BerkayB

Uzman
Merhaba.

Soruyu açmak gerekirse: Mesela Sahibinden, Letgo veya diğer 2. el sitelerinde bir şey satıldığında belli bir süre sonra alıcılar satıcıya giderek ürün sağlam olmasına rağmen iade istiyorlar.

Bazı satışlarında evden yapılması gerekiyor. Mesela biri PC alacaksa sistemi test etmek istiyor eve geliyor. Mecbur test edip isterse alıyor. Aldığı esnada alıcıya bir sözleşme, onay metni gibi yasal bir metin imzalatabiliyor muyuz? Yani mesela "Ürünü teslim aldım, 14 gün sonra iade hakkımdan feragat ediyorum" gibi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Soruyu açmak gerekirse: Mesela Sahibinden, Letgo veya diğer 2. el sitelerinde bir şey satıldığında belli bir süre sonra alıcılar satıcıya giderek ürün sağlam olmasına rağmen iade istiyorlar.

Bazı satışlarında evden yapılması gerekiyor. Mesela biri PC alacaksa sistemi test etmek istiyor eve geliyor. Mecbur test edip isterse alıyor. Aldığı esnada alıcıya bir sözleşme, onay metni gibi yasal bir metin imzalatabiliyor muyuz? Yani mesela "Ürünü teslim aldım, 14 gün sonra iade hakkımdan feragat ediyorum" gibi.
Elden aldığı bir ürün için sözleşme tarzı saçma sapan şeyler imzalatamaz. Siteler de sadece alıcıyı koruyor.

Neden böyle bir şeye gerek duyuyorsun anlamadım ama elden teslim etmeni öneririm başka şehirdeyse önceden havale iste sonra kargola kabul etmezse başka alıcı bul.

Merhaba.

Soruyu açmak gerekirse: Mesela sahibinden, Letgo veya diğer 2. el sitelerinde bir şey satıldığında belli bir süre sonra alıcılar satıcıya giderek ürün sağlam olmasına rağmen iade istiyorlar.

Bazı satışlarında evden yapılması gerekiyor. Mesela biri PC alacaksa sistemi test etmek istiyor eve geliyor. Mecbur test edip isterse alıyor. Aldığı esnada alıcıya bir sözleşme, onay metni gibi yasal bir metin imzalatabiliyor muyuz? Yani mesela "ürünü teslim aldım, 14 gün sonra iade hakkımdan feragat ediyorum" gibi.

Bana birkaç kere böyle şeyler geldi kabul etme sende. Ürünü alırken zaten test ediyor kullanıp geri vermek ne kiralık ürün vermiyoruz sonuç olarak. Ki 2. el de iade diye bir şey yoktur Param Güvende gibi sistemlerde bile 1-2 gün civarı mı ne iade süresi verilir bir sorun var mı diye resmi bir satış işlemi sayılmaz elden verdiğiniz cihaz.

Ben sadece bir kez bunu yaşadım ve adamdan geri anakartı göndermesini istedim pinlerin hepsi yamuk yumuk takmayı becerememiş bende iadesini yapmadım adama.