunları test etme imkanım olan bir program yok mu? Acaba telefon sorunlu mu? Bunların testlerını nasıl yapabilirim? Kendimce bir problem yok gibi ama emin olmak istiyorum her ihtimale karşı.

Sizce fiyat iyi mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
model numarası kontrolü: ayarlar > genel > hakkında kısmındaki model numarasının ilk harfini kontrol edin:

• m: cihaz sıfır olarak satılmıştır (orijinal).
  • F: cihaz yenilenmiştir (refurbished).
  • n: cihaz, arızalı bir cihazın yerine Apple tarafından verilmiş değişim cihazıdır.
  • p: cihaz kişiselleştirilmiştir (gravürlü).

3uTools yardımı ile cihazın herhangi bir parçası değişmiş mi diye de anlayabilirsiniz. IMEI kontrol etmeyi unutma cihaz faturası varsa fatura üzerindeki cihaz numarası ve IMEI numarasını da kontrol edin.

model numarası kontrolü: ayarlar > genel > hakkında kısmındaki model numarasının ilk harfini kontrol edin:

• n: cihaz, arızalı bir cihazın yerine Apple tarafından verilmiş değişim cihazıdır.

3uTools yardımı ile cihazın herhangi bir parçası değişmiş mi diye de anlayabilirsiniz. IMEI kontrol etmeyi unutma cihaz faturası varsa fatura üzerindeki cihaz numarası ve IMEI numarasını da kontrol edin.

Hocam IMEI kontrol ettim o dediğiniz harflere zaten bakmıştım TR cihazı ve baş harfi m ama 3uTools uygulamasını nasıl yapacağım hakkında bir fikrim yok.

Uygulama bu mu hocam.

Hocam dediğiniz programa baktım yalnız telefonu bilgisayara bağlayacak herhangi bir kablom olmadığı için sadece harflerle ve IMEI ile kontrol edebildim.

Son düzenleme:
Hayırlı olsun hocam, iyi bir tercih yaptınız 🙂

3uTools’a kablonuz olduğunda bakın derim, eğer hakkında kısmında tamir geçmişi gözükmüyor ise muhtemelen değişeni yoktur.

Hayırlı olsun hocam, iyi bir tercih yaptınız 🙂

3uTools’a kablonuz olduğunda bakın derim, eğer hakkında kısmında tamir geçmişi gözükmüyor ise muhtemelen değişeni yoktur.
eyvallah hocam suanlık cayır cayır akıyor cıhaz da tamır gecmısı var mıdır yokmudur gercekten o benı cok suphelendırıyor aslında ama sanmıyorum 2 aylık cıhaz 22 ay daha garantısı falan var ıyı fıyata da aldım da beyaz olmayaydı ıyıdı de kotu degıl gene de

Herkes değişen, parça ve IMEI gibi durumlar üzerinden ilerlemiş. FPPRO’nun kendi uygulamasında ekspertiz modu var. Orada da kendi elinden geldiğince bir ekspertiz yapabilir ve telefonunu test edebilirsin. Açıkçası ben beğendim, bunu okuyan ve deneyenlerin de beğeneceğini düşünüyorum.