Rehberimi inceleyebilirsiniz; https://techolay.net/sosyal/konu/ol...lerde-meydana-gelen-deprem-siralamasi.154665/

Her uzmanın dediğini yaparsanız kafanız allak bullak olur; diğer uzmanların hepsi karışık şeyler söylüyor. Kimisi Marmara Denizi için 7 üzeri deprem bekliyorum diyor. Ama üşümezsoy diyor ki en rahat uyuyabileceğim nokta Marmara Denizi diyor. Çünkü 2060 senesine kadar diyor herhangi bir deprem beklemiyorum diyor. Küçük depremler olabilir bu 2.1/2.9 arası ama çok büyük bir deprem söz konusu değildir diyor.

Fakat tabii ki 2060 senesine kadar herhangi bir ilde büyük bir deprem olursa şayet İstanbul'da etkilenir. 1999 Gölcük depreminden sonra aradan seneler geçti. Balıkesir şu an tedirgin halde Üşümezsoy orası için 6.1 veya 6.7 arası deprem bekliyorum dedi. Dediği her şey çıkıyor o yüzden hep diyoruz dikkatli olmakta fayda var.
Söylediklerinde fazla iddialı en rahat uyuyacağım yer demek saçmalık olur. İstanbul'da olası bir depremde zaten yüz binlerce insan hayatını kaybedecek ve yaşam kalitesini etkileyecek şekilde sakatlanıp enkaz altında ölümü bekleyecek. Her uzmanın söylediği tek bir ortak nokta var o da önlem almaktır. Ama X kişisi böyle demişti hani deprem olmayacaktı diyemezsiniz. Kafanızı yerden yere vursanız da artık iş işten geçmiş olacak. İmkanı olan zemini iyi binalarda hatta Marmara'dan uzakta yaşasın.

Söylediklerinde fazla iddialı en rahat uyuyacağım yer demek saçmalık olur. İstanbul'da olası bir depremde zaten yüz binlerce insan hayatını kaybedecek ve yaşam kalitesini etkileyecek şekilde sakatlanıp enkaz altında ölümü bekleyecek. Her uzmanın söylediği tek bir ortak nokta var o da önlem almaktır. Ama X kişisi böyle demişti hani deprem olmayacaktı diyemezsiniz. Kafanızı yerden yere vursanız da artık iş işten geçmiş olacak. İmkanı olan zemini iyi binalarda hatta Marmara'dan uzakta yaşasın.

Bana kalsa Karadeniz tarafı Trabzon tarafına yerleşirim, Deprem riski en az riski olan bölge çünkü. İstanbul'da olası 7 üzeri 1 2 dakika sallandığını düşünün, senaryoyu kafanızda kurun, zaten binalar iç içe. Özellikle Avcılar, Esenyurt, Güngören, Küçükçekmece buralarda ara sokaklar çok var binalar karşı karşıya bir yıkılırsa zaten tuzla buz olur. Şu an benim oturduğum bina 65 senelik bina, olduğum mahallenin çoğu bina kentsel dönüşüme gitti en son bize gelecekler. Bizim mahallede binalar karşı karşıya bu mahallede çok büyük yıkım olursa kurtarma ekibinin alana girmesi veya ambulans, itfaiye gibi araçların girmesi çok zor olur hiç girilemez. Allah korusun Kahramanmaraş'da ki gibi olursa eğer ki düşünemiyorum çok kötü olur.