Bütçe
20.000 TL

markowic

Çalışkan
Arkadaşlar RX 9070 XT, R7 9700X tabanlı bir sistemim mevcut ve sıra geldi monitöre. Bütçe olarak 20.000 TL gibi bir rakam belirledim ve Samsung üzerinden indirimli alım yapabiliyorum. PS oyuncusuydum ve PC’ye yeni geçtim o yüzden küçük ekran hakkında tedirginliklerim var ama 20.000 TL'ye 32" OLED monitör ne yazık ki yok.

Samsung OLED G6 27" modelini buldum. Bu fiyata daha iyi seçenek var mıdır?

32" G8 30.000 TL'ye geliyor ve 4K hem ileriye dönük olması açısından hem de büyük boyutu ve 4K olmasından dolayı aradaki 10.000 TL fark ödenir mi acaba yoksa zaten 60/70K'lık sisteme çok mu kaçar?

32" G8 30.000 TL'ye geliyor ve 4K hem ileriye dönük olması açısından hem de büyük boyutu ve 4K olmasından dolayı aradaki 10.000 TL fark ödenir mi acaba yoksa zaten 60/70K'lık sisteme çok mu kaçar?
Monitörü yüksek tutmak hiçbir zaman çok kaçmaz. Monitör, ekran kartı ve işlemci gibi sürekli değiştirilen bir parça değil. Bozulana kadar kullanırsın. Bu sebeple almışken en iyisini almak doğru bir hareket.

Eğer 32" takıntın yoksa 27" olan G8'i alman daha iyi olur. 4. nesil QD-OLED panel var onda. 32" olan G8'de 3. nesil QD-OLED var. OLED'lerde nesil arttıkça panelin enerji verimliliği ve burn-in koruması artıyor, bu da daha uzun ömürlü bir panel anlamına geliyor. Tabii 3. nesil alırsan kağıt olur yanar diye bir şey yok, sadece 32" olmazsa olmaz değilse 4. nesil 27" olanı al geç diye öneride bulunuyorum yoksa 32" G8 de pek tabii alınır.

Monitörü yüksek tutmak hiçbir zaman çok kaçmaz. Monitör, ekran kartı ve işlemci gibi sürekli değiştirilen bir parça değil. Bozulana kadar kullanırsın. Bu sebeple almışken en iyisini almak doğru bir hareket.

Eğer 32" takıntın yoksa 27" olan G8'i alman daha iyi olur. 4. nesil QD-OLED panel var onda. 32" olan G8'de 3. nesil QD-OLED var. OLED'lerde nesil arttıkça panelin enerji verimliliği ve burn-in koruması artıyor, bu da daha uzun ömürlü bir panel anlamına geliyor. Tabii 3. nesil alırsan kağıt olur yanar diye bir şey yok, sadece 32" olmazsa olmaz değilse 4. nesil 27" olanı al geç diye öneride bulunuyorum yoksa 32" G8 de pek tabii alınır.
OLED yanması konusunda bir korkum yok diyebilirim TV'yi full parlaklık ve günlerce kapatmadan kullanıyorum henüz bir sorun yok. Biraz daha araştırayım gönül 32 ister ama OLED'den başka teknoloji de alınmaz bu saatten sonra.

Son düzenleyen: Moderatör:
Tek eksisi mat kaplama olması onu da çıkartarak çözdük onun dışında 6 aydır kullanıyorum %100 parlaklıkta aktif henüz burn-in olmadı. Kalibresini yaptım renk canlılığı vs harika hiçbir problem yaşamadım.

Hocam ben de Samsung'un öğrenci indirimleri muhabbetini bekliyordum da sitesinde göremedim siz nereden buldunuz o fiyata?