Bu tarz konuları açarken biraz daha detay verilmesi gerektiğini düşünüyorum çünkü herkesin bir telefondan beklentisi ve aradığı özellikler, kriterler değişebiliyor.
Honor 400'de baya güzel bir tercihmiş ancak 21.000 TL altında Samsung Galaxy A56 5G, Samsung Galaxy A55 5G, Samsung Galaxy A36 5G gibi oldukça güzel cihazlar da bulunuyor. Şahsen ben tercihimi Honor 400 yerine Samsung Galaxy A56 5G veya Samsung Galaxy A36 5G'den yana kullanırdım.
Belirtmiş olduğum Samsung modellerini seçmemde birçok etken var aslında ancak özellikle işlemcilerinin çok daha güçlü olması, OS desteği bakımından daha uzun süre destek sözü vermeleri, One UI arayüzünün daha stabil ve akıcı olduğunu düşünmem, ekran panellerinin de normal düz AMOLED değil Super AMOLED olması gibi etkenleri sıralayabilirim.
Super AMOLED, bildiğim kadarıyla Samsung'un bir pazarlama stratejisi. Normal AMOLED'lere kıyasla ne kadar büyük bir fark sunduğunu bilemiyorum. Bu yüzden kimseyi yanıltmak istemem. Bilen veya araştıran biri var ise yanıtlayabilir. Daha iyi bir şekilde incelemek gerektiğini düşünmekteyim.
Ayrıca normal AMOLED'in de kesinlikle üzmeyeceğini düşünüyorum ve Honor 400'de düz AMOLED olarak belirtilmesine karşın ekran çözünürlüğü, piksel yoğunluğu, renk sayısı ve ekran / gövde oranı bakımından da diğer belirttiğim Samsung modellerine kıyasla daha iyi duruyor. Yani görüntü kalitesi bakımından Super AMOLED olmasa bile daha iyi bir görüntü sunabilir. Dediğim gibi bu durumdan emin değilim. Daha iyi bir şekilde araştırıp, kıyaslamak gerekiyor. Batarya kapasitesi bakımından da diğerlerine kıyasla daha iyi bir durumda ancak ben Android cihazlarda OS desteğine ve arayüz stabilitesine büyük önem verdiğim için Samsung tarafında kalıyorum yinede. Tabii tercih sizin. Honor 400'ün de üzmeyeceğini düşünmekteyim.