Yalnıca AM4 piyasasına hakimim. Am5 alacaksanız hazır kasalara, sıfır ürünlere bakmanız daha dogru olur. Malum fiyatlar hem ikinci elle aynı hem de çok pahalı.
Yalnızca günlük oyun icin ekipman toplayacak oldugunuzu varsayıyorum. Link paylasmayacağım. Tavsiye ettiklerime nokta koyacağım. Siz seçerken darboğaza dikkat edin. Fiyatları yaklaşık olarak farzedin lütfen
İlk secilmesi gereken parça kesinlikle cpu.
İşlemci
R5 3600 1400TL,
R5 5500 2000TL (Sıfırı bile olabilir indirimde bu aralar, hikayeli oyunlarda 5600 gibi)
•R5 5600 2700TL (FPS oyunlari için FPS takviyesi, pcie 4.0)
Anakart
2. Elde 2k dan fazla vermemeye çalısın.
•B550 ye bile Pci-E 4.0 olmasa gerek olmadığı kanaatindeyim. Ama alınır. B450 de alınabilir.
A520 olarak sıfır da geliyor arada. İndirim ayındayız, kasımın sonuna kadar illaki bulunabilir.
Ekran Kartı
•3060 Ti 8GB 7500~TL (Açmadığı oyun yok)
4060 8GB 8500~TL (Yeni nesil isterseniz)
3060 12GB 8000~TL (Vram sizin için daha önemliyse)
RAM 1k
İkinci elden 1000 liraya 2x8GB Bellek bulunabiliyor. 3200Mhz ve azicık daha koyup 3600Mhz alabilirsiniz. 32 GB ram de size bırakıyorum nasıl olsa acil değil.
SSD 1.5k
SSD ikinci el almayın aldirmayin. 1400 lira bandında sıfır ssd rahat alınabiliyor. Tercihen DRAM bulunduran bir tane 512 GB işinizi görecektir. Derseniz ki depolama yetmez bana o zaman 1 TB olanlara bakinız. Ssd hakkında şu en pek bilgim yok bu yüzden öneri yapamayacağım.
Caner Bey'e katkıları için teşekkür ediyorum.
Kasa ve PSU
Aynı şekilde bunun hakkında da pek bilgim yok.
PSU alirken ucuza kaçmayın pahaliya patlıyor.
Cpu Fan
Kaliteli bir şey alayım:
*Thermalright Assasin King SE 120
Thermalright Assasing King 120 Redefined
İsimi görsün derseniz de fiyat performans şunlar:
Dark Freezer X123
Strong M4-12XPRO ikisi de aynı ürün farklı etiket. Ucuz bulduğunuzu alabilirsiniz.
Yaklaşık 16-17k ya sistemi tamamlarsınız üzerine de diğer ekipmanları alırsınız duruma göre.
Bende Havit indirimlerinden aldığım H2002E PRO var ilgilenirseniz aldığim fiyattan size verebilirim. Kardeşimin eski kullaklığına çökeceğim