- Makaleler
- 2
Merhaba, birkaç gün önce ASUS TUF FX505DU aldım arızalı bir şekilde. 2 Bin TL gibi cüzi bir rakam ödedim. 240 GB Longline SSD 16 GB DDR4 RAM Ryzen 5 3550H ve 1660 Ti bulunuyor. Anakartında bir sorun vardı ve tamirini yaptım fakat aldığımda adaptörünü yanında yoktu ve sıfırları 3 bin lira civarındaydı ben de çalışıp çalışmayacağını bilmediğimden 3 bin lira vermek yerine alternatif aynı amper değerinde bir adaptör alıp laptopa uyumlu 6.0X3.7mm bir uç aldım ve ikisini bağladım. Sorunsuz çalışıyor fakat ekran kartı %100 yüke yaklaşınca PC birden kapanıyor. (Pili bitik) ekran kartında sorun olduğunu düşündüğümden hatrı sayılır bir yere gösterdim ve bakılmasını rica ettim fakat onlar da 2 3 günlük araştırma ve inceleme sonucunda ekran kartında bir sorun görmediklerini ve adaptörün ucuz ve kaliteli olmadığı için vadettiği gücü veremeyebileceğini söyledi. Kısacası muhtemelen güç yetmediği için oluyor ekran kartının MHz'ini iyice kıstığım zaman ve kart 60 65 civarı kullanıldığında sorun çıkarmıyor.
Elimde bu adaptörün yanı sıra orijinal Samsung 4.5 amper civarında bir adaptörü mevcut. Ek kısmından bu iki adaptörü tek giriş ucuna bağlasam ve ikisini de prize takıp bu şekilde denesem olur mu? Uzun vade bu şekilde kullanmayacağım sadece ekran kartından mı yoksa adaptörden mi teyit etmek için yapacağım.
Düşündüğüm şey kabaca bu şekilde. Ne düşünüyorsunuz? Ne gibi sorunlar ile karşılaşabilirim?
Elimde bu adaptörün yanı sıra orijinal Samsung 4.5 amper civarında bir adaptörü mevcut. Ek kısmından bu iki adaptörü tek giriş ucuna bağlasam ve ikisini de prize takıp bu şekilde denesem olur mu? Uzun vade bu şekilde kullanmayacağım sadece ekran kartından mı yoksa adaptörden mi teyit etmek için yapacağım.
Düşündüğüm şey kabaca bu şekilde. Ne düşünüyorsunuz? Ne gibi sorunlar ile karşılaşabilirim?