Vallahi servise gönderirsen sağlam dalga geçerler seninle yanlış anlama :D
Ayrıca 20-80 kuralı çok önemli bir şeyde değil takma kafana bunları. Cihazınızı normal kullan ortalama 2 yıla batarya çöp olur değiştirirsin.

Hocam bir şey olmaz değil mi? Ailem çok kızdı niye dikkat etmedin diye.

Hocam dalga geçmiyorum neden gülücük atıyorsunuz ki. Yorumlarınıza göre bir şey olmaz demişsiniz ama iPhone Samsung'tan daha kötü diyenler olmuş. S25 falan mı alsaydım ne yapsaydım bilmiyorum ki.

Son düzenleme:
Hocam bir şey olmaz değil mi? Ailem çok kızdı niye dikkat etmedin diye.
Ailenize bu konuyu açın gösterin. Kendilerinin telefon kullanmamaları gerekiyor çünkü tamamen teknoloji dünyasına hakaretler. Telefon senin değil mi? Böyle iş mi olur? Saygısızlık etmek istemem ama ailene söyle iki gram teknoloji konularını araştırsınlar. 2026 yılında böyle bilgisizlik kabul edilemez. Özellikle çocuğuna şarjını %19'a getirdi diyen aile asla kabul edilemez.

S25 falan mı alsaydım ne yapsaydım bilmiyorum ki.
S25 çok daha iyi ama asıl sorun burada ailenizin tavrı bence.

5 yıllık bir cihaz, günde 1 kere şarja takılsa 1800 döngü yapar. Lityum iyon kimyasında 1800 kere ısınıp soğuyan, dolup boşalan bir hücrenin %10 kayıpla (yani %90 sağlıkta) kalması yerçekimine meydan okumak gibi bir şey.
Lityum iyon pillerin ömrü öyle sabit değil. 300 döngüye sahip Li-ion piller de var 2600 döngüye sahip olanlar da. Yani Apple 500'den 1000 döngüye çıkması imkansız değilse Samsung'un 1000'den 2000'e çıkması da değil. Ayrıca günümüz teknolojisinde 2000 devir kapasitesine sahip batarya üretmek öyle zor falan da değil.

Hadi madem dediğini doğru sayalım, evimdeki Samsung Galaxy Wonder telefonum nasıl oluyor da 4 saate kadar ekran süresi verebiliyor? 14 senelik telefon ama hala pil sağlığı %60'ın üzerinde. Telefon ilk alındığı zaman aşağı yukarı 5-6 saat ekran süresi veriyordu zaten.

Peki eski Redmi Note 8 Pro cihazım nasıl oluyor da 6 senedir pili değiştirilmemesine rağmen 6 saat ekran süresi verebiliyor? Telefonu ilk aldığımda 7-8 saat ekran süresi veriyordu zaten.

Li-ion piller aşırı dayanıklıdır. Apple'ın ürettiği dandik tek kullanımlık piller ile karıştırmak doğru olmaz.

Son düzenleme:
Gösterebiliriz :) arkadaşımın S20 FE'si 5 yıllık daha 90'ın altına yeni düştü diye hatırlıyorum. Forumda da vardı nickini bulabilirsem etiketlerim.

Evet, şu an %89, 1 aydir yatıyor ama belki onun da etkisiyle düşmüştür, AOSP'de en son 6 saat sot veriyordu bırakmadan önce, en yakın örnek olarak 2 yıldır kullandığım Tab S9 X710 modelinden örnek vereyim, pil döngüsü 177, sağlığı ise %100, yoğun kullanımda hâlâ ilk günkü performansını verebiliyor.

Evet, şu an %89, 1 aydir yatıyor ama belki onun da etkisiyle düşmüştür, AOSP'de en son 6 saat sot veriyordu bırakmadan önce, en yakın örnek olarak 2 yıldır kullandığım Tab S9 X710 modelinden örnek vereyim, pil döngüsü 177, sağlığı ise %100, yoğun kullanımda hâlâ ilk günkü performansını verebiliyor.

Kaç konudur senden bahsediyorum nickini bir aklımda tutamadım 🤣

Benim S23 Ultra hala 96'da.

Servisteki elemanlar senle gırgır geçer böyle boş şeylerle uğraşmaya gerek yok. %20-%80 diye de bir şey yok tamamiyle kolpa.