Bütçe
20.000 TL
Bu anakart o kadar iyi mi ya. ASRock markasını çok duydum ama hiç deneyimim olmadı. Başka tavsiyeniz var mı alternatif olabilecek kararsız kaldım.
Bütçeye göre en iyisi diyebilirim. Ama olmaz diyorsan bu var, bu parayı hakkediyor mu bilmiyorum.

ASRock ile ilgili sorunlar bildirilmişti, biraz şüpheliyim o anakarta.
Ne gibi sorunlar duydunuz hocam? Ben dikkat etmedim de.

Ekran kartını sonradan almayı düşünüyorum. Sistemi beyaz yapacağım için olabilecek bütün parçalar beyaz olmalı :D
Bir de anakartta Wi-Fi özelliği olursa güzel olur. Oyun bilgisayarı olacak bu arada. Bir de ekran kartı olarak ne önerirsiniz yanında, sisteme yakışacak ama çok pahalı bir şey olmasın. Belki fiyatı biraz aşabilir.

Beyaz olacak diye anakart fiyatları absürt yükseliyor. İstediklerine göre en mantıklı parçalar bu şekilde.

Anakarttaki hangi özelliklere ihtiyacınız olacak? Bence anakart yükseltmek yerine işlemci yükseltmek daha mantıklı eğer anakarttan özel bir beklentiniz yoksa.

Wi-Fi olabilir ama çok ihtiyaç duyacağımı düşünmüyorum. ATX olsa güzel olur. Uzun ömürlü olsun mümkünse. Bir de anakart konusunda bilgim olmadığı için şüpheci yaklaşıyorum ister istemez. Kusura bakmayın.

Bütçeye göre en iyisi diyebilirim. Ama olmaz diyorsan bu var, bu parayı hakkediyor mu bilmiyorum.

Ne gibi sorunlar duydunuz hocam? Ben dikkat etmedim de.
1758032532950.webp

@murater857 RAM'in bembeyaz olması şart mı, 6000 TL 6000 CL30 bir RAM için hayli pahalı, bütçe sıkıntın da var anladığım kadarıyla. Bu attığımdan 2 tane alman daha iyi olur. 4000 TL üzeri bütçe ayırma RAM için. Bembeyaz olmayıversin.

Artan 2K bütçeyi diğer bileşenlere ayırman daha mantıklı olur. EXPO açmadan önce anakart resmi sayfasından BIOS son sürüme güncellemeyi unutma, sonrasında EXPO açman yeterli.