Bütçe
20.000 TL
Bütçenizi arttırabiliyorsanız Nothing Phone 3a'yı öneririm.

Bütçeyi arttıramam derseniz, Honor 400 ile Galaxy A56 arasında bir seçim yapın hocam.

A56'ın işlemcisi ve GPU'su daha güçlü olsa da, Honor 400 ekran ve kamera açısından daha iyi. Burada seçimi kendiniz yapın hocam.

Ayrıca iPhone 11 ve S22'yi direkt gözden çıkarın bence. iPhone 11 zaten fosil bir cihaz. 720p panel, verimsiz işlemci, GPU gibi konularda zayıf.

S22'de ise düşük SoT alırsınız ve ısınma sorunları yaşarsınız.

Ayrıca, şu anda bu iki telefonu sıfır cihaz olarak almaya kalkarsanız, uzun süre kutuda beklemiş cihazları satın almış olursunuz.

Son düzenleme:
A56'daki Xclipse 540'nın çalışma frekansı 1.3GHz, Honor 400'deki Adreno 720'nin çalışma frekansı ise 0.8GHz, arada 0.5GHZ fark var, neredeyse iki katı.
Screenshot_20251205-022413.webp
Adreno 720'i daha güçlü diye hatırlıyordum yahu. Xclipse 540, GFLOPS'da baya fark atmış özellikle.

Mesajımı düzenledim. GPU açısından A56 daha iyi sayılır.

Bütçeyi arttıramam derseniz, Honor 400 ile Galaxy A56 arasında bir seçim yapın hocam.

A56'ın işlemcisi ve GPU'su daha güçlü olsa da, Honor 400 ekran ve kamera açısından daha iyi. Burada seçimi kendiniz yapın hocam.

Honor 400 şahsen A56 ya farkı yalnızca ekranda atıyordur. Kamerada da kağıt üstündeki gibi fark yok.
Hatta genel olarak kağıt üstünde abartılmış bir cihaz. Çinliler, çinliliğini yapıp bazı yerleri kısmışlar bayağı.
Ama onun için ekran kritik öneme sahipse alabilir. O kadar bütçesi varken tercih etmezdim mesela.
Kendi bütçesinde en iyisi nothing 3a. Cihazın stabil testleri bayağı başarılı, ısınması az :D
En büyük farkı yazılım olur. Hatta sırf yazılımı için tavsiye ederim.

@Cyanogen, aslinda Adreno 720 daha guclu zaten. FLOPS dedigimiz deger GPU'nun teorik floating point hizini verir. Bunun olcumunde de frekans kullanilir ki garip farka neden olan da o deger. Frekans saf guce etki etmez, cekebildigi kadar yukari ceker. 2400'un de FLOPS degeri 8 Gen 3'ten fazla gozukuyor mesela. (Bu degerden eminim diyemem. NanoReview hatali bilgi girebiliyor, ben dogrulamadim.) GPU'nun saf gucunde shader sayisi, bant genisligi, bellegi gibi etkenler daha onemlidir. Adreno 720, 3DMark gibi sentetik testlerde de daha guclu gozukuyor zaten. Uygulama cihazinizda varsa kontrol edebilirsiniz.

Arkadaşlar hepinize merhaba. Elimde Xiaomi Redmi 12 var ama son zamanlardaki sorunlarından bayağı sıkıldım. Gerek bataryasının ölmesi, yeni oyunları açmaması, Instagram gibi uygulamalarda bile kasması vb. sizden maksimum 20.000 TL olacak ve aşağıdaki özellikleri karşılayan bir telefon önermenizi rica ediyorum.

1) Okul, ev, uzun yolculuk gibi ortamlarda telefondan da oyun oynamak istiyorum. RDR 1, GTA Trilogy Definitive Edition, bully gibi.
2) Bataryası çok uzun ömürlü olmalı ve şarjı uzun gitmesini istiyorum.
3) Kamerasının iyi olmasını istiyorum. Mesela 4K çözünürlük veya 2K çözünürlük gibi.

Cevap yazacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum.
A56 bakın.