Bütçe
20.000 TL

348375

Becerikli
Merhaba, beyaz setup kuracağım fakat beyazını bulamadım. Şu an bu iki model aynı fiyatta veya aynı bütçede alternatif var ise önerebilirsiniz. Sizce hangisi tercih edilebilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Coil whine sorunu çok denk geliyor diyorlar bu o model mi ve 3 fanlılara göre soğutması nasıl?

Ben yaşamadım. Çoğu zaman üç fanlı diye daha iyi bir soğutma olduğu anlamına gelmiyor. Fan büyüklüklüğü ile alakalı ve tabii ki soğutma bloğunun kalitesi. 15 dakikalık stress testinde 53 derecede geziyor boşta ise 30 derece.(ekran kartının fanları çalışmıyor ancak kasa full speed onu eklemeyi unutmuşum ama boşta en fazla 40'tır üstünü görmemiştir.)

Ben yaşamadım. Çoğu zaman üç fanlı diye daha iyi bir soğutma olduğu anlamına gelmiyor. Fan büyüklüklüğü ile alakalı ve tabii ki soğutma bloğunun kalitesi. 15 dakikalık stress testinde 53 derecede geziyor boşta ise 30 derece.(ekran kartının fanları çalışmıyor ancak kasa Full Speed onu eklemeyi unutmuşum ama boşta en fazla 40'tır üstünü görmemiştir.)

Anladım peki Amazon olduğu için iade konusunda sorun yaşamam eksiksz yolladığım takdirde ama bunun dışında hocam size bir sorum daha var ben şimdi 3 fanlı siyah model alsam mesela şunlardan hangisi alınır?

Bu ikisi arasından hangisi daha iyi bellek sorunu vs olan bir model var diyorlar öyle bir şey var mı bunlarda.

/

Şu modeli de bekleyebilirim.

128-bit olması sadece 4K oyunculukta seni kısıtlar ama bu kart zaten 2K odaklı. Bellek sorunu dediğiniz şeyin bu olduğunu düşünüyorum zaten kartlar 16GB. Arasından soğutma odaklı Gigabytei daha yüksek overclock için XFX olanları seçerdim. Ancak zaten overclock ihtiyacınız olmadığını düşündüğümden Gigabyte.

Arasından soğutma odaklı Gigabytei daha yüksek overclock için XFX olanları seçerdim. Ancak zaten overclock ihtiyacınız olmadığını düşündüğümden Gigabyte.

Aksine Gigabyte'ın build kalitesi ve soğutması iyi değil.

Coil whine sorunu çok denk geliyor diyorlar bu o model mi ve 3 fanlılara göre soğutması nasıl?

CW sorunu Pulse modelinde daha çok yaşandı. Pure, ona kıyasla daha temiz.

XFX Swift veya Sapphire Pure önceliğiniz olsun.

Aksine Gigabyte'ın Build kalitesi ve soğutması iyi değil.

Cw sorunu Pulse modelinde daha çok yaşandı. Pure, ona kıyasla daha temiz.

XFX Swift veya Sapphire Pure önceliğiniz olsun.

Sizce beyaz setup için XFX alsam çok göze batar mı 3 fanlı olması + özellik gibi.

@LH44

XFX olanın beyaz modeli var ama stokta yok bu stokların br tarihi oluyor mu çok güzel duruyor.

Bu beklenir mi sizce piyasası ne kadsr göremedim.

Sizce beyaz setup için XFX alsam çok göze batar mı 3 fanlı olması + özellik gibi.

@LH44

XFX olanın beyaz modeli var ama stokta yok bu stokların br tarihi oluyor mu çok güzel duruyor.

Bu beklenir mi sizce piyasası ne kadsr göremedim.

XFX Swift'in veyaz versiyonu dönem dönem 20.000 TL'nin altına inmişti, stoğu bitmeden önce ise 22.000 TL bandından satılıyordu.

Pure da güzel kart. Kasar sizin, şans faltöründen bağımsız iki kart da sizi üzmez.

@LH44 hocam merhaba mevcutta bir anakartım var ve servis ısrarla iade kabul etmiyor bu sebeple siyah Setup'a geçebilirim siyah setup için PttAVM üzerinden 18000'e Sapphire mi almak daha mantıklı yoksa alternatif sitelerde minimum 24.000'den başlayan XFX gaming OC modeli 21.000'e almak mı daha mantıklı olur.