Somorethink

Uzman
Sağlık Meslek Lisesi öğrencisiyim. 12. Sınıfa geçtim. Staja başlayacağım. Derslerim pek iyi değil, ortalama. Şu ana kadar düzenli çalışmam olmadı ve pek sevmiyorum. Daha çok iş sahasını seviyorum. Malum gelecek kaygısı var. Babam 4 senelik oku diyor ancak 2 senelik sağlık bölümü düşünüyorum. Ayrıca benden bir yaş küçük kız arkadaşım var aynı okuldayız ve oldukça ciddiyiz, o konuda da kaygılarım var. Tavsiye verebilecek güzel insanlarımız vardır.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Okumayı planladığın bölümün KPSS Ön Lisans alımlarında ne kadar çok tercih edildiğine göz at. Ona göre mezun olunca Kamu'da da şansını denersin. Askerliğini Yedek Astsubay/Subay olarak yapmayı düşünürsen zaten Önlisans/Lisans mezunu sağlıkçılar daha çok tercih ediliyor alımlarda. Asker olarak da kalabilirsin gelecek kaygın için. Bunların haricinde bence babanda da haklılık payı var. 4 yıllık bir sağlık bölümü okusan daha mantıklı bir davranış olur. Bir de başvuru tarihi geçmediyse KPSS Ortaöğretim sınavı başvurusu yapıp sınava gir. Lise'den mezun olunca 4 yıllık bir bölüm için YKS'den iyi bir puan alamazsan en azından KPSS Ortaöğretim puanın ile bir yere atanmaya çalışırsın. Benim verebileceğim akıl bu kadar.

Okumayı planladığın bölümün KKPSS Ön Lisans alımlarında ne kadar çok tercih edildiğine göz at. Ona göre mezun olunca Kamu'da da şansını denersin. Askerliğini Yedek Astsubay/Subay olarak yapmayı düşünürsen zaten Önlisans/Lisans mezunu sağlıkçılar daha çok tercih ediliyor alımlarda. Asker olarak da kalabilirsin gelecek kaygın için. Bunların haricinde bence babanda da haklılık payı var. 4 yıllık bir sağlık bölümü okusan daha mantıklı bir davranış olur. Bir de başvuru tarihi geçmediyse KPSS Ortaöğretim sınavı başvurusu yapıp sınava gir. Lise'den mezun olunca 4 yıllık bir bölüm için YKS'den iyi bir puan alamazsan en azından KPSS Ortaöğretim puanın ile bir yere atanmaya çalışırsın. Benim verebileceğim akıl bu kadar.

Çok teşekkür ederim. Ne yalan söylerim pek araştırmam da yok bu konularda. KPSS'den bahsediyordu bizimkiler. Bir bakayım ona, üniversite ortamından emin değilim fakat 4 sene okumak gözümde büyüyor. Kalan 2 seneyi açıktan okuyabilme imkanına da bakacağım.

Çok teşekkür ederim. Ne yalan söylerim pek araştırmam da yok bu konularda. KPSS'den bahsediyordu bizimkiler. Bir bakayım ona, üniversite ortamından emin değilim fakat 4 sene okumak gözümde büyüyor. Kalan 2 seneyi açıktan okuyabilme imkanına da bakacağım.
Açık Öğretim mezunlarının yurt dışında vs Yüksek Lisans yapma imkanı yok diye biliyorum. Bence örgünden, açık öğretime geçme. Zaten sağlık bölümleri açık öğretimde yok sanırım. Bir Paramedik vardı diye hatırlıyorum.