27688

Çalışkan
Lisansımı yurt dışında bitirmek istiyorum. Bölümüm bilgisayar mühendisliği. Para meselesini halledebileceğimizi düşünüyorum ancak sağlama almak için o ülkenin bursuna başvurmak istiyorum. 2 yılım var. Kısaca bir CV'ye ihtiyacım var. Sizce bunun için 2 yıl içinde ne yapabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Lisansımı yurt dışında bitirmek istiyorum. Bölümüm bilgisayar mühendisliği. Para meselesini halledebileceğimizi düşünüyorum ancak sağlama almak için o ülkenin bursuna başvurmak istiyorum. 2 yılım var. Kısaca bir CV'ye ihtiyacım var. Sizce bunun için 2 yıl içinde ne yapabilirim?
Çok bi bilgim yok sanırım(Bilgisayar Mühendisliği bölümü hakkında). Ama yeni yazılım dilleri öğrenip yeni projeler geliştirirseniz Reddit gibi yerlerde sunarak CV nize ekleyebilirsiniz bence.

• Yabancı dil sınavlarına (IELTS, TOEFL, YDS vs.) başvurabilirsin.
  • e-Devlet onaylı sertifika programlarına katılabilirsin.
  • Bilgisayar mühendisliğine dair yazabileceğin makale veya yapabileceğin ufak çaplı bir proje var ise geliştirebilir veya oluşturabilirsin. İşverenler açısından da olumlu bir izlenim olur hem.
  • Bilgisayar mühendisliğinde, daha doğrusu bilgisayar ile alakalı herhangi bir bölümde aktif bir GitHub ve LinkedIn hesabı büyük önem arz ediyor.

• Yabancı dil sınavlarına (IELTS, TOEFL, YDS vs.) başvurabilirsin.
  • e-Devlet onaylı sertifika programlarına katılabilirsin.
  • Bilgisayar mühendisliğine dair yazabileceğin makale veya yapabileceğin ufak çaplı bir proje var ise geliştirebilir veya oluşturabilirsin. İşverenler açısından da olumlu bir izlenim olur hem.
  • Bilgisayar mühendisliğinde, daha doğrusu bilgisayar ile alakalı herhangi bir bölümde aktif bir GitHub ve LinkedIn hesabı büyük önem arz ediyor.
Teşekkür ediyorum cevap veren herkese. Yalnız, benim şu anlık istediğim ülkenin dilinin İngilizce ile alakası yok. Avrupa Birliği'nde de değil. Yine de bu tür İngilizce sınavlar işe yarayabilir mi?