Sistemimde şu anda 2x8 3000MHz RAM kullanıyorum ve kapasiteyi 32 yapmak istiyorum. Yeni aynısından 2 tane daha 8 GB RAM alıp 4 slot yaparsam bir sorun yaşar mıyım, yoksa satıp 2x16 GB mi almalıyım? 4x8GB şeklinde RAM kullananlar bilgi verirse memnun olurum.
İşlemcine bağlı. 4 kanal destekleyen bir işlemcin varsa 4*8 RAM daha iyi olur. İşlemcin 4 kanal desteklemiyorsa 2*16 daha iyidir. Zaten böyle bir durumda 4*8 taksan bile çift kanal çalışacaktır. Burada asıl dikkat etmen gereken şey yeni alacağın RAM modelinin eskisiyle birebir aynı olması. RAM modelleri aynı olduğu sürece İki türlü de aman aman bir performans farkı olmayacaktır.
Xeon, Threadripper veya X serisi olmamasına rağmen bunların bir nevi ev kullanıcısı gibi üretilmiş melezleri vardı eskiden (tam olarak ifade edemedim). İ7 6800K, 6850K 6900K, 3930K gibi işlemciler de 4 kanal destekliyor.
Xeon, Threadripper veya X serisi olmamasına rağmen bunların bir nevi ev kullanıcısı gibi üretilmiş melezleri vardı eskiden (tam olarak ifade edemedim). İ7 6800K, 6850K 6900K, 3930K gibi işlemciler de 4 kanal destekliyor.
Sistemimde şu anda 2x8 3000MHz RAM kullanıyorum ve kapasiteyi 32 yapmak istiyorum. Yeni aynısından 2 tane daha 8 GB RAM alıp 4 slot yaparsam bir sorun yaşar mıyım, yoksa satıp 2x16 GB mi almalıyım? 4x8GB şeklinde RAM kullananlar bilgi verirse memnun olurum.
Bilgilendirme: Aynı marka ve özellikte 2 RAM daha ekledim, 4x8GB şeklinde kullanıyorum ve hiçbir sorun yaşamadım. Anakart Gigabyte Gaming X V2 ve işlemci Ryzen 5600, XMP açık şekilde 3000MHz kullanıyorum. Nasıl etkiledi bilmiyorum ama oyunlarda FPS artışı oldu. Forza 5 de ortalama 10FPS arttı, LoL'de de ortalama 170'ten 200FPS üzeri oldu.