İkinci el ürün alırken nelere dikkat etmek gerekli?

Xbox 360E 15

Üstün
Merhabalar, bu konuyu açmamın sebebi tecrübeleri paylaşmak ve yeni bilgileri öğrenmek. Ürün alırken kendi bildiğim bilgiler güvensiz hale geldi; tekrardan bilgi toplamaya ihtiyacım var. Benim edindiğim en sağlam tecrübe, param güvende ise aldığınız ürün satıcı ne derse onaylamayın. Ürünü iyice test edin ve öyle onaylayın. Onaylayın diye baskı yapıyorsa bilin ki üründe gizli kusur vardır. Benim başıma gelen R9 280'de öyle. Sizin başınıza neler geldi ve neler tavsiye edersiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Almadan önce her zaman bir bilene sormak lazım. Bu forum veya başkası fark etmez. Farklı kişi demek farklı bakış açısı demek. Böylece baştan hatanı engelleyebilirsin.

Almadan önce her zaman bir bilene sormak lazım. Bu forum veya başkası fark etmez. Farklı kişi demek farklı bakış açısı demek. Böylece baştan hatanı engelleyebilirsin.
Ki zaten konu açma sebebim bu, her zaman kendine güvenmemek lazımmış. Ve sentetik testlere de her zaman güvenmemek lazım.

Ki zaten konu açma sebebim bu, her zaman kendine güvenmemek lazımmış. Ve sentetik testlere de her zaman güvenmemek lazım.

Sentetik testlerin yanında ben GPU almadan önce farklı sürücü kurup, MSI Afterburner'da kurcalıyorum biraz. Hafif overclock yapıyorum, öyle sentetik testlere sokuyorum kartı almadan önce.

Sentetik testlerin yanında ben GPU almadan önce farklı sürücü kurup, MSI Afterburner'da kurcalıyorum biraz. Hafif overclock yapıyorum, öyle sentetik testlere sokuyorum kartı almadan önce.
Bende yakın öyle yaptım da 30dk furmak ve 15dk OCCT VRAM testi yaptım ve param güvendeyi onayladım. Sanıyorum kart sorunsuz geçti. Kapattım bilgisayarı, ısınan kart soğudu. Açınca ne göreyim siyah ekrana düşüyor. Yani soğuk lehim... Sentetik test yetersiz bana göre. Oyun oynamak ve biraz kullanmak gerekiyormuş. Yoğun olduğum için pek bakmamıştım. 1300 az rakam olsa da tecrübe tecrübedir.

Ya ne olursa olsun direkt onaylamayın zaten GeT ile aldığınızda onaylamak için 48 saat var. Aldığım bir kartta yük altında CW sesi duyulmuyordu ama görece daha az GPU gerektiren oyunlarda tiz bir CW sesi duyuluyordu.

Akılsızlık oldu diyeceğim bir şey yok. Sürekli tadilat işinde olduğum pek bakamadım. Sentetik testlere güvendiğim için öyle oldu. FurMak da neredeyse 1 saat durmuş, OCCT VRAM testinde hiç hata vermedi kart. Nereden bilebilirdim ki soğuk lehim olacağını...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…