Telegram 2 saat önceden gelen deprem uyarısı, dikkate alınmalı mı?

Söylediklerinde fazla iddialı en rahat uyuyacağım yer demek saçmalık olur. İstanbul'da olası bir depremde zaten yüz binlerce insan hayatını kaybedecek ve yaşam kalitesini etkileyecek şekilde sakatlanıp enkaz altında ölümü bekleyecek. Her uzmanın söylediği tek bir ortak nokta var o da önlem almaktır. Ama X kişisi böyle demişti hani deprem olmayacaktı diyemezsiniz. Kafanızı yerden yere vursanız da artık iş işten geçmiş olacak. İmkanı olan zemini iyi binalarda hatta Marmara'dan uzakta yaşasın.

Bana kalsa Karadeniz tarafı Trabzon tarafına yerleşirim, Deprem riski en az riski olan bölge çünkü. İstanbul'da olası 7 üzeri 1 2 dakika sallandığını düşünün, senaryoyu kafanızda kurun, zaten binalar iç içe. Özellikle Avcılar, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece buralarda ara sokaklar çok var binalar karşı karşıya bir yıkılırsa zaten tuzla buz olur. Şu an benim oturduğum bina 65 senelik bina, olduğum mahallenin çoğu bina kentsel dönüşüme gitti en son bize gelecekler. Bizim mahallede binalar karşı karşıya bu mahallede çok büyük yıkım olursa kurtarma ekibinin alana girmesi veya ambulans, itfaiye gibi araçların girmesi çok zor olur hiç girilemez. Allah korusun Kahramanmaraş'da ki gibi olursa eğer ki düşünemiyorum çok kötü olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…