mr_hidir

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Elimde Kingston marka bir USB bellek var. Daha önce aynı sorundan dolayı 2 kez servise gönderdim ve değişim kararı çıktı. Şu an kullandığım 3. cihaz ancak sorun hala devam ediyor.

Yaşadığım Sorun:Yaklaşık 55 GB boyutundaki bir Ansys kurulum dosyasını (ISO/Klasör) masaüstünden USB belleğe taşımaya çalıştığımda, transfer %2-3 seviyelerine geldikten sonra hız aniden 0 bayt/sn seviyesine düşüyor ve uzun süre orada kalıyor. Windows kopyalama ekranında kalan süre 1-2 saat gibi absürt rakamlara çıkıyor.

Sistem ve Cihaz Detayları:

Cihazın daha önce 2 kez değişmiş olması beni şüphelendiriyor. Bu durum bu modelin kronik bir ısınma/cache (önbellek) sorunu mu yoksa yine arızalı bir ürünle mi karşı karşıyayım? Benim gibi bu sorunu yaşayan veya çözümünü bilen var mı? Belleği NTFS olarak formatlayıp denedim ancak sonuç değişmedi.

Görseli ekte paylaşıyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

1768645317967.webp

Cihazın bozuk değil, sadece yapmak istediğin iş elindeki cihazın klasmanının çok üzerinde. Bu boyutlarda dosyalarla sık çalışıyorsan, Kingston Datatraveler Max veya Samsung Bar Plus gibi daha yüksek performanslı (ve metal gövdeli) modelleri ya da taşınabilir bir NVMe SSD kullanmanı öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kingston 64 GB marka flash bellekte arıza var, genelde randıman alamıyorsun. Bendeki en sonunda flashı takmama rağmen görmemişti, garanti ücret iadesi vermişti.

Son düzenleyen: Moderatör:
Cihazın bozuk değil, sadece yapmak istediğin iş elindeki cihazın klasmanının çok üzerinde. Bu boyutlarda dosyalarla sık çalışıyorsan, Kingston Datatraveler Max veya Samsung Bar Plus gibi daha yüksek performanslı (ve metal gövdeli) modelleri ya da taşınabilir bir NVMe SSD kullanmanı öneririm.
Hocam aslında kişisel bir yedekleme dosyası oluşturmak hedefim, Solidworks, Ansys vb. programların dosyaları ve üniversite eğitimim esnasına kullandığım, kullanacağım kaynakları tek bir noktada toplamak istiyorum. Güvenilir bulduğum bir markanın çok da araştırmadan direk 128gb'lık belleğini aldım ve 2 kere de değişime gitti demekki iade edeceğim. Teşekkür ederim, bahsi mevzu samsung flash için HB'de şişik bri fiyat mevcut kingston markasının flash belleği de bütçemi maalesef aşıyor. Daha ekonomik iş görecek bir bellek tavsiyeniz var mıdır acaba ?

Hocam aslında kişisel bir yedekleme dosyası oluşturmak hedefim, SolidWorks, Ansys vb. programların dosyaları ve üniversite eğitimim esnasına kullandığım, kullanacağım kaynakları tek bir noktada toplamak istiyorum. Güvenilir bulduğum bir markanın çok da araştırmadan direk 128 GB'lık belleğini aldım ve 2 kere de değişime gitti demek ki iade edeceğim. Teşekkür ederim, bahsi mevzu Samsung flash için HB'de şişik bri fiyat mevcut Kingston markasının flash belleği de bütçemi maalesef aşıyor. Daha ekonomik iş görecek bir bellek tavsiyeniz var mıdır acaba?

SanDisk sdcz73-128G-G46 128 GB Ultra flair metal 3.0 USB flash bellek Black.

Şu an piyasadaki en ulaşılabilir ve stabil metal belleklerden biridir. Yazma hızı çok yüksek değildir ama en azından kilitlenip kalmaz, daha tutarlı bir grafik çizer.

1 öge 52 GB olduğu için bu sorun oluyor olabilir. Yine arka planda aynı hızda aktarım gerçekleşiyordur ama hiçbir öge aktarılamdığı için o ekranda 0 bayt olarak gözüküyor olabilir. Bence bekleseniz aktarım gerçekleşecek.