Daha da iyi olur.
Detaylar
Kim cevapladı?- Bütçe
- 20.000 TL
cakiiiiiii3
Uzman
Palit daha ucuz. 5060 Ti Palit sorunlu mudur? Performans olarak hepsi aynı tahmin edersem.
Son düzenleyen: Moderatör:
peaceswitz
Becerikli
200TL oynuyor. İkiside dünyaca ünlü firmalar. Ben olsam tercihimi INNO3D'den yana kullanırdım.Palit daha ucuz. 5060 Ti Palit sorunlu mudur? Performans olarak hepsi aynı tahmin edersem.
SunseTTime
Uzman
@cakiiiiiii3, Amazon'dan almanı öneririm. İade noktasında çok başarılı buldum, başın ağrımaz.
cakiiiiiii3
Uzman
@cakiiiiiii3, Amazon'dan almanı öneririm. İade noktasında çok başarılı buldum, başın ağrımaz.
Palit'in en ucuz modeli orada zaten. Hocam benimle sizin neredeyse ortakti her şey. Sizin sorunu 5060 Ti çözdü. Benimkini de çözer umarım. Zaten birkaç şeyden anladım sorunun AMD'den olduğunu.
5060 Ti da driver sorunu yok değil mi?
Örnek olarak Valorant bir ara çok iyi calisiyordu sifir takilma yani. Bir driver güncellendi (kendi kendine) gitti oyun. Takilmaya basladi. Tabii FiveM GTA da en başindan beri takiliyordu.
200TL oynuyor. İkisi de dünyaca ünlü firmalar. Ben olsam tercihimi INNO3D'den yana kullanırdım.
Eki Görüntüle 213561
Neden peki? Palit kötü mü?
SunseTTime
Uzman
@cakiiiiiii3, RTX 5060 Ti özelinde 576.XX, 580.XX, 581.XX ve şu anki güncel 591.XX sürücülerini denedim. Hiçbirinde sürücü kaynaklı bir sorun yaşamadım. Oyunlarda stutter ve FPS drop 0 hiç yok. Sadece görüntü bozulması sorunu var onun da ekran kartından bağımsız olduğu kesinleşti. Zira dört farklı kartta da aynı durumu yaşadım, yeni anakartın gelmesini bekliyorum. Özetle sürücüler düzgün çalışıyor.
Son düzenleme:
cakiiiiiii3
Uzman
@cakiiiiiii3, RTX 5060 Ti özelinde 576.XX, 580.XX, 581.XX ve şu anki güncel 591.XX sürücülerini denedim. Hiçbirinde sürücü kaynaklı bir sorun yaşamadım. Oyunlarda stutter ve FPS düşmesi 0 hiç yok. Sadece görüntü bozulması sorunu var o da ekran kartından bağımsız olduğu kesinleşti. Zira dört farklı kartta da aynı durumu yaşadım, yeni anakartın gelmesini bekliyorum. Özetle sürücüler düzgün çalışıyor.
Yani şu anda 5060 Ti sorunsuz. Siz de AMD'de yaşadınız benim gibi sorun. Ben tercihimi Palit'ten yana kullanacağım muhtemelen. Teşekkürler.
SunseTTime
Uzman
Umarım sorunlarınız geçer, rica ederim.Yani şu anda 5060 Ti sorunsuz. Siz de AMD'de yaşadınız benim gibi sorun. Ben tercihimi Palit'ten yana kullanacağım muhtemelen. Teşekkürler.
Bandırmalı1965
Uzman
Enteresan. tam sisteminiz neydi ve hatalar neydi hocam?
Şu an için tek önerim bütçe zorlayıp 5060 Ti 16 GB almanız, başka seçenek yok.
cakiiiiiii3
Uzman
Enteresan. Tam sisteminiz neydi ve hatalar neydi hocam?
Şu an için tek önerim bütçe zorlayıp 5060 Ti 16 GB almanız, başka seçenek yok.
AMD Ryzen 5 7500F 3.7 GHz 32MB önbellek 6 çekirdek AM5 5nm MPK işlemci.
Gigabyte A620M-H 6400MHz(OC) DDR5 soket AM5 M.2 HDMI DP mATX anakart.
G.Skill 16 GB Ripjaws S5 5600MHz CL46 DDR5 XMP siyah Single kit RAM.
Vento VG20AL tempered glass USB 3.0 mesh RGB ATX mid tower kasa + FSP 750W 80Plus PSU.
Sttuter, Micro stutter sorunları yaşıyorum. Her çözümü denedim çare bulamadım. Servise gitti onlar da sorun yok diyor. Fakat sorun ekran kartından belli. Nasıl mi? Mesela bir driver Update yapiyorum, calisan oyun bozuluyor veya düzeliyor. En son bir Update yaptim ekranda glitchler oldu gitmiyor da.