Bütçe
20.000 TL
İyi sosyaller. 20.000 TL içinde önceliğim VA panel olmak üzere monitör önerisi istiyorum. 27 inç 2K ve en az 240 Hz olmalı. Bir tane ana OLED monitör alacağım bunu da yanında kullanacağım. VA isteme sebebim kontrastının OLED kadar iyi olmasa da IPS'ten iyi olması. Ancak IPS de önerilebilir, sorun etmem çok.

G65B var o aklımda biraz daha uygun fiyatlı bir seçenek olarak bu bütçede ne önerilebilir başka?

@BerkayZ87

Son düzenleyen: Moderatör:
Yan monitör olarak VA kullanmak pek iyi olmayabilir, zira VA paneller tam karşıdan bakmadığın sürece renklerde soluklaşmaya, kontrastta düşüşe ve parlaklıkta azalışa daha yatkın. IPS almak daha mantıklı olur. 2. el alırım dersen OLED G6 bol bol mevcut. 20K altına rahatlıkla bulunabiliyor.

İkinci el alamıyorum maalesef. Taksite ihtiyacım var çünkü.

Sıfır bir seçenek var mıdır? Dell'in yanına bir OLED daha iyi olurdu aslında ama keşke ikinci el alabilsem.

İkinci el alamıyorum maalesef. Taksite ihtiyacım var çünkü.

Sıfır bir seçenek var mıdır? Dell'in yanına bir OLED daha iyi olurdu aslında ama keşke ikinci el alabilsem.
Yanlış hatırlamıyorsam monitör kolu falan alacağını söylemiştin. Q27G42XE alabilirsin.

Zaten ne alırsan al OLED'in yanında kontrast bakımından sırıtacaktır. O yüzden çok da önemli değil, en azından yandan bakınca ekstra kötü gözükmez.

Bu arada az önce G Pro 27i'yi düzgün bir satıcıda gördüm. Uçarak al.

Yanlış hatırlamıyorsam monitör kolu falan alacağını söylemiştin. Q27G42XE alabilirsin.

Zaten ne alırsan al OLED'in yanında kontrast bakımından sırıtacaktır. O yüzden çok da önemli değil, en azından yandan bakınca ekstra kötü gözükmez.

Bu arada az önce G Pro 27i'yi düzgün bir satıcıda gördüm. Uçarak al.

İşte Mini LED monitör cidden siyah olarak OLED'in yanında çok göze batmaz. Bir hafta içinde almaya çalışacağım ancak keşke daha yüksek tazeleme oranında olsaydı.

Öyle tabii. Bu sefer biraz daha bütçe çıkartsam ikinci Dell'i de alırım ancak monitöre o kadar para vermeye insanın içi acıyor.
Bu arada ben olsam 2 tane G Pro 27i alırdım muhtemelen. OLED fazla naz yapan bir teknoloji. Mini LED'de hem burn-in riski yok hem daha yüksek parlaklıklara çıkabiliyor. Tabii OLED gibi kontrasta ulaşması zor ve blooming gibi bir Mini LED belası da var ama burn-in olmasından çok daha iyi. Safe abi, bam güm kullan. Yok yanacak parlaklık kısayım, yok burn-in koruması açayım, yok ısınmasın... OLED bildiğin "paramla rezil oluyorum" teknolojisi.

Bu arada ben olsam 2 tane G Pro 27i alırdım muhtemelen. OLED fazla naz yapan bir teknoloji. Mini LED'de hem burn-in riski yok hem daha yüksek parlaklıklara çıkabiliyor. Tabii OLED gibi kontrasta ulaşması zor ve blooming gibi bir Mini LED belası da var ama burn-in olmasından çok daha iyi. Safe abi, bam güm kullan. Yok yanacak parlaklık kısayım, yok burn-in koruması açayım, yok ısınmasın... OLED bildiğin "paramla rezil oluyorum" teknolojisi.

Şimdi biraz aklım karıştı işte. Dell AW2725D'de OLED burn-in riski yüksek mi ki?